Ez szabálysértés vagy sem?
Itt a kánikula, ahol lakunk van egy tó és ilyenkor tele a part, sokan fürdenek is, és már most több lakóautó is van a parkolóban.
A francia ürge kijön belőle a partra, ledobja a nadrágját is és meztelenül úszik egyet és napozik. A többiek meg csak néznek :) És még a lakóautóba is meztelenül megy vissza.
Ez így ütközik valamibe? Mert azt is hallottam, hogy igen, de azt is, hogy csak akkor, ha szexualitással párosul.
Mi az igazság?
Hogy mi a közerkölcs, azt szükség esetén az eljáró hatóság vagy bíróság határozza meg.
A falu főterén, vasárnap tízkor a katolikus templommal szemben más lesz a közerkölcs, mint az erdő mélyén egy elhagyott tisztáson.
Hát ez mondjuk a magyar jog hajmeresztő hülyesége. Azaz értelmezem, ahogy akarom, és majd lesz valami.
Kb olyan, mint ahogy a Ptk-beli "elvárható gondosság elve"-t tanítják. Finoman fogalmazva, "hajlékony", más szóval, mindenki értelmezze, ahogy kívánja, és ez azért nagy gond, mert egyáltalán a jogban hogy létezhet erkölcs? A kettő nagyon szembe megy.
Jelen esetben, gondoljunk el egy kisvárosi, idős, konzervatív bírót, akinek természetesen ez a világ vége, és így hoz ítéletet. Aztán a nagyvárosi, fiatalabb, lazább bíróba, aki nem lát ebben kivetnivalót.
Veszélyes dolog nagyon ez a relativizálás, márpedig sajnos tele van a magyar jog ezzel.
Írtad a templommal szemben a fő téren vs az erdő mélyén. És mi a helyzet, ha a templom éppen az erdő szélén van? Létezik, hogy ilyen hülyeségeken fog múlni egy ügy?
Hát nem tudom, valahogy nem érzem az objektív megítélést, de persze eleve a szabályésrtés tényállása is igen kérdéses, ha már abból indulunk ki, hogy a jogba kifejezetten tilos bármiféle erkölcsi megyőződést behozni. Nem?
Gondold el akkor, az ultrakonzervatív bíró vajon kinek és mit ítél, ha mondjuk egy meleg párral áll szemben, és az ő személyes erkölcsébe ez nem fér bele? Hát nem tudom ... csak nekem fura ez?
Ez egy nagyon jó gondolat menet. Igen, az azonos nemű párokat el kell fogadni ( hozzá teszem nekem semmi bajom nincs velük), de ha a természetben, tó partján van, vannak naturisták az zavaró.
Én látásból ismerek egy leszbi párt és együtt nevelik valamelyikük kislányát. A gyermeknek természetes, hogy anyu és narátnője csókolóznak egy bolt közepén. Én a barátnőmnek ilyen helyen szájra puszi a maximum (imádom pedig és szuperül csókol). Nem tudom, valamit szabad ami mostani új divat, de aki szabadon szeretne lenni az már kiakaszt bizonyos embereket.
A különféle szexuális irányultságú kisebbségek manapság divatosak, őket nem szabad diszkriminálni.
A prüdériától nem szenvedők tábora nem egy ilyen divatos, védett kisebbség, őket bátran ki lehet rekeszteni.
eleg ha tanga van rajta meg mellbimbo tapasz
mert ferfinak is illetlen a mellbimbojat mutogatni
a hatalmas logo/allo mell maga nem szamit
csak a bimbo
meg konkretan a nemiszerv elolrol
az se szamit ha erkolcstelensegnek ha dusajku no "ugy" eszi a banant/fagyit ruhaban
persze az se szamit erkolcstelensegnek ha kivagott ruhaban csak a mellbimbo udvara latszik
ezeket persze torvenybe kellene foglalni de nem merik
miert nem?
mennyire illetlen ha villamoson hatalmas vizeres labu nenin nincs hosszunadrag hogy ne lassuk? Fel lehet e jelenteni?
mikor szamit egy kiskorunal hogy nem lehet teljesen mesztelenul? te neked fel kell oltozni mert tul koran pubertaltal es csak bajt hozol a fejunkre banjuk hogy megszulettel, ucca lany lehetsz csak ha felnolsz ugyis
26
"mikor szamit egy kiskorunal hogy nem lehet teljesen mesztelenul?"
Ne tudd meg, ez hányszor volt már kérdés, és magam is hányszor döbbenek meg azon, hogy a szülöket baromira nem érdekli, egész fejlett tiniként meztelenül van a gyerek. Nem egy balatoni strandon, de vidéki tavaknál, folyóknál simán.
Másrészt persze, ha egy nudista campingbe is mehet bármilyen korú gyerek, akkor elvileg nem szabadna, hogy ez gond legyen. Mégis az.
A többi meg ja ... szerintem ezeket a dolgokat lehetetlen mind objektíven leírni, így marad a szubjektív megítélés.
Nagy szerepe van a Médiának is , hogy mit közvetit az emberek felé.
Ha azt közvetitené, hogy itt a nagyhöség, nyugodtan legyunk oda haza mesztelen, nem kell szégyenlösködni, érezzük jol magunkat a börünkben.
Sajnos mindig csak az van, hogy Félix Joska , meztelen volt. micsoda erkölcstelen , pedofil , meg mit tudom én még mi.
Kinek mi a normàlis?
Mi európaiak nem vagyunk normálisak màs kontinensen élő embereknek, pl afrikaiaknál is vannak olyanok. De a muzulmánok stb
Ezért a normális szó relatív.
Szerintem az az egy dolog lenne normális ha minden ember elfogadná a másikat olyannak amilyen.
Na ilyen sajna nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!