Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miből élnek sokan olyan...

Miből élnek sokan olyan jól?Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés
Miből élnek sokan olyan jól,ugyanis azt látom ,hogy sokan veszik az üres több milliós telkeket és építenek rá egy házat szintén több millióból,vagy veszik a divatossá lett több milliós lakóparki lakásokat és az említettek mellé ott van az új kocsi is. Mindezt miből tudják sokan fedezni? Értem én,hogy sok munkával és spórolással,de például én hiába dolgozom két munkahelyen is ,de spórolni mégsem lehet milliókat és ráadásul Pest mellett is lakom,úgyhogy még azt sem lehet mondani,hogy nincsen munkalahatőség. A pénzt nem szórjuk a párommal,hiszen mindenből a legolcsóbbat és a legszükségesebbeket veszük,de milliókat mégsem tudunk összespórolni,de még százezreket sem. Hitelt meg 20-30 évre nem merünk vállalni és nem is tudunk önerőt biztosítani a bank felé,azaz egymillió forintot,hogy legalább egy használt kis lakást is vegyünk magunknak és sokan meg vásárólnak új lakást,építenek új házakat vagy lazán vesznek önerő lerakással vagy készpénzre használt lakást vagy házat. Mindezt nem értem,de azt sem,hogy egyes vastag arannyakláncos mercivel járkáló és nem dolgozó,öltönyben járó kissé sötétebb bőrű emberkéknek szintén miből telik több milliós házra és mercire na meg a gyönyörű bútorokra ha egyik sem dolgozik. Én csinálok valamit rosszul,hogy nem tudok sajátot venni csak bérelni? Mert írták sokan azt más válaszokba,hogy inkább a sajátját fizeti mint az albérletet,de ahogy már írtam nem tudok önerőt semmiképpen letenni még ha hitelt is vennék fel,hogy önerőm legyen,de akkor meg annyira elúszok anyagilag, hogy fizetni vissza nem tudnám, több munkát már nem tudnék bevállalni. Így is nagyon meggondoljuk még a gyerekvállalást is. Segítségre nem számíthatunk a párommal mert szüleink,rokonaink nincsenek csakis egymásra számíthatunk.
2008. dec. 18. 23:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

A szakmunkásokról és a munkásokról pedig annyit hogy ha megfigyeled mindent amit csak lehet próbálnak gépesíteni és még a gépesítettségbül is próbálják kivonni az emberi tényezőt szinte minden területen..

Ahol gép dolgozik oda nem kell ember, az ember vagy elmegy és tanul hogy többet tudjon mint egy gép, vagy lemorzsolódik!

