Ha meg vertek akkor ténleg dobjam vissza kenyérrel? Hagyam annyiban? Istennek mi a vélemenye a bosszuról? És ha nem fogokk tudni együtt élni ezzel akkor mitt tegyek?
Isten azt mondja: "Enyém a bosszúállás, Én megfizetek...", úgyhogy hagyd Istenre, mert az Ő feladata, ha te próbálnál bosszút állni, azzal Istent játszanál. Tudom, hogy mondani könnyű, de bocsáss meg azoknak akik megvertek, hiszen a Miatyánkban is ezt imádkozzuk: "bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek". Isten megbocsátott neked mindeddig, te is bocsáss meg.
Pont ma olvastam erről egy igerész, te is olvasd el, talán segít: Máté 18:21-35
Szerintem dobd vissza kenyérrel.
Gondosan ügyelj rá, hogy a kenyér 2 kilós és legalább egy hetes legyen.
"És ha nem fogokk tudni együtt élni ezzel akkor mitt tegyek?"
Vegyél a kezedbe egy nyelvtan könyvet, azt ő is szereti!
"A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:46"
Ezen vagy két percig röhögtem
Nem kell 100%-ig szó szerint venned mindent, ami le van írva a Bibliában. Legalábbis dogmatikusan nem szabad értelmezned.
És bocs, ha most sokakat lehurrogok, de nem szabad ortodox módon, betű szerint venni mindent. A kereszténység nem egyenlő a töketlenséggel, a teljes önmegadással.
Gondolj bele, a kereszténység szerint az öngyilkosság bűn. Egy kicsit szélsőséges példát mondok, hogy megértsd: Ha hagyom, hogy folyton támadjanak, amibe belehalok vagy halhatok, akkor lényegében az öngyilkosság egy formáját követem el, vagyis bűnt. Ha viszont visszatámadok, akkor esetleg ölök, ami szintén bűn. De az élet védelme érdekében az ölés alól szerintem Isten felmentést kell, hogy adjon. Ha nem adna, akkor semmi értelme az egésznek.
Gondolj a történelem keresztény katonáira, a keresztény harcosokra. Nem voltak bűnösök! Egyszerűen csak megmutatták, hogy azért, mert valaki keresztény, nem kénytelen eltűrni a sötétség erőinek támadását.
Sajnos a mai "keresztény" világban a béke fogalma eléggé félre van értelmezve. Békében élni arra alkalmas élőlényekkel lehet. Próbálj te meg békében élni a kígyóval.
Ennek ellenére a bosszú helytelen dolog. De a bűnösnek viszont be kell látnia és meg kell bánnia bűnét, különben nincs megbocsátás. Megbocsátani csak annak lehet, aki kéri is azt. Aki nem kéri, az kívül esik ezen.
Sajnálom, ha néhányak mimóza lelkivilágába gázolok ezzel: de a kereszténység és a jézusi tanok nem hippimozgalom, nem pacifista-tüntetés. A kereszténység harc. A világosság harca a sötétséggel. Maga Jézus mondta, hogy senki nem szolgálhat két urat. Aki Istent szereti, annak a sátánt gyűlölni kell. Ha nem gyűlöli, akkor nem szereti igazán Istent.
Ezt lehet magyarázgatni, ferdíteni, csak nincs értelme...
1:44
Nem a küzdésről és harcról volt szó, hanem konkrétan a bosszúról. Ne keverd össze.
Ha van célod, küzdj érte, ha rossz, gonosz dolgok történnek, harcolj ellenük.
De a bosszú más. Indulat, harag, visszavágás. Nincs más célja, csak bántani azt, aki bántott. Ennek valóban nincs értelme. A negatív érzelmektől meg kell szabadulni, nem szabad, hogy ezek uralkodjanak rajtad.
A harag, a bosszúvágy kicsinálhatja az embert. El kell engedni. Tovább kell lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!