Miért vertek át a fénymásolóban?
Voltam ma a fénymásolóban lefénymásoltatni egy 40-50 oldalt. Éppen máson gondolkodtam, így nem számoltam ki fejben, mennyi is lesz kb. a végösszeg, csak amennyit az eladó mondott, annyit fizettem.
Aztán hazafele átszámoltam, és kiderült, hogy 2-300 forinttal többet kért. Most nagyot csalódtam, mert rendszeresen ugyanabba a fénymásolóba jártam, legalább havi 3-4000 forintot el szoktam költeni ott. Most viszont nagyot csalódtam, és egy másik fénymásolóba fogok járni (nem messze ettől).
A kérdésem annyi lenne, hogy mi értelme volt engem ezzel a 2-300 forinttal átverni? Ez olyan piti összeg, hogy számukra totál nem éri meg, hogy ezentúl máshol költöm el azt a havi 3-4000 forintot, amit fénymásolásra szánok.
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mi értelme volt. Nemcsak, hogy morálisan nem helyes, de még üzletileg is hatalmas hülyeség, és jóval többet buknak rajta hosszabb távon, mint ez a 2-300 forint.
Abban még talán lenne ráció, hogy egy totál ismeretlen vásárlót átvernek, de egy úgymond törzsvásárlót:S.
Na mindegy, de van egy mondás, ami jól tükrözi ezt a helyzetet:
"Ha egyszer becsapsz az a te szégyened, ha kétszer is, az már az enyém."
Nem hinném, mert az árak kint vannak a falakon, és ott kint még mindig 14 Ft/db volt. Illetve láttam is, hogy az eladó számológéppel számolta ki a végösszeget, de szerintem tuti mást mondott, mert kiszámoltam, és én 18,34 forintot fizettem egy oldalért. Ami nem éppen kerek árra utal.
De részben én is hibás vagyok, mert épp máson gondolkoztam, és bele sem gondoltam, mennyit is kellene fizetnem.
14??!!! apám, hol van ez a gyatra hely?
a mi egyetemünk mellett van egy hely, ott aszem 8 darabja az önkiben.
bocs, de már azzal sokat veszítettél, hogy ezidáig oda jártál...
Mondjuk ez nem önkiszolgáló.
De hol lehet 8 forintért fénymásolni?
Bp-en a Reviczky utcában, a 8. kerületben. ez nem a balhés rész, hanem a Palotanegyed, a Szabó Ervin könyvtárral szemben.
asszem 8ft, de ha több is, akkor sem 14!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!