Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A héten leszek 22, de még...

A héten leszek 22, de még mindig nem kapok sehol cigit/alkoholneműt, ha otthon felejtem a személyimet? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Már külön költöztem, dolgozom, háztartást vezetek, főzök, stb. A minap is vacsorát csináltam, amihez némi bor kellett, és leszaladtam a boltba, és nem kaptam ... Hiába esküdöztem, hogy lehozom 1 óra múlva.

Nem öltözök olyan kirívóan fiatalosan sem, sőt inkább komolyan, ha nem is kosztümben mindig...

Tudom, tudom, addig örüljek, amíg fiatalnak látszom, de néha már annyira kínos, hogy mindig számon kérnek. A homlokomra kéne ragasztani a személyimet, vagy mi?

Más is kűzd hasonló problémával?

2010. nov. 5. 12:20
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:

Milyen fényképes igazolvány? Mmint a személyi?

Amúgy a múltkor csak a bérlet volt nálam, mutogattam, hogy szerinte vennék felnőtt bérletet, ha nem lennék felnőtt? De nem adott, azt mondta csak személyire adhat ki. Megértem őket, hogy félnek a bírságtól, de olyan bosszantó...

Esetleg öregítő krém nem létezik? Pár mosoly ránc nem is állna rosszul. :P

2010. nov. 5. 12:32
 12/56 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi!!Ez nagyon jó, bár igen néha lehet idegesítő!!Tanulj a károdból és máskor vigyed az igazolványt.

Ha ugyanabba a boltba jársz vásárolni ha egyszer megmutatod többször már nem kell.

2010. nov. 5. 12:33
 13/56 anonim ***** válasza:
100%
Miután nagyon megbüntetik , ha szesszel vagy dohányárúval kiszolgál egy kiskorút, épeszű eladó nem fog kiszolgálni valakit, akinek a korában nem biztos. Kérheti a fényképes igazolványodat - amit egyébként alapból mindig köteles lennél magadnál tartani - hogy igazold, elmúltál 18. Aki ráborítaná az asztalt, az gondoljon bele abba, hogy ha ő lenne az eladó helyében és benézne egy 16 évest 20-nak, akiről kiderül, hogy afogyasztóvédelem megbízásából próbavásárolt mennyire örülne a minimum 70.000.- forintos büntetésnak és annak a lehetőségnek, hogy a történtek után nagy eséllyel új munka után nézhet.
2010. nov. 5. 12:33
 14/56 anonim ***** válasza:
100%

Én is fiatalaébbnak nézek ki a koromnál, a múltkor lepődtem csak meg, hogy mennyire. Feltettem itt egy kérdést, hogy melyik frizura állt nekem jobban, mire közölték, hogy ez a frizura túl ribancos egy 12 évesnek. Tágra kerekedett a szemem, miútán többen is leírták, hogy max 15nek nézek ki, pedig lassan 23 leszek. Néha tőlem is elkérik, inkább szórakozóhelyeken, az üzletben, ahova járok már ismernek.

Tenni sokat nem lehet ellene, majd 10 év múlva örülni, mikor a mostani menő csajok, akik 16 évesen 25nek néznek ki, 30 évesen 50nek fognak, mi meg csak 20nak:D

2010. nov. 5. 12:35
 15/56 anonim válasza:
67%

óóó,én egyik nap lementem a boltba cigit venni,és azt mondta a pénztáros,hogy:"...remélem elmúltál 18,mert nem akarok bajba kerülni miattad..."

Pff,megjegyzem,hogy 28 elmúltam.... :D Ezt meg is mondtam neki,erre még meg is sértődött...

2010. nov. 5. 12:35
 16/56 anonim ***** válasza:
96%
Bár csak ennyi problémám lenne, örülj neki...
2010. nov. 5. 12:36
 17/56 Viki233 ***** válasza:
29%
akkor ennyi erővel mindenkit igazoltatni kell a boltban h biztos ne büntessék meg..ne gyertek már nekem ilyenekkel.meg hogyha 1x elkérte többet nem fogja?dehogynem .pl a sparba.én már jó rég óta abba abizonyos sparba járok és azért 1 jó párszor elkérték...nem hiszem el h nemtudják megjegyezni egy régi vevő arcát....
2010. nov. 5. 12:37
 18/56 A kérdező kommentje:
Igazatok van amúgy, sajnos annyi iratom meg egyébségem van, amit mindig fejben kell tartanom, hogy betalál egy kabát váltás, és máris megfeledkezem a személyiről... A bérletemről sosem, azt is igazán elfogadhatnák. Miért lennék olyan hülye, hogy csak passióból veszek felnőttet, mikor a diák olcsóbb?
2010. nov. 5. 12:38
 19/56 anonim ***** válasza:
100%
A rendőr akkor igazoltat, amikor akar...nincs megszabva...sőt, itt délelőtt a gyerekeket is elkapják, ha nincsenek iskolában. Öcsémet meg redszeresen igazoltatják, mikor a haverokkal mászkálnak. Nem isznak, mert pénzt nem szokott vinni(direkt emiatt, hogy ne kössenek beléjük), csak találkoznak a haverokkal. Van, h szórakozóhelyre is bemennek és igazoltatnak. És nem csak itt van ilyen nagy szigor...sok városban ez van.
2010. nov. 5. 12:39
 20/56 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem! Miért sértődött meg, hogy 28 múltál? Azt hitte hogy poénkodsz?
2010. nov. 5. 12:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!