A héten leszek 22, de még mindig nem kapok sehol cigit/alkoholneműt, ha otthon felejtem a személyimet? Mit csináljak?
Már külön költöztem, dolgozom, háztartást vezetek, főzök, stb. A minap is vacsorát csináltam, amihez némi bor kellett, és leszaladtam a boltba, és nem kaptam ... Hiába esküdöztem, hogy lehozom 1 óra múlva.
Nem öltözök olyan kirívóan fiatalosan sem, sőt inkább komolyan, ha nem is kosztümben mindig...
Tudom, tudom, addig örüljek, amíg fiatalnak látszom, de néha már annyira kínos, hogy mindig számon kérnek. A homlokomra kéne ragasztani a személyimet, vagy mi?
Más is kűzd hasonló problémával?
Szerintem ebből ne csinálj ügyet. Én már lassan 24 leszek, már gyerekem is van, de ha gyerek nélkül vagyok, még a lottóhoz is elkérik a személyimet :D Érdekes módon, ha gyerekkel vásárolok, akkor sosem kérik. A belvárosban mindig ugyan ott szoktam újságot, cigarettát és lottó venni (ha arra járok, szóval úgy havonta 2-3-szor), és a pultos lány minden alkalommal elkéri a személyimet. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy most komolyan, hány évesnek gondol. Azt mondta, hogy olyan 15-16-nak. Na akkor röhögtem egy jót, odaadtam a személyimet, akkor már ő is röhögött, és mondta, hogy arra emlékszik, hogy tőlem mindig el szokta kérni, csak azt felejti el mindig, hogy stimmelni szokott-e vagy sem.
Én már leszoktam róla, hogy ezen háborogjak, inkább viccesnek tartom. Szerintem ez nem is igazán probléma. Elkérik, mert nem tudják jól bemérni, hogy hány éves lehetsz, ennyi. Hozzáteszem, én sem tudom jól megtippelni az emberek korát. Ráadásul némelyik 15 éves simán elmenne harmincnak is ránézésre.
Nekem ez csak egyetlen alkalommal okozott bosszúságot, amikor tényleg kicsit dühös lettem, éspedig akkor, amikor szakadó esőbe leszaladtam a kisboltba cigarettát venni, épp csak a pénzt kaptam fel, se tárca, se semmi, és a csaj kérte a személyimet. Akkor megkérdeztem tőle, hogy ugye nem gondolja komolyan, hogy én most vissza fogok menni érte, aztán újra lejönni, különben is naponta vásárolok nála. Persze én voltam részben a hülye, hogy nem vittem le, de komolyan eszembe sem jutott, mert már egy éve szinte minden nap bemegyek abba a boltba, és még soha az életben nem kért senki semmit, szóval nem számítottam rá.
Valahol a 3. oldalon írtam... :)
Szóval nekem is zárt tokban van a bérletem, de egy másik tokba beleraktam a személyim, jogsim, eü-kártya (amiket így összeszed az ember egy helyre), és ezt a kettőt tettem bele egy összhajthatós tokba. Meglehetősen vastag, lehet érezni minden zsebben. Viszont pénztárcába soha nem rakom az irataimat, csakis attól külön, még bérletet sem.
És mivel én is feledékeny vagyok, bárhonnan indulás előtt elismétlem magamban: bérlet-pénztárca-kulcs-telefon. És közben felidézem, hol vannak. Rutinná vált, és azóta soha nem felejtem el egyiket sem.
13:13
Ez gonosz volt!
Ha neked ez a hiszti, akkor még sosem hallottál/láttál/olvastál IGAZI hisztit! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!