Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt minek vélnétek? Vajon...

Ezt minek vélnétek? Vajon miért volt erre szükség?

Figyelt kérdés
Adva van egy nagyobb társaság, ebből két pedagógus. Elkezdenek beszélgetni, persze szakmai dolgokról. Minden második mondatuk az, hogy én mint pedagógus...stb. A többiek persze hallgatnak, ők ketten a társaság hangadói. Ez így megy napokon keresztül. Végül kiderül, hogy a társaságban van még egy pedagógus, de nem szólt volna a másik kettőnek, hogy ő is az. Erre most miért volt szükség? Talán buta, és nem ért a szakmájához? Vagy szimplán nem volt neki szimpatikus a másik kettő, és ezért nem mondta, mert nem akart velük beszélgetni?
2010. dec. 12. 13:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az, aki meg sem szólalt, annyira sem méltatta a másik kettőt, hogy szóba álljon velük...(joggal). Milyen már ez, hogy folyton így kezdik?:S "én mint pedagógus..." Nekem se lett volna valami szimpatikus, pedig szociálpedagógusnak tanulok:)

Szerintem érződött azon a kettőn, hogy úgy gondolják, ők a szakik. És egész egyszerűen a "hallgatag" fél tudta, hogy annyira eltérő a véleménye, hogy ha beleszólt volna a diskurzusba, hosszas vita vette volna kezdetét:)

De hát ki tudja, ezer oka lehet. Lehet aznap veszett össze a férjével, vagy beteg, és nem volt kedve beszélgetni.

2010. dec. 12. 13:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Vagy egyszerűen van annyi önbizalma, hogy semmit ne akarjon kényszeresen bizonygatni, mint a kollégája...
2010. dec. 12. 14:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha tanár lennék, akkor én sem szóltam volna bele... azért, mert idegesít, hogy vki azért, mert tanár, azt hiszi, jobban ért bármihez is, és ezt ki is hangsúlyozza (ugyanaz a problémám, mint az "én mint zenész" kategóriás emberekkel, akik azt hiszik, hogy ha már tudnak egy hangszeren játszani, jogot kapnak arra, hogy szentírásnak vegyék a zenei ízlésüket)...
2010. dec. 12. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!