Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A németeknél ma is jellemző...

A németeknél ma is jellemző az übermensch tudat?

Figyelt kérdés
Feltűnt, hogy az olyan német cégek, mint a Lidl, Aldi, Bosch, Audi stb lényegesen magasabb fizetést adnak a német, mint a magyar munkavállalóknak. Ezek szerint nekik a német többet ér, mint a magyar

szept. 6. 11:08
1 2
 1/14 anonim válasza:
85%
Igen. Erősen.
szept. 6. 11:09
 2/14 anonim válasza:
18%

"lényegesen magasabb fizetést adnak a német, mint a magyar munkavállalóknak."

És természetesen ez nem származás alapú megkülönböztetés, egyszerűen csak több munkát végez el és jobban.

Wehhehhehhe.

szept. 6. 11:12
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Mármint itthon magasabb bért kap egy német igazgató, mint egy magyar igazgató, vagy a németországi alkalmazottainak ad magasabb fizetést, mint a magyarországi alkalmazottaknak? Mert az első jó eséllyel nem igaz, a második pedig nem az, amiről a kérdés szól.
szept. 6. 11:13
 4/14 anonim válasza:
74%
Hármas Németországban magasabb bért ad a németnek mint a magyarnak. Ez pedig kendőzetlen és főleg tagadhatatlan rasszizmus.
szept. 6. 11:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Az is eleve problémás, hogy egy magyarországi munkavállaló kevesebb bért kap, mint egy németországi. Nyilván Magyarország a szemükben kevésbé értékes. Mi nem vagyunk kultúrateremtő nép a németek szerint
szept. 6. 11:27
 6/14 anonim ***** válasza:
És a töröknek mennyit adnak?
szept. 6. 13:42
 7/14 anonim ***** válasza:
Én a német cégnél a magyar kollégával többet kaptam mint a németek. A főnök-tulajdonosnak csak egy kikötése volt, nem mondhattuk el a többieknek. Két boríték volt, amikor a többiek is kapták a fizut, akkor mi a mérnökök alatt kaptunk 400 euróval, majd pár nap múlva kaptunk személyesen a cégtulajtól sumákban egy-egy 1000 ejros borítékot csak mi ketten. Azt mondta, így is jobban jár velünk, mert háromszor annyit termelünk, és csak másfélszer ad többet. Mondjuk vegyes volt a társaság, és kb 20-an voltunk, volt 12 echte német, 2 kevésbé echte volt NDK-ás, már régóta állampolgár délszláv bosnyák menekült 2, szerb-montenegrói 1, magyar 2. Akkor 15 éve kerestem nettóban havi 3-3200 ejrót, aztán hazajöttem, és azóta nem voltam kint dolgozni.
szept. 6. 14:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog az "übermensch tudat" és mása bérkülönbség. Annyit fizet, amennyiért embert kap.

Az übermensch tudat szerintem most is meg van, de most nem mondhatják, hogy különbek a nem-németeknél. Most saját maguknál magasabb rendűek. Aki az utca páros oldalán lakik, az magasabb rendű, mit aki a páratlanon lakik, és viszont. Ez így persze túlzás, de mindig találnak valamit, amitől különbek.

szept. 6. 18:53
 9/14 anonim ***** válasza:
Azt még hozzáteszem, hogy amikor először odamentünk, megkérdezte, van-e villany Magyarországon. Abban a tudatban volt, hogy mindenki a hortobágyi pusztában a tanyavilágon él villany, víz, utak nélkül. Aztán úgy hozta a sors, hogy önszántán kívül Magyarországra vetődött, és én húztam ki a csávából. Akkor dobott egy hátast, amikor a budai rakparton meglátta a parlamentet. Rá egy évvel két hetet töltött nálunk, becsületére mondva előtte felkészült kultúrából, történelemből, építészetből. A citadellánál fél órát zokogott, annyira meghatódott, hogy a németek-magyarok vállvetve az utolsó emberig ott harcoltak a bolsevik ruszkik ellen. Ezek után teljesen másként nézett ránk, mondhatni egyenrangúaknak tekintett.
szept. 6. 20:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ez, hogy "mondhatni egyenrangúaknak tekintett" nem azt jelenti, hogy "majdnem"?
szept. 6. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!