Mért nevezik a homofóbiát homofóbiának?
Én mondjuk túlzásnak gondolom azt mondani, hogy a többségre igaz, de azért vannak ilyen kutatások. Ez volt a google első találata.
Ha szerinted a homofóbokban nincs félelem, akkor hogyan magyarázod Sickratman "Uzi-e vagy" című dalát?
A homofóbiának annyira része a félelem, hogy több amerikai államban máig érvényes a "meleg pánik" védelem, ha egy heteró egy erőszakos bűncselekményt azzal próbál kimagyarázni, hogy az azonos nemű áldozat megpróbálta elcsábítani.
Szóval túl azon, hogy már tucatszor elmagyarázták, hogy egy szó jelentését nem lehet abból levezetni, ha szótagokra bontjuk és kielemezzük, még csak igazad sincs abban, hogy a homofóbiának nem része egyfajta fóbia.
Szerintem ezt a szot az a propaganda alkotta aki szerint a legfontosabb humanitárius ugy a pár százalék szexuális kisebbség koztemaban tartása.
Akinek ez az irány nem tetszik, azt megbelyegzik hogy fobias.
Őszintén? Én pl magasról teszek arra ki hol mászik le az ereszen. Nem vagyok fobias, életemben szerintem nagyságrendekkel kevesebbet foglalkoztam volna a témával ha nincs mindenféle szivárvány propaganda.
De normálisnak nem fogom tartani, és ne is legyen kötelező.
A 10-es válaszoló vagyok, köszi, hogy egyetértesz. Annyit azért pontosítanék rajta, hogy előfordulhat, hogy esetleg a gyerekét félti valaki a homoszexualitás túlzott propagálásától, vagy a pride-on extrém módon magamutogató emberek miatt van rossz véleménye. Tegyük hozzá, sok meleg is haragszik ezekre, akik lejáratják a homoszexualitást.
De valóban, ha nincs kifejezetten negatív tapasztalata egy embernek, és rendben van az identitása, akkor nem lehet homofób.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!