Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A németeknél ma is jellemző...

A németeknél ma is jellemző az übermensch tudat?

Figyelt kérdés
Feltűnt, hogy az olyan német cégek, mint a Lidl, Aldi, Bosch, Audi stb lényegesen magasabb fizetést adnak a német, mint a magyar munkavállalóknak. Ezek szerint nekik a német többet ér, mint a magyar

szept. 6. 11:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem láttam bele a fejébe, de nagyon úgy tűnt hogy egyenrangúként kezelt bennünket, sokkal közvetlenebb volt velünk, mint bármely más kollégával, pl volt hogy meghívott bennünket hétvégén ebédre hozzájuk, meg kiállításra is minket vitt.
szept. 6. 20:50
 12/14 anonim válasza:

Megbocsáss, de nagyon ostoba a kérdésed s amiket írsz is. Meg 1-2 kommentelõ.

Eleve nem csak a német, hanem mindenki, pl. a brit Tesco is kevesebbet fizet, vagy az amerikai Apple is az ázsiai összeszerelõ-üzemeiben.

Különben mi a fenének jönne Mo-ra, 800-többezer km-re az anyaországtól, ha ugyanannyi lenne a költsége?

Ez az üzlet.

Eltérõ ár-bérszínvonalról még nem hallottál?

Egyénként Németo-n belül is bizony akadnak nagy fizu különbségek (Kelet-Nyugat), csak hogy megnyugodj.

Tekintve, hogy kb. nem léteznek magyar nagy márkák, cégek, munkahelyek, semmink sincs kb., boldog lehetsz, hogy egyáltalàn munkahelyeket teremtenek.

Még így is jóval többet fizet, mint a magyar Cba üzletlánc-rettenet.

Szerintem a magyar politikusoknál reklamálj, hogy miért ennyi az átlag-és a minimàlbér. Ha azt normàlis szintre emelnék, akkor a német multi is kénytelen lesz többet fizetni.

szept. 13. 02:32
 13/14 anonim ***** válasza:
A fizetést nemcsak a cég dönti el, hanem a kormány intézkedései is befolyásolják. Mennyire van külön adóztatva, szarrá szívatva. Rengeteg adót le kell vonni a magyar munkavállalók fizetéséből.
szept. 18. 16:00
 14/14 anonim válasza:

egyrészt a németeknek a mai napig ez az überalles idióta mentalitásuk van, nem sokan szeretik ám a németeket, a lengyelek pl kifejezetten utálják őket, és nem csak a 2. világháború miatt, hanem mert a mai napig olyanok. Beszéltem norvégokkal is, azok se szeretik túlságosan őket, meg mondjuk akármilyen nációjú kamionos aki németországba fuvaroz, biztos hogy 10 ből 9 köpködni fog rájuk. Én is szeretem különösebben a németeket, pont mert ekkora seggfej nemzet...

Másrészt azt is érdemes számításba vetni, hogy nagyon sokszor aki köcsög németországban egy német cégnél, az nem is német, hanem valami román vagy török bevándorló és játsza az eszét...

És ugyan abban a pozícióban erősen kétlem hogy egy német több pénzt kapna, mint egy magyar, az más hogy ha mondjuk ott egy magyar pl a Lidl-nél aki nem beszél németül, meg ott egy német aki ugye beszél, a németet akármilyen pozícióba lehet rakni kasszás, ügyfélszolgálatos stb... a magyar meg csak azt csinálja amihez nem kell beszéd, pl raktárban matatni. Akkor nem csodálom ha többet kapna a német.

jan. 2. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!