2009. szept. 17. 18:54
 12/18 anonim válasza:
Üdv.Te azért vagy egy ilyen egyik napról a másikról élő mert ennyire hülye vagy!Azt hiszed csak munkából lehet pénzt keresni te nagyon okos?Pl befektetésről hallottál már? Gondolom eszedbe se jut ilyesmi mert aki pénzt akar az azt csinálja aki meg egy loser az itt ilyen baromságokat kérdez..Ilyen hülye hogy lehetsz?Meg is érdemled hogy nincs pénzed!Neked az életbe nem is lesz mert ha találsz azt is ott hagyod..
2011. júl. 26. 19:57
 13/18 anonim válasza:
Lopj, csalj, hazudj.Ne szabj határt az emberi rafináltságnak és eszelősségnek.Szerintem senki nem tud meg élni a becsületességből meg a normál fizetésből.És ha megél?Akkor is az egész életét a munkahelyén gürizi le.Még szép hogy az emberek a rossz felé hajlanak...senki nem a munkahelyén akar megrohadni pár ezer forintért, eközben a világból semmit nem lát max a tv-ben.Mindenki élni akarja az életét, és ehhez joga is van.És én nem irígykedek azokra akiknek van épp ellenkezőlek eszük volt összejött nekik.Minden azon múlik mennyire vagy bevállalós.Kockázat nélkül nem szokott nyeremény lenni...nem várhatja senki a sült galambot ingyen, főleg itt nem ebben a világban.
2011. aug. 19. 05:24
 14/18 anonim válasza:
Emberek! mindegy ki mit rizsázik, az hogy valaki gazdag azt ő meg is tudja magyarázni olyan kis lúzereknek mint mi aki 2-3 munkahelyen toporog. Kábitson az aki azt csinálja amit én. 2 munka hely 100 ezerért. A párom meg 60 ért. Ebből az albérlet, kaja, rezsi, és ha netán a kis 20 éves tragacsom megdöglik járok gyalog melózni. Ja 7 szakmám van, és még most érettségizem estin. Ha nem bukok meg mert idő az nincs tanulásra. Én akiket ismerek és gazdagok azok nem a munkából. Tolvaj vállalkozó, a szinesbőrüek milliós aranyakkal a nyakukba, és életébe nem dolgozott nem adózott. A rádióba mondták hogy az APEHnak közel milliárdos tartozásaik vannak kb 17.000 kis és nagyvállalkozásnak. A lóvé egyik része itt van. Ismerek olyanokat aki ügyes kis stilű lopásokkal kezdte majd úgy kinőtte magát hogy ma már hivatalosan egy fa ipari kft-je van fekete munkásokkal. És látom én is. Milliós autók mászkállnak az utakon. Egy szép audi 24 millió... Mivel kábítatok gazdagok? Ja hitelre? Havi mennyi az AUDId hitele? 150e? És akkor ott a ház a gyerek jó helyen tanul, meg 18 évesen A3 AUDIval jár suliba mert azt kapta sikeres érettségire? RIZSA RIZSA RIZSA itt minden. NEM becsületes munkából van ez. Annyi pénzem nincs hogy kinézzek az ablakon, ti meg egész nap a plázába lógtok. Tömve Magyarországon az összes pláza. NAPPAL! miről beszélünk gyerekek? Mi pénz el megy az állam zsebéből a kissebségre is. Szül 3 gyereket aztán már jár neki minden. Mi pénzük van. Gyertek el mifelénk.. Itt már a fél város az övüké. A Rendőrséget az egészségügyi ellátást kilóra megvették. Sok szarságot láttam csóróként nőttem fel. Nem kell a rizsa, hogy örököltem, meg tanultam stb. Vagy legyen. De az ország 70%-a? A Viktor meg engem szorongat, te meg röhögsz a LEXUS-ból.. Bár igazad van te csináltad jól. Én próbáltam becsülettel talpra állni hát nem is lettem gazdag. Igazad van. Nekem is ezt kellene mert rájöttem hogy becsületes munkából nem fogok gyarapodni. Max nem halok éhen....
2011. aug. 22. 16:32
 15/18 anonim válasza:
Kicsit kemények az utolsó hozzászóló szavai, de alapjában véve egyetértek vele. Mi is azt hittük, hogy becsületes munkával meg lehet élni, de látom, tévedtünk. Jelenleg a tartalékainkat éljük, semmi extrára nem költünk. A környezetemben azok élnek jól, akik vagy korruptak (ehhez jó helyen kell dolgozni, tevékenykedni), vagy kijátsszák a törvényeket, hihetetlenül vastag bőr van a képükön, vagy olyan a szülői háttér. Befektetés? Ahhoz kell megfelelő nagyságú tőke, pár 10 e Ft-ból nem lehet befektetni. Azt nem tudom, mit tudok én nyújtani a gyermekemnek ebben a helyzetben?
2011. aug. 24. 08:04
 16/18 pedro4444 válasza:
100%
Baromi jó kérdés ez,ebben a mai Magyarországban..Elképesztő válaszokat olvasok.Befektetés,tanulás stb...ez igen..Hol éltek ti??Meg 180 ezres átlag fizu..Eleve azzal kezdeném,ki tartja fent ezt az országot??Az a kb 1 milka ember aki még dolgozik??biztos nem..a csalás a hazudgálás,lehuzás rablás embereket hajléktalanná tevés..kb ez..28 éves vagyok,tisztességes szakmával,dolgoztam keményen ,semmire nem haladtam..Egy lehetöség van,külföldre menni.Ebben az országban csak ahhoz értenek hogy "VÁLALKOZÓ VAGYOK"(humán eröforrás biztosito,magánbankozo,kétes kocsmáros,szocpolos házak pénzét eltüntető)soroljam még??Na ez magyarországon a vállalkozás fogalma.És ezeket itt "ÜGYESKEDÖNEK" hivják.Dolgoztam nyugaton sokfele,azokban az országokban az ilyet kb 5-10 év egyböl..És ebben a kormánynak is érdeke van,ezért itt semmi nem fog változni..Ugyhogy a kérdésedre a válasz az,hogy ha nincs elég vér a pucádba ehhez,akkor takarodni kell még a környékéröl is ennek a szemét országnak..180 ezres átlag??Tudjátok ti mennyi ember él minimálbérböl??+ asszony otthon gyerekkel..Igaza van itt egy elöttem szólónak,majd rájönnek mikor elfogy a szakmunkás..Hollandiában a szakmámmal havi 600 ezer forintot kerestem,Németbe 500 ezeret,Osztrákoknál szintén..Itthon mennyit?? 90 ezret..Akkor miröl beszélünk??Mondja meg nekem valaki hol lehet itthon érettségivel meg jo szakmunkás ként 180 ezret keresni normál orával,azonnal oda megyek dolgozni..A lényeg,akinek itt szép kocsija,nagy háza sok lovéja van,és nem politikus-orvos-vagy ügyvéd,VAGY VALOSÁGHÖS ,az troger csavargo lehuzo életmoddal szerezte,sok embert ezzel tönkretéve.Takarodni kell innen amég nem késö..ez a lényeg..
2011. nov. 9. 00:57
 17/18 jackson666 válasza:

