A héten leszek 22, de még mindig nem kapok sehol cigit/alkoholneműt, ha otthon felejtem a személyimet? Mit csináljak?
Már külön költöztem, dolgozom, háztartást vezetek, főzök, stb. A minap is vacsorát csináltam, amihez némi bor kellett, és leszaladtam a boltba, és nem kaptam ... Hiába esküdöztem, hogy lehozom 1 óra múlva.
Nem öltözök olyan kirívóan fiatalosan sem, sőt inkább komolyan, ha nem is kosztümben mindig...
Tudom, tudom, addig örüljek, amíg fiatalnak látszom, de néha már annyira kínos, hogy mindig számon kérnek. A homlokomra kéne ragasztani a személyimet, vagy mi?
Más is kűzd hasonló problémával?
Nézd, ez olyan, hogy egy 26 évestől is simán elkérheti a 60 éves kasszás néni a személyit és nem feltétlen azért, mert annyival fiatalabbnak néz ki, egyszerűen annyit lát, hogy fiatal az illető.
Nemrég múltál el 18, szerinted 4 év alatt annyit megöregedtél? Vagy mások? Nyilván nem. Sok osztálytársam ugyanúgy néz ki 17 éves kora óta (még a stílusuk is megmaradt). Most pedig 24 évesek.
Manapság pedig hány olyan csaj van, aki 14 évesen már 20nak néz ki a sok smink, ruhák miatt és sok 30 éves 25nek néz ki. Egyszerűen egybemosódtak a korhatárok. Nehéz megállapítani ki hány éves.
A másik, hogy én is elkérném a pénztáros helyében, mert ha véletlenül rosszul tippeltem és kiderül, hogy eladtam cigit, alkoholt egy 17 évesnek, engem vesznek elő. Hát kösz, de inkább nem kockáztatom meg. Az is más, ha egy 50 éves férfi vásárol, ott nyilván más a helyzet, mert nem fogom 17 évesnek nézni.
Egyszerűen vidd magaddal a személyit, nem értem miért olyan nagy probléma betenni a pénztárcádba.
Én kereken 30 voltam, amikor anyósom megkért, hogy vegyek egy doboz cigit neki. Személyit kértek. ;-)
nekem megtiszteltetés volt.
2 gyermekes anyuka
12:58
Igen igazad van,azért az sem mindegy,h. milyen hangnemben kérik!De nekem az volt a felháborító,h. a csaj még csak el sem kérte,hanem egyszerűen kijelentette,h. nem ad!De tőlem mindig elkérik csak ott nem,ahol ismernek már.És másol mindig szépen el tudják kérni és nem is háborgok miatta,mert igazuk van!
Akik annyira ki akadtak és ilyeneket írtak, hogy miért kell problémázni, kiakadni, szerintem csak ők szívták mellre ezt a kérdést, mert rajtuk kívül senki sincs kiakadva, én sem.
Bosszantó, bosszantó, csak megkérdeztem puszta kíváncsiságból, hogy mások is vannak-e így... Nem szoktam problémázni, vagy felháborodni az igazoltatáson, ez nem tudom miből jött át itt, egyeseknek.
Azt is írtam, hogy teljesen megértem az eladókat, az ő helyükben minden kicsit is fiatalnak látszó személyijét elkérném én is.
Az már az egyéni szoc. problémám, hogy szétszórt vagyok, és feledékeny, talán az idő múlásával javul ez a dolog. Engem már igazoltatott rendőr, és nem volt nálam okmány... De azt mondta, hogy menjek csak tovább. Budapesten akkor van ilyen, h megbüntetnek, ha nincs nálad személyi, vagy csak mázlim volt?!
13:03
Végülis egyszerűbb, ha adott esetben garázdaságért feljelentenek, mint megmutatni a személyid...
"Tudom, tudom, addig örüljek, amíg fiatalnak látszom, de néha már annyira kínos, hogy mindig számon kérnek. A homlokomra kéne ragasztani a személyimet, vagy mi?
Más is kűzd hasonló problémával?"
Ez neked kíváncsiság, mert nekem úgy tűnik, h probléma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!