Kit tartotok tul sporolosnak? Hol van a hatar?
Eleg sokan mondjak a csaladban, hogy tulsagosan sporolok magamon. Nekem a penz olyan ertelemben nem fontos, hogy mastol nem akarok semmit elfogadni meg nem arra megyek, hogy a legjobban fizeto munkam legyen, de ami penz befolyik, nem engedem, hogy hulyesegre menjen el. Tehat sporolok olyan ertelemben, hogy csak itthon fozok es megnezem mindennek az arat, ha anyagi kar er, minden kovet megmozgatok, hogy a penzt visszakapjam, magamnak nem veszek dolgokat stb. Egyebkent nem vagyunk szegenyek, a ferjem is ezt mondja - marmint, hogy nyugodtan kolthetnek tobbet, de en nem akarok es par filler is szamit nekem.
Szerintetek ez tenyleg abnormalis?
Egyebkent ne higyjetek, hogy smucig vagyok. Szoktam adakozni penzben es targyi dolgokkal is, csak magamra nem koltok. Nem vagyok igenytelen, de semmi ertelmet nem latom annak, hogy vki olyan dolgokat vesz, ami nem praktikus.
Szerintem teljesen normálisan gondolkodsz!
Feltételezem fiatal vagy és nem nyugdíjas korosztály. Tehát ki tudja mit hoz még az élet, jó félretenni, hogy ha bármi történik, legyen hova nyúlni.
Oké, hogy megvan mindenetek, nem gyűjtötök semmire. De mi van, ha összedől a ház, ha a szomszéd felrobban a mi lakásunkkal együtt, (hogy csak a legrosszabbakat említsem)!? Tehát jó takarékoskodni és a "felesleget" nem elszórni butaságokra. Ez még nem igénytelenség. Hanem ész és előrelátás.
Én iszonyatosan spórolok, de nekem még nincs meg mindenem, vagyis semmim nincs, saját lakásom se, ezért vagyok spórolós. De ha "meglesz mindenem" akkor sem fogok összevissza költekezni.
Ami beteges szerintem:
Ha idős emberek nem költenek magukra, ha a legvacakabb kajákat eszik, stb, pedig van pénzük. (Oké, spórol a gyerekeinek, rendben. Nem rendben, de legalább egy ok.)
Na de aki idős, se gyereke, se senkije és gyűjti a millióit a bankban, miközben láthatóan igénytelenül él. Azt nem értem. Na az már beteges.
Ismerek egy ilyen nőt, hatvanvalahány éves. Gyereke nincs, férje se. Rokonai igen, de azokat utálja, haragban vannak. Folyton panaszkodik. A milliói meg a bankban... Hát érthetetlen számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!