Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak erős idegzetűeknek! Ez a...

Csak erős idegzetűeknek! Ez a hír vajon igaz vagy csak kacsa?

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 1. 21:47
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
55%

Na, most már én is reagálnék erre az egészre.

Kezdjük azzal, hogy semmi, de semmi bizonyíték nincs erre az egész kitalációra. A link a HarmoNetről van, az ilyen honlapok nem éppen a megbízhatóságukról híresek. Hogy jobban érthető legyen, mire gondolok, íme néhány cím az oldalról:

"Egy UFO miatt lezártak egy kínai repülőteret" - nagyon szerethetik a kínaiakat, hogy ennyit cikkeznek róluk.

"Ondóval írt a brit titkosszolgálat" - mert nem volt láthatatlan tintájuk.

"Eladó a szellemjárta ház Angliában"

Ezeket nem a humor rovatból szedtem. A cikkek egyébként hemzsegnek a helyesírási hibáktól, és ezeket az információkat úgy állítják be, mintha teljesen egyértelmű lenne, hogy igazak - annyira egyértelműek, hogy se forrás, se konkrétum nem található bennük. Ugye tudjátok, mit csinálnak a kedves 'újságírók', ha nincs friss hír? ...igen, kreálnak maguknak.

A megadott link sem sokkal különb az összes többinél: az állítólagos kínai riporter minden bizonnyal annyira már nem volt rámenős, hogy konkrétumokkal is szolgáljon - ezért aztán csak találgathatunk, hogy az ország - ami majdnem egy egész kontinens - melyik részén is található is ez az étterem. Egy másik honlapon persze már koreai volt az újságíró, de mindez nem számít. A Google két magyar találatot ad csak ki a magzatlevesre (a fórumokat leszámítva). A cikk kissé módossított változatban a Szentkoronán is olvasható, a hangneme nyíltan gyűlölködő (mivel kommunista országról van szó), és persze az adatok már itt sem egyeznek. Bár a leves "receptje" tetszett :)

Aranyos próbálkozás.

Ellátogattam néhány angol nyelvű oldalra is. Nincs róla sokminden, pedig állítólag nagy port kavart a hír, ugye? :) Mindenesetre azt megtudtam, hogy a hír körlevél formájában ért el az emberekhez, tehát nem internetes oldalon keresztül, nem újságban szerepelt, nem volt tévében.

Nemrég volt egy hasonló sztori, pont innen, a gyakorikérdésekről indult. Egy minden bizonnyal elmebeteg - vagy csak rohadtul unatkozó - fazon azt a mesét kezdte terjeszteni, hogy a McDonaldsos hamburgerek húspogácsája gilisztából készül. És ezt is mennyien bevették... Persze jöttek a körlevelek, kapom az intelmeket, hogy ne egyek hamburgert, stb... Mégis, az senkinek sem jutott eszébe, hogy egy rutinellenőrzés során ez milyen egyszerűen kiderülne, és mekkora balhé lenne belőle.

Vagy itt ez a másik, ami már komolyabb: egyesek szentül hiszik, hogy jön a Nibiru, és elpusztít mindent a földön. Egy csomó oldal van, ami kifejezetten a bunkerépítésre szakosodik, hallottam, hogy valaki még kézikönyvet is írt. Ezek a dolgok mind tele vannak igazinak látszó információval, ami az átlagembert simán át tudja verni. De próbáld csak meg egy fizikusnak vagy egy csillagásznak elmagyarázni, hogy a Nibiru, a póluscsere meg a napkitörések hogyn végeznek majd az emberiséggel - körbe fognak röhögni. Ha valakinek helyén van az esze, nem is kell értenie a dologhoz, rögtön láthatja, mekkora kamu az egész. A világvégés dolgot még megértem, annak van alapja (még ha ilyen ingatag is, mint a maja naptár). De ezt... szörnyen bosszantó, hogy egyesek veszik a fáradtságot, hogy ilyet kitaláljanak, mindezt csak azért, hogy egy másik népet lejárassanak. Pedig nekem aztán semmi közöm a kínaiakhoz! Csak ilyenkor belegondolok, hogy mindez velünk is megtörténhetne. Ki tudja, mikor röppen fel egy olyan hír, hogy mittomén, "A magyarok élő bébinyuszikat esznek nyersen, szőröstül-bőröstül". És akkor majd a külföldi fórumokon szörnyülködni fognak az emberek (a hiszékenyek, persze), hogy fúj, az undorító magyarok... Csak egy kellően rosszindulatú ember kell hozzá, egy kis photoshop, meg egy e-mailcím, és már lehet is küldözgetni a szörnyűségeket.

2010. okt. 7. 16:06
 42/52 anonim ***** válasza:
Esküszöm,te nem vagy normális.A link NEM a Harmonetről van,ha elolvastad volna SZENDI GÁBOR TUDÓS ÍRTA,2004-ben EGY SZAKLAPBAn TEHÁT MÉG CSAK NEM IS ÚJKELETŰ A DOLOG.NEM érdekelnek a idióta sztorijaid.Te beteg vagy.
2010. okt. 7. 17:35
 43/52 anonim ***** válasza:
ÉS HOGY SEMMI BIZONYÍTÉK?OLVASD MÁR EL az egészet könyörgöm,tudom h nagy kérés ez tőled,aki két beűt sem tud összeolvasni...OTT van kerek perec a bizonyíték.Ahelyett h itt pofázol..
2010. okt. 7. 17:37
 44/52 anonim ***** válasza:
55%

...te jól vagy? XD Amikor ezt írtam, még vígan nem láttam a te bejegyzésedet, csak most vettem észre. De tudod mit, ha ennyire bizonygatni akarod az igazad, ám legyen. Nem fogom elolvasni, amit beírtál, mert idegbetegekkel nem szeretek foglalkozni, de nyugodj meg: más biztos el fogja. Legyetek boldogok.

