Csak én háborodok fel ezen? Nem pofátlanság ez egy kicsit? Mit csináltatok volna a helyemben?
Pultos vagyok. A kocsma ahol dolgozom,többnyire csak (magyar)törzs vendégek látogatják. Van 3-4 cigány vendég is,aki bejár,de ezek mondhatni normálisabbak. Szóba jött a munka,mire az egyik cigány vendég a következőket mondta,és most idézném:" ...nekem nincs,csak 8 általánosom,nem fogok elmenni dolgozni,kényelmesebb,ha felveszem a segélyt,néha üzletelek,ezt azt,átverem az embereket és ebből van pénzem." Tehát ő kimondta szó szerint azt,amiről az emberek beszélgetni szoktak a cigányság kapcsán. Majd mondtam neki én: "És ha senki se menne dolgozni,akkor te miből tudnád a segélyt felvenni? Hiszen ha nem dolgoznánk,nem is fizetnénk adót,ergo neked nem lenne sastojás." Ő: " De a magyar ember buta,ezt nem látja be,mi cigányok okosak vagyunk,ezért megy jól nekünk."
Közben bele-bele szólt a többi vendég is a vitába,kezdtek elszabadulni az indulatok,azt hittem szétszedik a cigány embert. Ő csak mondta a magáét,hogy a magyar azért van,hogy kiszolgálja a cigányt,és dolgozzon rájuk.Itt aztán nagyon berágtam,hiszen nem azért rohadok a pultba napi 16-18 órát,(meg a többi dolgozó ember a munkahelyén)hogy őt eltartsam,és megkértem,hogy takarodjon a kocsmából,többet ne is lássam itt. Ekkor kijött a főnököm,hallva a kiabálást,elmeséltük neki,hogy miről beszéltünk. Főnököm reakciója is,hasonló volt,mint az enyém,annyi különbséggel,hogy ő szó szerint kidobta a kocsmából az illetőt. Majd ez az ember még az nap ránk kiabálta a városban,hogy rasszisták vagyunk,és kiakarjuk irtani a cigányokat,hol ott erről szó sincs. Joggal háborodtunk fel,nem de?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!