Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek a romaniai...

Mi a velemenyetek a romaniai magyarokrol?

Figyelt kérdés
2010. szept. 18. 21:28
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Mielőtt véleményt formálnék bármilyen csoportról, először szétnézek a saját házam táján, teszem azt pl. Budapesten. Hát öcsém, az itt élő agyhalottakhoz képest akármelyik erdélyi muki nagybetűs Arany Ember.
2010. szept. 23. 12:03
 22/41 anonim ***** válasza:
11%
Hát ja azt mondják hogy magyar nép a leg irigyebb és leg bunkóbb nép!!ciki...de van benne igazság:)
2010. szept. 23. 12:20
 23/41 anonim ***** válasza:
Egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy amíg kell valami kedvesek, odaadóak, segítőkészek, amint nyeregben vannak, egyből fordul a kocka. Sajnos én csak ilyeneket ismerek, nem tehetek róla ez van, valamiről árulkodhat ez a vélemény! Én mindig is jóban vagyok mindenkivel, de ez a véleményem.
2010. szept. 23. 15:45
 24/41 anonim ***** válasza:
Szia!Én nekem személy szerint 4 erdélyi magyar ismerősöm van,abból 2 munkatárs volt!Nem akarok senkit bántani,de köszönöm szépen,ha lehet én nem kérek belőlük!Kezdeném azzal,hogy elvárja hogy segíts neki,és én segítettem neki a beíleszkedésbe amennyire tudtam,soha nem fogadta meg a tanácsaimat,mindig okoskodott,hozzá teszem akiket én ismerek mindegyik ilyen volt!Amit nagyon nem szerettem egyik be sem,az az hogy probálsz neki segítteni a nyelvbe,akkor még ő magyarázza meg hogy az már pedig nem így van,az egyik szószerint így mondta hogy a nyelvtan könyvbe rosszul van leírva!Ok mondom!Akkor ezennel én beisfejeztem!Meg az ilyen dumák,hogy ők azért jöttek ide,mert nekünk büdös a munka!Úgy hogy sajnálom,de én nem vagyok róluk jó véleménnyel!
2010. okt. 18. 11:27
 25/41 anonim ***** válasza:
Elöző voltam!Még annyit tennék hozzá hogy ezzel nem azt mondtam,hogy ők rossz emberek!Csak annyi hogy az erdélyi magyaroknak teljessen más a mentallitása és ugye románok között is élnek,valamilyen szinten felveszik a szokásaikat és amikor ide költöznek magyarországra,akkor nehéz beilleszkedniük!Ha segítteni probálsz,vagy elmondod hogy itt mások a szokások és ezt nem így vagy úgy kellene,akkor megvan sértődve és támadásba kezd,miközben csak merő jóindulatból segítteni probál az ember!
2010. okt. 18. 11:35
 26/41 anonim ***** válasza:

"az az hogy probálsz neki segítteni a nyelvbe,akkor még ő magyarázza meg hogy az már pedig nem így van,az egyik szószerint így mondta hogy a nyelvtan könyvbe rosszul van leírva!"

Minden második szavadban helyesírási hiba van, szóval én a helyedben csöndben meghúznám magam.

2010. okt. 18. 14:10
 27/41 anonim ***** válasza:

15:45 és utána következő ..

jaja, ez így van, engem pl egy ilyen, majdnem gyerekkori "barátnak" mondható, már kb 15 éve ide települt, nagy romániai magyar vágott át olyan 6 millával kb, és mivel pereputtyostól ide jöttek, utána még engem tartottak rettegésben, nehogy merjek lépni ellene

ez csak egy gyöngyszem az én életemből, de a többieket akiket ismerek, szintén lehangoló képet mutattak eddig mindig, és volt jó pár ilyen ember ...

úgyhogy én is azt mondom, köszönöm, de nem kérnék belőlük, azóta ha meghallom, hogy ő amolyan nagy magyar romániai, már távolodok is el gyorsan, ahogy tudok (és nem alaptalanul)

2010. okt. 18. 14:39
 28/41 anonim ***** válasza:

ma 14:10

Na mutass mindegyik második szóba helyesírási hibát te ostoba,gondolom te is erdélyi vagy!De itt nem is ezen van a hangsúly,hanem azon hogy ne okoskodjon,de ha nekem van helyesírási hibám,akkor ezt elismerem és nem mondok olyat,hogy a nyelvtan könyvbe rosszul van,azon ne röhögtessük egymást!Ez ugyanaz hogy én kimegyek ausztriába vagy németországba a nem túl jó német nyelv tudásommal és megmagyarázom a németnek hogy a német könyv író és mindenki rosszul használja!Ne nevetess a hülyeségeiddel ember!

2010. okt. 18. 15:47
 29/41 anonim ***** válasza:
Linkeld ide be kijavitva a hibáimat!Köszi!
2010. okt. 18. 15:49
 30/41 anonim ***** válasza:
Még annyit mondanék,hogy konkrétan nem a helyesírással volt gondja egyiknek sem,hanem inkább a beszéddel!Meg úgy egészbe véve mindennel ami velül kapcsolatos,ez csak egy példa volt!Tízen voltunk munkatársak,mindenki utálta őket!Na de mindegy nem tudom minek is magyarázkodom neked,hiszen te ehhez a kérdéshez az okoskodásodon kivűl semmit nem tettél hozzá!Úgy hogy ahogy a románok mondják Sugeti Pula=Szopjál faszt
2010. okt. 18. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!