Miért kell úgy betojni a traffipaxtól?
Nem az a lényeg hogy mennyivel mész, hanem hogy tudsz e vezetni. Leszögezem én nem vagyok megszállott gyorshajtó de van mikor sietni kell.
Van aki a megengedett sebesség alatt sokkal balesetveszélyesebb mint aki például jól tud vezetni és éppen gyorsan hajt.
Tisztelt rendőreinknek meg nem kéne jelentéktelen 5-10 km/h túllépéskor a cetlit küldeni.
Az ember nem azért hajt gyorsan, mert siet, hanem azért, mert élvezetes dolog nem tötyörögni, hanem temperamentumosan autózni. Az útviszonyok és az autók(egy része) mind lehetővé tennék a sokkal tempósabb autózást is. Sajnos a legtöbb trafipaxot pedig olyan helyre teszik, amik "rendőrcsemegék", tehát ahol nem veszélyes gyorsabban menni, mint amit a "szabál' előír". Ráadásul a mai bírságolási metodika egyenesen BRUTÁLIS. 50 helyett 60-nal mész, szinte észre sem veszed és ez már egy harmincasodba fáj? Nem durva kissé? Hozzátszem, hogy gyorshajtani ésszel kell. Én sem csípem az izgága boyracereket, akik anyát, apát, gyereket, magukat, autóstársakat veszélyeztetve száguldanak át árkon-bokron-városon mindenen. De ahol egy autópályaszakasz épen töküres és belátható, ott a 200 sem veszélyes.
Egy Porsche tulajdonos.
Én azt nem értem, hogy miért siet mindenki folyamatosan? Ha nem fontos, akkor is ez megy mindig. És ez az ideges sietség rám is hat.
Én azt bírom, amikor több sávot cikázik a barom oda-vissza (persze úgy, hogy éppenhogy befér), de ugyanakkorra érünk a piroshoz így is.. ezért megérte, igazán.
Én az értelmetlenségektől akadok ki, meg ha valaki túl magabiztos, és azt hiszi, mindent megtehet vagy épp sz@rik a másikra, vagy arra, hogy miatta áll meg a közlekedés (pl. dugóban, amikor csak azért is odagurul a kocsisor végére, és miatta nem tud menni se a villamos, se a gyalogos a zebrán, se az oldalról jövő autós).
Amúgy gyalogosként én is át szoktam menni a piroson, ha sehol semmi nem jön, de ezzel nem veszélyeztetek senkit, persze ilyen erővel az autósok is átmehetnének a piroson, ha sehol semmi nem jön. Meg néha nagyon messze van a zebrás átkelő, így nem fogok 5 km-t menni, hogy átkelhessek és megint menjek egy csomót, mert már túlmentem a célon.
Biciklisként viszont mindent betartok, amit lehetséges (mert ugye sokszor nem adottak a feltételek..)
Szia!
Mivel nemrégiben fizettem be egy 45.000 Ft-os csekket így érzékenyen érint a téma. Jogkövető ember vagyok, és a szabályokat is betartom, főként lakott területen belül, ez a gyorshajtásom egy teljesen védett útvonalon történt, egy autoúton. Az MO autoút M3 és megyeri híd közötti szakaszát valami rejtélyes oknál fogva végigtáblázták 80-as táblával és itt futottam bele 113-al, egyébként autoúton 110 a megengedett sebesség. Siettem, mert a gyermekem szülinapi számítógépét intéztem, és csak 16 óráig mehettem oda, ráadásul munkaidő volt. így jóval drágább lett a gép...
Üdv. Péter
"Ráadásul a mai bírságolási metodika egyenesen BRUTÁLIS. 50 helyett 60-nal mész, szinte észre sem veszed és ez már egy harmincasodba fáj? "
65-től büntetnek 50-es táblánál. Aki arra hivatkozik, hogy nem vette észre, hogy mennyivel megy, attól jogsi elvesz, mert nincs érzéke a vezetéshez, ön- és közveszélyes.
"Az MO autoút M3 és megyeri híd közötti szakaszát valami rejtélyes oknál fogva végigtáblázták 80-as táblával és itt futottam bele 113-al, egyébként autoúton 110 a megengedett sebesség."
A sűrű egymás utáni fel- és lehajtók, illetve a kanyarok miatt 80. Amióta ez a szakasz elkészült. Autóúton is annyi a sebességhatár, amennyit a tábla enged. Egyébként már csak az M2-Megyeri híd között 80, az M3-M2 között szerintem már nincs kint a 80-as tábla.
"65-től büntetnek 50-es táblánál. Aki arra hivatkozik, hogy nem vette észre, hogy mennyivel megy, attól jogsi elvesz, mert nincs érzéke a vezetéshez, ön- és közveszélyes."
Aki meg ilyen kategorikusan irogat annak meg nincs érzéke a normális kommunikációhoz.
Az, hogy 65-től mérnek ez hol hivatalos álláspont? Csak azért, mert tudok már konkrét esetet 62-ért is.
És igenis brutálisnak tartom ezt a mostani büntetési szisztémát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!