Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez szabálysértés vagy sem?

Ez szabálysértés vagy sem?

Figyelt kérdés

Itt a kánikula, ahol lakunk van egy tó és ilyenkor tele a part, sokan fürdenek is, és már most több lakóautó is van a parkolóban.

A francia ürge kijön belőle a partra, ledobja a nadrágját is és meztelenül úszik egyet és napozik. A többiek meg csak néznek :) És még a lakóautóba is meztelenül megy vissza.

Ez így ütközik valamibe? Mert azt is hallottam, hogy igen, de azt is, hogy csak akkor, ha szexualitással párosul.

Mi az igazság?

jún. 19. 22:46
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi a közerkölcs, azt szükség esetén az eljáró hatóság vagy bíróság határozza meg.

A falu főterén, vasárnap tízkor a katolikus templommal szemben más lesz a közerkölcs, mint az erdő mélyén egy elhagyott tisztáson.

jún. 20. 22:35
 22/40 A kérdező kommentje:

Hát ez mondjuk a magyar jog hajmeresztő hülyesége. Azaz értelmezem, ahogy akarom, és majd lesz valami.

Kb olyan, mint ahogy a Ptk-beli "elvárható gondosság elve"-t tanítják. Finoman fogalmazva, "hajlékony", más szóval, mindenki értelmezze, ahogy kívánja, és ez azért nagy gond, mert egyáltalán a jogban hogy létezhet erkölcs? A kettő nagyon szembe megy.

Jelen esetben, gondoljunk el egy kisvárosi, idős, konzervatív bírót, akinek természetesen ez a világ vége, és így hoz ítéletet. Aztán a nagyvárosi, fiatalabb, lazább bíróba, aki nem lát ebben kivetnivalót.

Veszélyes dolog nagyon ez a relativizálás, márpedig sajnos tele van a magyar jog ezzel.

Írtad a templommal szemben a fő téren vs az erdő mélyén. És mi a helyzet, ha a templom éppen az erdő szélén van? Létezik, hogy ilyen hülyeségeken fog múlni egy ügy?

Hát nem tudom, valahogy nem érzem az objektív megítélést, de persze eleve a szabályésrtés tényállása is igen kérdéses, ha már abból indulunk ki, hogy a jogba kifejezetten tilos bármiféle erkölcsi megyőződést behozni. Nem?

Gondold el akkor, az ultrakonzervatív bíró vajon kinek és mit ítél, ha mondjuk egy meleg párral áll szemben, és az ő személyes erkölcsébe ez nem fér bele? Hát nem tudom ... csak nekem fura ez?

jún. 21. 20:04
 23/40 mooti ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon jó gondolat menet. Igen, az azonos nemű párokat el kell fogadni ( hozzá teszem nekem semmi bajom nincs velük), de ha a természetben, tó partján van, vannak naturisták az zavaró.

Én látásból ismerek egy leszbi párt és együtt nevelik valamelyikük kislányát. A gyermeknek természetes, hogy anyu és narátnője csókolóznak egy bolt közepén. Én a barátnőmnek ilyen helyen szájra puszi a maximum (imádom pedig és szuperül csókol). Nem tudom, valamit szabad ami mostani új divat, de aki szabadon szeretne lenni az már kiakaszt bizonyos embereket.

jún. 21. 21:11
 24/40 anonim ***** válasza:
93%

A különféle szexuális irányultságú kisebbségek manapság divatosak, őket nem szabad diszkriminálni.

A prüdériától nem szenvedők tábora nem egy ilyen divatos, védett kisebbség, őket bátran ki lehet rekeszteni.

jún. 21. 22:06
 25/40 mooti ***** válasza:
84%
Nincs igazság ezen a Földön
jún. 22. 05:59
 26/40 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
65%

eleg ha tanga van rajta meg mellbimbo tapasz

mert ferfinak is illetlen a mellbimbojat mutogatni

a hatalmas logo/allo mell maga nem szamit

csak a bimbo

meg konkretan a nemiszerv elolrol

az se szamit ha erkolcstelensegnek ha dusajku no "ugy" eszi a banant/fagyit ruhaban

persze az se szamit erkolcstelensegnek ha kivagott ruhaban csak a mellbimbo udvara latszik

ezeket persze torvenybe kellene foglalni de nem merik

miert nem?

mennyire illetlen ha villamoson hatalmas vizeres labu nenin nincs hosszunadrag hogy ne lassuk? Fel lehet e jelenteni?

mikor szamit egy kiskorunal hogy nem lehet teljesen mesztelenul? te neked fel kell oltozni mert tul koran pubertaltal es csak bajt hozol a fejunkre banjuk hogy megszulettel, ucca lany lehetsz csak ha felnolsz ugyis

jún. 23. 11:49
 27/40 A kérdező kommentje:

26

"mikor szamit egy kiskorunal hogy nem lehet teljesen mesztelenul?"

Ne tudd meg, ez hányszor volt már kérdés, és magam is hányszor döbbenek meg azon, hogy a szülöket baromira nem érdekli, egész fejlett tiniként meztelenül van a gyerek. Nem egy balatoni strandon, de vidéki tavaknál, folyóknál simán.

Másrészt persze, ha egy nudista campingbe is mehet bármilyen korú gyerek, akkor elvileg nem szabadna, hogy ez gond legyen. Mégis az.

A többi meg ja ... szerintem ezeket a dolgokat lehetetlen mind objektíven leírni, így marad a szubjektív megítélés.

jún. 24. 12:56
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Nagy szerepe van a Médiának is , hogy mit közvetit az emberek felé.

Ha azt közvetitené, hogy itt a nagyhöség, nyugodtan legyunk oda haza mesztelen, nem kell szégyenlösködni, érezzük jol magunkat a börünkben.

Sajnos mindig csak az van, hogy Félix Joska , meztelen volt. micsoda erkölcstelen , pedofil , meg mit tudom én még mi.

jún. 24. 13:33
 29/40 anonim ***** válasza:
32%
Mert az nem szenzáció, ha mindenki normálisan viselkedik.
jún. 24. 13:44
 30/40 mooti ***** válasza:
100%

Kinek mi a normàlis?

Mi európaiak nem vagyunk normálisak màs kontinensen élő embereknek, pl afrikaiaknál is vannak olyanok. De a muzulmánok stb

Ezért a normális szó relatív.

Szerintem az az egy dolog lenne normális ha minden ember elfogadná a másikat olyannak amilyen.

Na ilyen sajna nincs

jún. 24. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!