Egy ateista legyen toleránsabb a vallásossal, vagy a vallásos az ateistával?
együtt laktam egy muszlimmal, és egyáltalán nem akarta terjeszteni nekem a hitét.
meg egyszer egy evangélikus közösséget meghívtak rámadámra a muszlimok (ilyen éljünk egymás mellett békességben keresztények, meg muszlimok szövegű meghívóval),az egyik kisvárosban ahol voltam. kb. 3-4 évig minden alkalommal elhívták őket, de csak negyedjére mentek el kb.
A "vallásos", soha nem lesz toleráns. A "hívő ember" mindig az lesz. Az ateisták között pedig embere válogatja... Személyes tapasztalat szerint az ateisták 98%ának szemében két fajta ember létezik:
1) Azok, akik azt mondják, amit én
2) Degeneráltak/idióták/csökkent értelmi képességűek
De szeretnék egyszer majd valamikor találkozni egy ellenpéldával :)
Kedves KÁELEF, én pont fordítva tapasztaltam sajnos, de akkor örülök, hogy ellenpélda vagy :)
Egyébként az utolsónak van igaza. ToleránsABBnak akkor kéne lenni az egyik féllel, ha feltételezzük, hogy az a fél valamiért nem lát tisztán, vagy nincs tudatában a cselekedeteinek, hiszen ebben az esetben nem Ő tehet a dologról (lsd. nyilván toleránsabb vagy egy vak sráccal, akármennyire is sietsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!