vagy gazdag családba született és örökölt meg támogatják

vagy lop csal hazudik és törvényellenes dolgokba van benne.

vagy saját tehetségével kereste meg amilye van de ez ritka.

munkából nemlehet meggazdagodni

2013. márc. 27. 11:58
 18/18 anonim válasza:
43%

Vicces ez a sok semmire kellő szerencsétlen kommentelő. :)

Én személy szerint nem vagyok sikeres, mert nagyon lusta vagyok, de a környezetemben vannak bőven olyanok, akik vitték valamire.

Méghogy nem számít a tanulás?? Hol éltek ti? Nincs fontosabb, mint egy jó végzettség. Főiskolai csoporttársaim közül több is nettó 250 körül kaptak az első munkahelyükön. 22-23 évesen villamosmérnökként. Öcsém gazdasági diplomával szintén 220 nettóval kezdett sokévvel ezelőtt. Programozók szintén hasnló kezdő fizetéseket kapnak. De még sok ilyen szakma van, egy fogorvos is megkeres legalább nettó 500-at, rengeteg irodában, mint ahol én is dolgozom, a kisfőnökök/csoportvezetők nettó 3-400-at keresnek. Persze aki autószerelőnek tanul, vagy pincérnek, az ne csodálkozzon, ha nem fog ilyen fizetéseket kapni. Hacsak nem rátermett egyéni vállalkozó lesz. Mert még úgy is lehet boldogulni, szakmunkásként. Sógorom becsületes rendes festő vállalkozóként keres legalább nettó 3-400-at. Ápolt külső, jó megjelenés, mindig tiszta ruha, nem ivás, nem dohányzás, és tökéletes munkavégzés. Ennyi kell hozzá. Megvan az olyan ügyfélköre, akik kitudnak fizetni 500 ezret egy lakás kifestésére.

Egy ismerősöm huszonéves srácként folyami hajón dolgozott. Ott szintén jó fizetések vannak, és nincs mire költeni, pár év után vett egy Audit 6 millióért.

Nagyon sokan örökölnek persze, meg szerencsések, de igenis lehet a semmiből boldogulni rátermetséggel és ésszel.

2015. jún. 24. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!