Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyanokrol,...

Mit gondoltok az olyanokrol, akik a hajlektalanoknak adnak/nem adnak penzt?

Figyelt kérdés
Mi az allaspontotok? Szerintetek melyik a helyes dontes? Nektek van batorsagotok elutasitani hajlektalanokat nyiltan, ha korbe fognak es egyedul vagytok? Mert velem ez tortent egyszer...
2011. jan. 28. 08:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
80%
Pénzt nem adnék nekik,kaját viszont vennék.
2011. jan. 28. 08:09
 2/27 A kérdező kommentje:
En igazabol arra lennek kivancsi, hogy ti ezt meg is teszitek vagy csak felteteles modban marad a dolog. Marmint, hogy "adnatok", mert sok ember ezt mondja, de konkretan nem ad es nem vesz semmit.
2011. jan. 28. 08:16
 3/27 anonim ***** válasza:
60%
Ha keresnék havi 200 ezret LEHET,hogy adnék,amennyiben olyan kedvemben vagyok.De nem is keresek annyit,szóval nem adok soha.
2011. jan. 28. 08:29
 4/27 anonim válasza:
80%
En penzt szoktam adni.Különfele koldusok vannak.Azoknak nem szoktam adni,akiknek van "fönökük";es a kapott penzt elveszik tölük.
2011. jan. 28. 08:57
 5/27 anonim ***** válasza:
75%
Én nem adok. Miért adnék, nekem sem ad senki semmit. Nagyon sajnálom a hajléktalanokat, de nem tudok segíteni nekik.
2011. jan. 28. 08:58
 6/27 anonim ***** válasza:
86%
én amikor jövök haza egyetemről, és úgy jött ki, hogy nem ettem meg a szendvicsem, oda szoktam adni egynek, ha látok. nagyon hálálkodnak érte
2011. jan. 28. 09:07
 7/27 anonim ***** válasza:
81%

Én adok, ha van nálam. Sztem nem bátorság kell az elutasításhoz, hanem ügyesen meg kell győzni hozzá a lelkiismeretedet.

Akkor is adok, ha tudom hogy piára költik el. Ha neki az kell, legalább ennyi öröme legyen. Nem hiszem hogy ti 200, vagy 1000 forintot mindig hasznosabban költötök el.

Az a baj ez egy olyan gödör, amiből nemigen lehet csak úgy kimászni, akkor se ha józanok maradnak :(

2011. jan. 28. 09:12
 8/27 anonim ***** válasza:
82%
Én adok! Kis városban lakom, itt alig van az utcán hajléktalan, de Pesten vagyok, akkor sokat "eladakozok"! A párom mindig csesztet is vele,hogy piára költik. Erre azt szoktam mondani,hogy na és? Engem nem érdekel! Kibírom azt a pár száz forintot, nekem az nem akkora összeg,mint egy hajléktalannak. Más hülyeségre is elköltök ennyit! De kaját is szoktam adni!
2011. jan. 28. 09:19
 9/27 Cory Rose ***** válasza:
12%
Nem adok, aki hajléktalan lett, magára vessen. Nincs semmi indok arra, hogy támogassam őket akár csak 100 ft-tal is.
2011. jan. 28. 09:24
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

Hááát... Ha mondjuk a Keletiből elindulsz a Moszkvára, akkor út közben annyi homelessel találkozol, hogy simán elkölthetnél 3-4 ezer forintot. :) A képeslappal bizniszelőkről már nem is beszélve.

Jellemzően nem adok, csak ha szimpatikus a kéregető. Nyugatinál botlottam egyszer egy kedves homelessbe, mondta, hogy borozni szeretne és ha adok aprót, elmond egy viccet. Választhattam, hogy milyen vicc legyen és mert valóban humoros volt, kapott 300 pénzt. :)

2011. jan. 28. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!