Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért nevezik a homofóbiát...

Mért nevezik a homofóbiát homofóbiának?

Figyelt kérdés
A fóbia félelmet jelent. Akikre viszont a "homofób" jelzőt aggatják, nem félnek a melegektől, hanem gyűlölik őket vagy undorodnak tőlük. Akkor miért ezt a jelzőt használják? Az embernek olyan érzése van, mintha azért használnák ezt az elnevezést, hogy gyengének mutassák a homoszexuálisokat nem kedvelőket. Hiszen a félelem valahol gyengeség.

2022. jan. 3. 22:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%

"De valóban, ha nincs kifejezetten negatív tapasztalata egy embernek, és rendben van az identitása, akkor nem lehet homofób."

Ez baromság. Bőven elég ha belenevelik az emberbe, nem kell hozzá indok. De sok vallásos embernek indoka is van hozzá pl a Bibliára alapozva.

2022. jan. 4. 22:49
 22/27 anonim ***** válasza:
27%

#21 a homofóbiát nevelik bele? Lehet. Azért manapság elég ritka. Nekem nagyon konzervatívak a szüleim, sokat szidták a melegeket, a szivárvány propagandát, de később kialakítottam a saját véleményem, és inkább a tapasztalataim alapján.

A szüleim se homofóbok, ha nem lenne annyiszor szó a médiában melegekről, eszükbe sem jutna foglalkozni vele.

2022. jan. 4. 22:54
 23/27 anonim ***** válasza:
16%
Na igen, én se utálom a zsidókat, ha nem találkozom velük, nem látom őket és nem hallok róluk. Nekem tényleg semmi bajom velük, de mindig bemásznak a képembe azokkal a nagy kampós orrukkal. Szidni is ritkán szidom őket. Örülhetnek, hogy nem vagyok antiszemita.
2022. jan. 4. 23:26
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy egyfelől nem kell minden webcikket elolvasni. Ha az ATV-t vagy az RTL-t nézed, akkor elég kevés szó van erről a témáról. Ha Hír TV-t vagy a Pesti TV-t nézed, akkor ott egyes műsorokban nagyon rászálltak erre a témára és főleg a szélsőséges példákra. A TV2 (egykori gúnynevén: "karikás kettes") sem túl sokat foglalkozik vele. Az M1 más miatt - pl. az EU egyes döntései miatt - foglalkozik vele. A kormány is túl tolja a témát. Más kérdés, hogy ehhez mekkora köze van annak, hogy Toroczkai és Mi Hazánk lehet a mérleg nyelve akár az egyszerű többséghez, vagy ad abszurdum a kétharmadhoz a tavaszi választásokon. Itt nem koalícióra lépésre gondolok, hanem arra, hogy az MHM bejut-e vagy sem az Országgyűlésbe.

2022. jan. 5. 06:56
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

#24 ugyan, tok mindegy hogy mi felnőttek mit haborgunk, megtehetjük hogy nem kapcsoljuk be a tv-t, aztán nincs is.

Viszont a gyerekeink nézik a netflix vackokat. Mert a többiek is.

2022. jan. 5. 08:09
 26/27 anonim válasza:
67%

A fóbia alaptalan félelmet jelent, ami Magyarországon pont helytálló.

Még törvényt is hoztak azon alaptalan félelmen, hogy a meleg párok látványa a TV-ben árt a gyerekeknek. Ezt nevezik gyerekvédelmi törvénynek.

2022. jan. 7. 15:08
 27/27 Fero89 ***** válasza:
100%
A fóbia valóban félelmet jelent, de a -fóbia toldalékot már sem a köznyelv sem a tudományos zsargon nem kizárólag ebben az értelmében használja, lásd például 'hidrofób anyagok'.
2022. jan. 7. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!