Mégis honnan ered az hogy a kamaszkor a "legszebb"?
Bár én ezt leginkább a gyerekkora hivatkozva hallottam, ha logikus magyarázat vagy megfejtés kellene, akkor részemről talán az lenne, hogy ekkor kezd el kinyílni a világ. Rengeteg új lehetőség adódik, ekkor kezd el egy gyerek szabad kezet kapni a szüleitől, bulizni, ismerkedni, tartósabb barátságokat kialakítani.
Aztán persze ennek meg van a negatív oldala is, hiszen azzal, hogy elkezded felfogni a dolgokat, a pozitív mellett, a negatív dolgok is jobban be találnak.
Aztán egy idő után meg az emberek nagy része beáll a mindennapi monoton életre.
Én is kaptam hideget/meleget ebben a korszakban, de utólag nem volt rossz “felelőtlenül” sörözgetni, meg csinálni a kisebb nagyobb hülyeségeket.
Igen, ez alapvetően bőven benne van, és ahogy észreveszem egyre több ember jár hasonló cipőben.
Mindenképpen egy megterhelő időszak, de a jó és rossz dolgok valahogy mindig párban járnak.
Szerintem attól mert valaki elkezd dolgozni, még nem biztos, hogy boldogabb lesz. Persze egy részről jó függetlenedni, de az esetekben 80%-ban az emberek marhára nem olyan dologgal töltik az idejüket (nem az a munkájuk), amit szeretnék, és a munkaidő miatt elég erős limitàció is megjelenik az életükben.
Onnan, hogy a többségnek az a legszebb életszakasz. Még nincs rajta a családeltartás/ önfenntartás terhe,de már nyílik ki a világ as számára, már értelmet kap a nemisége, jönnek a nagy szerelmek, felfedezi a testiségét, tele van az ember nagy tervekkel és reményekkel.
Persze, ez nem mindenkire igaz, "csak" a többségre.
Ha téged 15 évesen elüt a vonat és megmurdelsz, akkor nyilván rád nem lesz igaz.
Ahogy leírod magad, neked életed semelyik szakasza nem lesz boldog, de ettől még a többségre áll az általad vitatott kijelentés.
"6.Ez jó nagy blőd faxság amit most idehánytál."
Nem lehet mindenkinek olyan választékos és kifinomult stílusa mint neked. De ettől még igaz amit írtam, bármennyire fáj is neked.
Béke veled, jó szenvedést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!