Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sokan miért akarják kiirtani...

Sokan miért akarják kiirtani a kínaiakat?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 14:26
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, pedig ők egyáltalán nem ártanak a magyaroknak, ellentétben a cigányokkal. De velük ugyebár semmi baj :D...
2011. jan. 25. 14:35
 2/35 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy "elveszik a munkahelyeinket" és ezért (is) kell kiirtani őket, de szerintem ez hülyeség, hogy elveszik a munkahelyeinket ...
2011. jan. 25. 14:50
 3/35 anonim ***** válasza:
71%

Pontosan kikre gondolsz?

Én még itt nem láttam olyan megjegyzést, ami a kínaiak kipusztítását követelte volna.

2011. jan. 25. 14:52
 4/35 anonim ***** válasza:
67%
Jaj értem. Amikor megírtam a válaszom ez még nem volt ott.
2011. jan. 25. 14:53
 5/35 anonim ***** válasza:
74%
mert hülyék, én semmi észérvet nem látok rá...az átlag bunkó tahótól ne várj magas értelmi színvonalat, sztem nem is tudja elkülöníteni a népeket, neki minden ferdeszemű ember rögtön "kínai".....aztán lehet hogy koreai, vietnámi, japán, bármilyen, de neki rögtön minden sárga "kínai".....hétköznapi beszédbe is utálom amúgy ezt, az emberek meglátnak egy ázsiait és egyből "fhuu nézd ott egy kínai"....az eszem eldobom, honnan vágja hogy kínai?
2011. jan. 25. 14:55
 6/35 anonim ***** válasza:
95%
Az mondjuk tény, hogy az üzleteikben nem feltétlenül magyarokat foglalkoztatnak. A magyarok közül is inkább határon túliakat, akiknek még a magyar éhbérért is megéri idejönni dolgozni.
2011. jan. 25. 15:00
 7/35 anonim ***** válasza:
57%

"Az mondjuk tény, hogy az üzleteikben nem feltétlenül magyarokat foglalkoztatnak. A magyarok közül is inkább határon túliakat, akiknek még a magyar éhbérért is megéri idejönni dolgozni."

A határon túli magyarok sokkal jobb helyzetben vannak, mint mi. Szlovákia, Ausztria egyértelmű példa erre, de lassan már Románia is.

Nyilván lehet mondani a kínaiakkal kapcsolatban, hogy minek jöttek ide, hogy jobb lenne nélkülük. Jelentjük, ha a kínaiak nem hozták volna be olcsó ruházati cikkeiket, már a fél ország ruha és cipő nélkül járna. Mellesleg a kínaiakra az elszeparálódás a jellemző: élik saját belső világukat, általában nem keverednek a befogadó ország lakosaival, nem provokálják, gúnyolják őket (nekik a Szent Korona nem micisapka, a magyar kultúrát pedig nem azonosítják a fütyülős barackkal és a bőgatyával). Tanulhatnának tőlük más bevándorlók, befogadott népek, akik viszont rendszeresen így viselkednek

2011. jan. 25. 15:08
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

15.08-nak

Nyilván nem az Ausztriában élő magyarokra gondoltam, ezt te is tudod. Romániából viszont jó néhányan vannak itt, akik nekik dolgoznak. Abban is igazad van, hogy valahol jó az, hogy ellátnak minket olcsó árukkal. Csak az bosszantja az embert, hogy az üzleti tevékenységük volumenéhez mérten adókat viszont elenyészően kis mértékben fizetnek...

2011. jan. 25. 15:16
 9/35 anonim ***** válasza:
84%

Ebben lehet valami.

Viszont messzemenően nekem velük van a legkevesebb problémám a kisebbségek közül

2011. jan. 25. 18:33
 10/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én eddig egy üzletben se láttam ázsiai eladót pl, csak kínai boltokban, meg éttermekben, ott meg gondolom mondanom se kell hogy nem meglepő..de máshol még soha. De gyakran járok kínaiba kajálni, meg veszek kínaiba ruhákat, de elképesztően kedvesek és segítőkészek. Oké, kivételek is vannak mint mindenhol, de az átlag az normális. A magyarok rosszabbak mint itt a kínaiak úgyhogy sztem egy szavunk se lehet.
2011. jan. 25. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!