Mi a velemenyetek a romaniai magyarokrol?
Most ez komoly amit az elsők írtak? Nekem is a fél lábam erdélyi "romániai magyar" én soha semmi ilyesmire nem gondoltam, mellesleg ha valaki, akkor én biztos nem vagyok olyan, hogy a másikba csak hasznot látok, és jól átb-szom a fejét... Nem is csodálkozom ha az ottani rokonaim egyre jobban szeretik a románokat... Szal az elsőknek csak gratulálni tudok és lehet fantáziálni nyugodtan adok rá egy mosolyt :)
16F
Nekem is van több romániai magyar ismerősöm, barátom. Ahány, annyiféle. Általában talpraesettek, ügyesek, de van köztük nagyon naiv, szerencsétlen, együgyű is. Régen sokáig leveleztem és chateltem egy nagykárolyi orvostanhallgató lánnyal, és így, 500 km távolságból is imádtam azt a tisztességes, egyenes, tiszta, és okos stílusát. Azt hiszem, boldogok lehettünk volna együtt, ha az élet másként alakul.
Nehéz róluk pár szóban írni. Sem azokkal nem értek egyet, akik lerománozzák és leszólják őket, sem pedig azokkal, akik szerint ők magyarabbak az anyaországiaknál. Egyik sem állja meg a helyét. Ők is magyarok, ők is emberek. Én így kedvelem őket.
21:36 nagyon frankón megfogalmazta a helyzetet ...
nekem is volt nem egy ilyen bejött magyar, és hát ez úgy amit írtál, egy az egyben rá illik, plusz még sok egyéb, igen negatív dolog, úgyhogy én se gondoltam semmit, mielőtt nem ismertem párat, na aztán elkezdett kialakulni a véleményem, de elég erősen
Bennem van egy olyan érzés, hogy ahogy mi haladunk a korral, ők mindig egy régebbi állapotot tárnak a szemünk elé és így viszonyítani tudunk magunkhoz. Nem rossz dolog.
Egyébként semmi.
Én is erdélyi vagyok.5 éves koromban jöttünk el..de engem nem érte semmi bántás soha..bár halottam már a régi ellentétekről
de ez szetm nem személyre szólóan van engem ha valaki megismer kedvel és nem izgatja honnan jöttem?!25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!