Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én háborodok fel ezen?...

Csak én háborodok fel ezen? Nem pofátlanság ez egy kicsit? Mit csináltatok volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Pultos vagyok. A kocsma ahol dolgozom,többnyire csak (magyar)törzs vendégek látogatják. Van 3-4 cigány vendég is,aki bejár,de ezek mondhatni normálisabbak. Szóba jött a munka,mire az egyik cigány vendég a következőket mondta,és most idézném:" ...nekem nincs,csak 8 általánosom,nem fogok elmenni dolgozni,kényelmesebb,ha felveszem a segélyt,néha üzletelek,ezt azt,átverem az embereket és ebből van pénzem." Tehát ő kimondta szó szerint azt,amiről az emberek beszélgetni szoktak a cigányság kapcsán. Majd mondtam neki én: "És ha senki se menne dolgozni,akkor te miből tudnád a segélyt felvenni? Hiszen ha nem dolgoznánk,nem is fizetnénk adót,ergo neked nem lenne sastojás." Ő: " De a magyar ember buta,ezt nem látja be,mi cigányok okosak vagyunk,ezért megy jól nekünk."

Közben bele-bele szólt a többi vendég is a vitába,kezdtek elszabadulni az indulatok,azt hittem szétszedik a cigány embert. Ő csak mondta a magáét,hogy a magyar azért van,hogy kiszolgálja a cigányt,és dolgozzon rájuk.Itt aztán nagyon berágtam,hiszen nem azért rohadok a pultba napi 16-18 órát,(meg a többi dolgozó ember a munkahelyén)hogy őt eltartsam,és megkértem,hogy takarodjon a kocsmából,többet ne is lássam itt. Ekkor kijött a főnököm,hallva a kiabálást,elmeséltük neki,hogy miről beszéltünk. Főnököm reakciója is,hasonló volt,mint az enyém,annyi különbséggel,hogy ő szó szerint kidobta a kocsmából az illetőt. Majd ez az ember még az nap ránk kiabálta a városban,hogy rasszisták vagyunk,és kiakarjuk irtani a cigányokat,hol ott erről szó sincs. Joggal háborodtunk fel,nem de?

2010. szept. 12. 23:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
joggal háborodtál fel. az a baj az ilyenekkel, hogy miattuk ítélik el a normális embereket is.
2010. szept. 13. 00:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
En is ugy reagaltam volna, ahogy te, sot, meg durvabban. De a legfelhaboritobb az, hogy a ciganynak sajnos igaza van. Marmint abban, hogy a magyar egy banga birka nep, hagyja magat kihasznalni, megvezetni. Szomoru, de ez van.
2010. szept. 13. 00:19
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen a cigányok 95%-a. Sajnos, mi meg vagyunk olyan hülyék, hogy eltartsuk őket. Már a franciák is kidobták őket, pedig csak néhány 10 ezer, ha odament. Pedig ők már befogadtak több millió muszlimot és négert, de mégis az a pár ezer cigó tett be náluk.
2010. szept. 13. 00:22
 4/6 anonim ***** válasza:
mit háborodtál fel? igaza van
2010. szept. 13. 13:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy hiába konkrétan rá haragudtatok, nem ő az aki tehet erről. 8 általánossal legfeljebb minimálbéres melót kapna, viszont majdnem annyit megkap segélyként, a többit meg kiegészíti(jó esetben feketemunkával, rossz esetben lopással). A baj az, hogy ezt meg lehet csinálni. Na ezen a helyzeten kellene változtatni, ha pl. közmunkára lenne kötelezve, már jobb lenne a helyzet.
2010. szept. 13. 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Igazad volt!De majd mindjárt jönnek a liberálisok és megmondják neked a tutit ,hogy "rasszista vagy,jobbikos,gárdista " meg ilyenek.....
2010. szept. 13. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!