Most olvastam, hogy már nem is képeznek cipészeket, kihal végleg a szakma. De hát nálunk annyi a szegény ember, és ha így haladunk, egyre nagyobb tömeg lesz, aki nem tud fél évente cipőt cserélgetni. Nem lenne mégis értelme a javításnak is?
2011. jan. 8. 22:21
1/8 anonim válasza:
Nálunk még van egy öreg cipész bácsi,de nem győzi a munkát. Nemcsak szegények járnak hozzá,hanem a tehetősebbek is. Azért nem dobnak el egy csizmát,ha elromlik benne a cippzár.
Sajnos,nem ez az egyetlen szakma,ahol nem képeznek jó szakembereket. Ma csak a diploma a divat.
2011. jan. 8. 22:26
2/8 anonim válasza:
A gond az, hogy akinek nincs pénze cipőre se, az max kínai vackot vesz, az meg olyan minőség, hogy megjavítani gondolom drágább lenne, mint újat venni. Akinek meg van pénze, az úgyse javíttat.
2011. jan. 8. 22:27
3/8 anonim válasza:
Szerintem volna igény rá, én a még menthető cipőimet be szoktam adni, és ha volna rá pénzem, csináltatnék is magamnak. Remélem azért nem hal ki a szakma. Igazi minőséget csak így lehet előállítani.
2011. jan. 8. 22:39
4/8 anonim válasza:
Fogyasztói társadalom. Sajnos. A legtöbb cipőt már eleve nem javíthatóra készítik az is a baj. Egyszer vettem egy kínai tornacipőt és 3!!! nap alatt elkopott a talpa XD
2011. jan. 8. 22:42
5/8 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy egy mai edzőcipőt lehetetlen javítani. Ha valami szakad benne, megy a kukába az egész :( Előre a fogyasztásért, ügye...
2011. jan. 8. 22:42
6/8 anonim válasza:
Hát pedig van rá igény, én minden évben viszem sarkaltatni a magassarkú cipőimet. És szerintem még sok nő van így vele. Csak az a gond, hogy fogalmam sincs, hol van cipész, a neten nem találhatóak meg általában, mert a cipészek többsége idősebb, és vagy nem tudja, hogy ezt is kéne, vagy nem is tartja fontosnak. Pedig ma már a legtöbb ember a neten keres szolgáltatást. Ezért inkább elviszem az Árkádba ahol kulcsot is másolnak, most nem jut eszembe a neve, de biztos tudjátok melyikre gondolok, minden nagyobb városban van ilyen, az a kis piros ruhás emberke a figurájuk.
2011. jan. 8. 22:59
7/8 anonim válasza:
Én nem vittem még a cipőmet cipészhez. Ha egy cipő 5000ft és mondjuk lejött félig a talpa akkor nem fizetek azért teszem azt 1500ft-ot, amikor 5000ért van új.
Akinek ritka cipője az érthető hogy nem dobja ki hanem elviszi megjavíttatni.
A falunkban ha jól tudom 1 cipész van de nem tudom hogy dolgozik e a szakmájában, de úgy emlegetik a fickót hogy cipész.
2011. jan. 8. 23:31
8/8 anonim válasza:
Sajnos sok szakma eltűnik így.
Mondjuk nekem nincs is szükségem rá, mert jóval hamarabb túladok a ruháimon, minthogy bármelyik foltozni, varrni kellene.
De például én nagyon régóta vadászom egy valódi borbélyra Budapesten eredmény nélkül... :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!