Sokan miért akarják kiirtani a kínaiakat?
Pontosan kikre gondolsz?
Én még itt nem láttam olyan megjegyzést, ami a kínaiak kipusztítását követelte volna.
"Az mondjuk tény, hogy az üzleteikben nem feltétlenül magyarokat foglalkoztatnak. A magyarok közül is inkább határon túliakat, akiknek még a magyar éhbérért is megéri idejönni dolgozni."
A határon túli magyarok sokkal jobb helyzetben vannak, mint mi. Szlovákia, Ausztria egyértelmű példa erre, de lassan már Románia is.
Nyilván lehet mondani a kínaiakkal kapcsolatban, hogy minek jöttek ide, hogy jobb lenne nélkülük. Jelentjük, ha a kínaiak nem hozták volna be olcsó ruházati cikkeiket, már a fél ország ruha és cipő nélkül járna. Mellesleg a kínaiakra az elszeparálódás a jellemző: élik saját belső világukat, általában nem keverednek a befogadó ország lakosaival, nem provokálják, gúnyolják őket (nekik a Szent Korona nem micisapka, a magyar kultúrát pedig nem azonosítják a fütyülős barackkal és a bőgatyával). Tanulhatnának tőlük más bevándorlók, befogadott népek, akik viszont rendszeresen így viselkednek
15.08-nak
Nyilván nem az Ausztriában élő magyarokra gondoltam, ezt te is tudod. Romániából viszont jó néhányan vannak itt, akik nekik dolgoznak. Abban is igazad van, hogy valahol jó az, hogy ellátnak minket olcsó árukkal. Csak az bosszantja az embert, hogy az üzleti tevékenységük volumenéhez mérten adókat viszont elenyészően kis mértékben fizetnek...
Ebben lehet valami.
Viszont messzemenően nekem velük van a legkevesebb problémám a kisebbségek közül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!