Miért szapulja szinte az összes vidéki Budapestet?
Én vidéki voltam, most Budapesten élek...
Ha már általánosítani akarunk, akkor a budapestiek egyrésze meg lenézi a vidékieket...
Kisebbségi komplexus, több jó jut a pestieknek.
Amiket én hallottam otthon, azok a következők voltak:
- a budapestiek láthatják élőben azt a tűzijátékot, amire az egész ország adózóinak pénze elmegy (jó, nyilván a vidékieknek is csak egy része teheti meg, hogy feljöjjön és megnézze),
- a budapestiek nem tudják, milyen tél (de tényleg, én sem láttam még olyan telet, havat, mint amilyen odahaza volt néhanapján...),
- itt jobb a közlekedés (akármilyen szempontból... itt mindenki szidja a BKV-t, ha két percet kell várni egy metróra, de vidéken van, hogy órákig kell állni hóban, esőben, fagyban, mire megérkezik a trávolsági busz, vagy a vonat),
- a médiából is sajnos sokszor az jön le vidéken, hogy itt mennyi a bunkó,
stb...
igen? gondolom irígyek:D
hát ez egy más élet az biztos amúgy.
Mert Magyarország a tízmillió szövetségi kapitány országa!
remélem érted mire gondoltam! :D
amúgy ez a többi országban is így van!
"Irigyek?? Mire? A dugókra, esetleg arra hogy szívjátok be a mérező büdös levegőt?"
Ja meg a közbiztonság hiányára, meg a koldusokra, meg a...
Egy pesti!
ja és a Buda-Pest ellentét is megvan :D
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:26
Én felpontoztalak, mert az ilyen primitíveket én is elítélem! Plusz kimaradnak egy csomó jó kirándulási lehetőségből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!