Mas embereket milyennek tartotok elso benyomasra magatokhoz kepest?
Az első benyomás érdekes dolog.
Függ attól, milyen szituációban történik. Nem lehet elsőre megítélni, hogy egyenrangú, okosabb, vagy butább.
Én azt látom elsőre, hogy melyik társadalmi közegből jött. Az nagyjából mindegy is. Aztán következik, az emberekhez való viszonya (lásd, hozzád hogyan viszonyul). Nem szeretem a tolakodó, bizalmaskodó embereket, de a túl szótlan, mogorva típust sem.
Láttam már 8 általánost végzett kedves, humoros, művelt, viszont borzasztó öltözködésű embert, vagy egyetemi diplomás, szorongó, minden lében kanál, frusztrált, gyenge jelleműt, maffiózó külsejű, kulturált, intelligens, barátságos "bulldogot".
Egy biztos, akivel nekem az első benyomásom a legrosszabb, mert az első találkozásunk konfliktus volt, vagy nehézkes, azzal nagyon jó kapcsolatot ápolok, nem kivétel nélkül.
Senkit nem nézek le, csak a megfelelő helyre teszem magamban, az életemben. Hires politikusokkal, és színészekkel is dolgoztam hosszú évekig. Ők nekem ugyanolyan emberek. Kevésre nézek fel.
Szerintem, az hogy hogyan ítéled meg a környezetedben lévő embereket, nagyban függ attól, hogy magaddal mennyire vagy tisztában, és magadat mennyire becsülöd.
Elfelejtettem: szerintem hozzá tartozik, hogy ki, milyen választ ír:
diplomás 36/N
Szia!
Én úgy tanultam a Szentírásból, hogy úgy tekintünk másokra, hogy jót keressük bennük:
"Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál."
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!