Egy biztos, velem még így ezen az oldalon nem beszéltek. főleg úgy nem, hogy semmi ellenségeset nem írtam. Ráadásul ez volt az első hozzászólásom (és az utolsó, szóval leteheted azt a kést). Bár, nagy a kísértés, hogy valami nagyon csúnyát írjak neked, aztán feltegyem a fuckyeahgyakorikérdésekre, aztán továbbküldjem az ismerőseimnek és együtt röhögjünk rajtad pár doboz sör mellett. Találkoztam már olyannal, aki mindenáron be akarta nekem bizonyítani, hogy Isten az ufókkal együtt fog a földre szállni, de azt még megértettem, mert neki ez volt a hite. De te most komolyan azon problémázol, hogy a kínaiak esznek-e magzatlevest, vagy nem? Szerintem egy felnőtt embernek el kéne már fogadnia, hogy más vélemény is létezik az övén kívül. Fel kéne már nőni...

2010. okt. 7. 18:30
 45/52 anonim ***** válasza:
Remélem is h nem jössz többet ide,és nagyon örülök neki h végre megmondta neked vki h mi a stájsz.Tudod,csak olvasni kellene,utánajárni,nem nyomni a hülyeségeidet csak úgy bele a vakvilágba.Nekem biztos nem öröm,h a te szintedre le kellett süllyednem,ahhoz h végre megértsd h miről van itt szó.De ha nem értesz a szép szóból,meg abból h belinkelek neked vagy 3 oldalon át bizonyítékot,mert el sem olvasod,akkor sajnos más módszerekhez kell h folyamodjak.De tudod már megérte nekem ez,hogy vkinek felnyitottam a szemét az örök sötétségből,és végre vmi kis fényecske is pislákol..Tőlem hiheted továbbra is azt,ami neked tetszik,a legalapabb dolgokat is veheted színjátéknak,de a továbbiakban nem kívánlak tovább győzködni,mivel SOHA nem fogok fejet hajtani ostobaságok előtt mint amiket te összehordasz.További szép estét.
2010. okt. 7. 18:57
 46/52 anonim ***** válasza:
Mellesleg 12.53 kor írtam a linket,te meg 16.06kor válaszoltál..Volt időd bőven elolvasni,ne nézzél már azért madárnak..No mindegy.Isten áldjon.
2010. okt. 7. 18:59
 47/52 anonim ***** válasza:
És tőlem azon röhögsz,amin akarsz sz@rok bele,gondolom h éppen olyan értelmes barátaid vannak,mint amilyen te vagy. Ha nem vetted volna észre,h nem én problémáztam rajta,hanem TE.Végtére is,ki védte annyira a kinaiakat,nem véletlenül te?
2010. okt. 7. 19:07
 48/52 anonim ***** válasza:

Te miért törődsz ezzel ennyit? Szerintem ő elég normálisan írt, miért kell ilyen hangnemben válaszolni? Nem tudom, mi az igazság, de az biztos, hogy neked komoly problémáid vannak. Rögtön hazugsággal vádolod, pedig simán előfordulhat, hogy nem olvasta el a válaszod, mert mondjuk korábban elkezdte írni a választ, vagy az adott oldalon állt meg a böngészőjében. Velem is történt már ilyen, aztán mire befejeztem az írást, már nem is volt aktuális.

Azt sem értem, hogy minek linkeltél be annyi mindent, mikor a témához csak egy bekezdés kapcsolódik. Valamiért a Jehova Tanúira emlékeztetsz :) Azok szoktak oldalakat bemásolni. Nem vagy véletlenül az? :D

2010. okt. 7. 19:53
 49/52 anonim ***** válasza:
Figyelj,én már ezzel az egésszel nem foglalkozok.Belinkeltem az egészet valóban,gondoltam hátha megmarad vmi belőle benne..és őszintén szólva én érdekesnek találtam a cikket,hogy mégis mi állhat VALÓJÁBAN az egész história mögött,gondoltam hátha MÁST is érdekel.Magamból indultam ki,kár volt belátom..Sajnos még csak az első sorok sem ragadtak meg benne..3 óra hossza volt rá h "észrevegye" és elolvassa..nem történt meg.Ennyi ideig írta a hozzászólását..??És még én kapom meg h miért foglalkozok annyit az üggyel,mikor ő képes 3 óra hosszán keresztül fogalmazgatni a sztorijait??Tőlem pedig annak gondolsz,aminek akarsz..ne aggódj,nekem is vannak gondolataim tefeléd..
2010. okt. 7. 20:48
 50/52 anonim ***** válasza:
És még valami:korántsem írt "normális" hangnemben,enyhén szólva sem,mivel simán kijelentette h mi egy "rasszista,idióta banda" vagyunk,csak én ezt kitöröltettem.Ha vette volna a fáradtságot,és utána járt volna annak,h mi van a magzatevés hátterében,korántsem kellett volna ezt a kijelentését meglépnie.És mint tudjuk:amilyen a mosdó,olyan a törölköző..
2010. okt. 7. 21:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!