Az Amerikában élő magyarok között mennyire jellemző a turbómagyar viselkedés?
Nem értem. Miért "turbó" az, aki nem akarja elfelejteni, hogy honnan származik?! Ez szerintem természetes dolog.
A kínaiak is nyithatnak kínai éttermet, vagy kínai boltot Kínán kívül. Akkor ők már "turbókínaiak"? Vagy talán az olaszoknak sem szabadna saját pizzériát működtetniük Olaszországon kívül, mert akkor már "turbóolasznak" minősülnek?
Még a kifejezés is röhejes. 🤣
Magyar nacionalizmus erős megélése amerikai magyarként az '56-osokra jellemző, ld. Pongrátz testvérek. Vagy ld. Wass Albert, aki erdélyiként nem '56-os, de szintén antikommunista amerikai magyar volt.
Esetleg el tudok képzelni fiatalabb generációból valakit, aki keresi az identitását. És mivel úgy látja, hogy az amerikaiak imádják a saját nemzeti jelképeiket, mindenhol ott az amerikai zászló, stb., így a magyar nagymamája okán az ő magyar identitását is ilyen "amerikaias" módon éli meg.
Szerintem az egész USA-ban nem találsz összesen 10 ilyen magyart, akinek a magyar Himnusz a csengőhangja.
Az meg miért turbómagyar, ha akcentussal beszél magyarul? Vagy arra gondoltál, hogy erős magyar akcentussal beszéli az angolt? Az szerintem tök független attól, hogy ki mekkora turbómagyar. Az inkább annak függvénye, hogy mennyit mozog angol nyelvű körökben, mennyit használja a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!