Azért ebben a kategóriában teszem fel a kérdést, mert morális aspektusból szeretném vizsgálni. Előre leszögezem: én nem tudok vezetni, nincs jogsim. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért kell félni. Nekem ez úgy logikus, hogy kinn van a 40-es tábla, akkor lelassítok 40-re és annyival megyek. Így nincs mitől tartani. Ezt miért nem tudja mindenki megcsinálni? Azzal az energiával, amit az izgulásra pazarolnak, betarthatnák a szabályokat, és így mindenkinek jó lenne. Több ismerősöm is van, akik már szenvedtek balesetet, van aki súlyosabbat, van aki kevésbé. Ezek után is mennek, mint a hülye a csúszós úton, száguldanak, mint az őrült, mert azon a 10 percen múlik az életük. Valaki magyarázza már el nekem ezt a logikát!
Lakott területen belül az 50km/h nincs gond, még a 90km/h se kívül. Az alap probléma ott van hogy nagyon sok helyen alátáblázzák az utakat. Az úttól 100-200 méterre az erdőben dolgoznak és kirakja a 30km/h táblát feloldó nélkül, és ha szabályos akarsz lenni akkor több kilométeren keresztül tartanod kell, ami sokkal baleset veszélyesebb. Ez a példa nem ritka. Nagyon sok helyen kint hagyják a 30 táblát. Azért mert nem képesek a gödröket megcsinálni kiraknak 60km/h táblákat nagyon hosszú szakaszokra, akár évekig.
Ha valaki hosszabb távon közlekedik akkor nagyon idegesítő lehet.
Sokat közlekedek külföldön és fele ennyi értelmetlen tábla sincs kirakva, és a sebesség korlátozás is dinamikusan van beállítva. Ha nem vezetsz akkor soha nem fogod megérteni.
2011. jan. 31. 09:45
2/20 anonim válasza:
Na azért nem fogod ezt megérteni sosem, mert nincs jogsid! Majd ha lesz, akkor rájössz, hogy nem mindig fogsz a megengedett sebességgel közlekedni. Én hosszú órákat töltök vezetéssel a munkábajáráshoz, és még hosszabbak lennének ezek az órák, ha nem nyomnám jobban a gázpedált. Mert sietünk, mert néha kevés, hogy egy nap csak 24 órából áll. Pénzünk meg persze nincs befizetni a súlyos bírságokat.
2011. jan. 31. 09:49
3/20 A kérdező kommentje:
Igen, de hány olyat láttok, hogy gyorshajtás miatt halnak meg, akár vétlenek is? Mit gondolna pl. a kislányod, ha egyszer csak nem menne többet haza apu? Vagy a feleséged? Én sosem tudom megérteni ezt az értelmetlen rohanást, mikor pl BKV-zok, sokan elsodornak, mindenki rohan a villamoshoz, pedig pár perc és jön a másik. Aztán vannak, akik dühödten verik az ajtót. Lehet, hogy az értelmetlen táblák valóban idegesítőek, de akkor az illetékesekkel kéne beszélni, útkezelők, vagy nem tudom, kik, és nem megszegni a szabályt. Persze, ez csak az én véleményem. De ott van pl. barátom, aki nem érez késztetést, hogy 110-zel száguldozzon, ha egyszer 90-es tábla van kirakva. Apám is ilyen, nem is volt a 30 év alatt egyetlen egy balesete sem.
2011. jan. 31. 09:55
4/20 anonim válasza:
Én sem értem hova rohan mindenki. Inkább elindulok hamarabb, hogy mehessek nyugiban, nem mint az őrült, és még azon is idegeskedjek hogy elkapnak, meg azon is hogy elkések...Ugyan már.
2011. jan. 31. 10:09
5/20 anonim válasza:
Nézd, kérdező, a gáz ott van, hogy az egész egy fogaskerékhez hasonlít, ahol ha az egyik láncszem fordul, akkor a többit is forgatja magával, magyarul: hiába mész te a megengedett tempóban, ha a hátad mögött dudálnak meg anyáznak, hogy taposs bele, mert sietünk.Ennyi!
Irigylem az olyanokat, akik soha nem járnak ilyen környéken ( amit mondjuk kizártnak tartok, mert az ilyen akkor ezek szerint nem sokat ülhet volán mögött ), és nem szembesülnek ezzel a problémával, és így soha nem esik le nekik a tantusz...
2011. jan. 31. 10:15
6/20 anonim válasza:
A legtöbben a kintefelejtett táblák miatt panaszkodnak, ennek ellenére a legtöbb büntetés a sima 50/90-es helyeken történik. Nem az a fő ok, hogy nem figyelnek, hogy ott kintfelejtődött (vagy genyaságból kirakták) egy tábla, hanem eleve gyorsan mennek az emberek.
2011. jan. 31. 10:25
7/20 anonim válasza:
Jó a kérdésed,és tetszik a hozzáállásod is . Valóban ez lesz a megoldás,hogy 40-es táblánál 40-el fogunk menni. Csak egy kis türelem és egy-két éven belül ez meg is fog valósulni,mert addigra lesz annyi trafi, amennyi ehhez a dologhoz szükséges.
2011. jan. 31. 10:26
8/20 A kérdező kommentje:
És hova sietnek úgy? Tényleg annyira fontos az a 2 perc, hogy az életüket kockáztassák miatta? Ennyire nem becsülik meg az életüket? Én pl. lesz.rom, hogy elkések, mert késett a vonat/ busz, jó, oké sietek, kilépek, de nem fogom magam életveszélyes helyzetbe sodorni, csak hogy beérjek időben órára. Nem fogok a csúszós úton futni, meg átmenni piroson. Ja, igen, ez a másik! Miért megy át minden ember a piroson??? Én pl képes vagyok kivárni a zöldet, nem lesz semmi bajom mert állok ott még fél percet. De biztos én vagyok túl idealista...
2011. jan. 31. 10:29
9/20 A kérdező kommentje:
Kedves 10:26: remélem, igazad lesz. és remélem, nem csak az autósok fogják betartani a szabályokat, hanem a gyalogosok, biciklisek is.
2011. jan. 31. 10:35
10/20 anonim válasza:
Na látod itt a gond nálad. Az emberek nem azért aggódnak, hogy nem érnek haza szeretteihez, hanem azon, hogy miből adnak neki enni. Mi nem iskolába járunk, hogy egy ejnye-bejnyével megússzuk. Én ha kések egy tárgyalásról, szerintem már az első esetnél új munkahelyet kereshetnék. Mi se állunk szóba olyan leendő kollégákkal illetve ügyfelekkel akik 15 percen belül nem érkeznek meg a megbeszélt időpont után.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!