Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A roma lányok miért olyan...

A roma lányok miért olyan kötekedősek meg verekedősek?

Figyelt kérdés
Velem és több barátnőmmel is kötözködtek már ok nélkül. volt hogy meg is vert egy lány csak úgy. :S Kinek volt már hasonló tapasztalata?

2010. dec. 15. 09:00
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
81%
Általában a városban élő cigányok normálisabbak. Persze vannak telepek, amik veszélyesek, de a bérházban élő cigányokkal általában kevesebb a baj. Ezzel szemben falun? :S
2010. dec. 19. 20:05
 42/50 anonim ***** válasza:
86%

Az a helyzet, hogy a hanglejtés tényleg nem genetika, de a gén dologban igenis van valami :S Ezt addig én sem hittem el, marhaságnak tartottam, amíg a saját szememmel nem láttam! A szomszédomban él egy idős magyar asszony, most már egyedül. Neki és a férjének még anno született egy lánya, aztán néhány évre rá örökbe fogadtak egy cigány csecsemő - szintén lány.

Mind a két lányt pontosan ugyanazokkal az elvekkel, módszerekkel nevelték. Mind a kettőnek pontosan ugyanazokat az anyagi/kulturális/stb. lehetőségeket biztosították és ugyanazokat az erkölcsi normákat adták át.

Az első, vér szerinti lányból egyetemi tanár lett, a másik lány összeházasodott egy cigánnyal (aki egy nagyon rendes, dolgos cigány, nem az a fajta, aki miatt az emberek utálják a cigányokat!!), elhízott, azóta már nem is fürdik szinte, nagyon elhanyagolta magát, szörnyen csúnyán beszél, stb. Igaz, dolgozik, de nem vitte nagyon sokra, holott lett volna rá lehetősége. Félreértés ne essék: nem az a bajom, hogy nem lett egyetemi tanár, hanem az, hogy lehetőségei ellenére nem lett többje érettséginél, és alkalmi munkákat csinál, bár azt hiszem, mióta szült már azt se. (A gyerek iskolás azóta).

Szóval valaki magyarázza meg nekem ezt, hogy ha ezek nem gének, akkor mi? Pedig ha belegondolok, az igénytelenséget elsőre én sem tartanám genetikának...

És az is furcsa, hogy a férje annak ellenére, hogy cigány rendes, igényes ember. Nem azt mondom, hogy Armaniban jár, mert minek járjon, de legalább nem büdi :S

Szóval ez egy teljesen összezavaró történet a génkérdés szempontjából számomra.

2010. dec. 20. 00:04
 43/50 anonim ***** válasza:
42%
Megmagyarázom neked. Az a probléma hogy te kötelező érvényűnek veszed hogy valaki az öröklött tulajdonságoknak megfelelően viselkedjen holott inkább azt lehet mondani hogy ami öröklődik az a hajlam. A konkrét viselkedés nem csak ennek a függvénye.
2010. dec. 20. 01:33
 44/50 gyakoriválaszok_560 ***** válasza:
Kihez képest :-/
2010. dec. 20. 03:09
 45/50 anonim ***** válasza:
89%

20:05

Ahogyan falun, úgy nagyvárosban is ugyanolyan elviselhetetlenek. Éltem mindkét környezetben. A bérházban élő cigány ugyanúgy pusztít, szétveri a liftet, ordibál, csapkod, köpköd stb. Sajnos.

2010. dec. 20. 17:00
 46/50 anonim ***** válasza:

Ez a válasz 64%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 12-15 10:19

na ja, sülten kolbászként mi?

2010. dec. 20. 18:59
 47/50 anonim ***** válasza:
2011. jan. 9. 18:08
 48/50 Valaki0702 ***** válasza:
36%
Ezt nem az határozza meg, hogy cigány vagy nem az! Hanem az, hogy mit lát otthon és milyen példában nő fel.
2011. dec. 7. 18:42
 49/50 anonim ***** válasza:
Is-is.
2011. dec. 8. 15:40
 50/50 anonim ***** válasza:
65%
# 26/49 nem minden esetben!! Van egy cigány barátom, max a bőrszinéről mondanád azt h cigó. Miért? Mert magyar családban, magyan örökbefogadó szülőknél élt. Nem ismeri a cigány "kultúrát" tiszta erkölcsi bizije, jogsisija, munkája, érettségije meg szuakmája van!!! Azért került ebbe a családba, mert elvették őt az igazi családjától, mert a vérszerinti szülei drogoztak is meg loptak is... Mondta h 1x 18 évesen találkozott velük, de mondta h elég volt neki, neki nem kell az az élet h lopjon, vasat gyüjtsön, kolduljon!!! Igaza volt, a mai napig tisztelem, kedvelem őt ezért hálás a nevelő v örökbefogadó szüleinek amiért EMBERT faragtak belölle (ezt ő igy mondta)
2013. júl. 15. 16:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!