Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért nevezik a homofóbiát...

Mért nevezik a homofóbiát homofóbiának?

Figyelt kérdés
A fóbia félelmet jelent. Akikre viszont a "homofób" jelzőt aggatják, nem félnek a melegektől, hanem gyűlölik őket vagy undorodnak tőlük. Akkor miért ezt a jelzőt használják? Az embernek olyan érzése van, mintha azért használnák ezt az elnevezést, hogy gyengének mutassák a homoszexuálisokat nem kedvelőket. Hiszen a félelem valahol gyengeség.

2022. jan. 3. 22:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
9. A pingvinek is?
2022. jan. 4. 00:00
 12/27 A kérdező kommentje:
#10: Hogy ezt kijelented, két dolog lehetséges. Vagy kutatási eredményeid vannak, amik ezt megdönthetetlenül bizonyítják, vagy saját tapasztalat, tehát te ilyen vagy, és ezért ezt a következtetést vonod le a többi homofóbra nézve is. Mi legyen? Linkelsz kutatási eredményt?
2022. jan. 4. 00:04
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

[link]

Én mondjuk túlzásnak gondolom azt mondani, hogy a többségre igaz, de azért vannak ilyen kutatások. Ez volt a google első találata.

2022. jan. 4. 00:50
 14/27 anonim ***** válasza:
15%
a fóbia félelmet jelent nem undort. a szartól is az emberek többsége undorodik mégsem coprofóbok az emberek
2022. jan. 4. 01:14
 15/27 anonim ***** válasza:
34%

Ha szerinted a homofóbokban nincs félelem, akkor hogyan magyarázod Sickratman "Uzi-e vagy" című dalát?

A homofóbiának annyira része a félelem, hogy több amerikai államban máig érvényes a "meleg pánik" védelem, ha egy heteró egy erőszakos bűncselekményt azzal próbál kimagyarázni, hogy az azonos nemű áldozat megpróbálta elcsábítani.

Szóval túl azon, hogy már tucatszor elmagyarázták, hogy egy szó jelentését nem lehet abból levezetni, ha szótagokra bontjuk és kielemezzük, még csak igazad sincs abban, hogy a homofóbiának nem része egyfajta fóbia.

2022. jan. 4. 07:53
 16/27 anonim ***** válasza:
86%
A heterók azt hiszik, hogy ők az atyaúristen, hogy még a saját nemüknek is ők kellenek. A melegek többsége nem kezd ki egy heteróval akkor sem, ha esetleg bejön neki, mivel ebben a helyzetben kizárólag ő lenne az aki megsérül. A homofóbia, és a többi ilyen gyűlölködő dolog azért van, hogy legyen kire a flusztrációt közvetíteni. Kenyeret és cirkuszt, már az ókoriak is tudták ezt.
2022. jan. 4. 09:07
 17/27 anonim ***** válasza:
74%
Aki először használta ezt a szót (George Weinberg) úgy írta le, hogy valóban félelem. A megfertőződéstől, valamint a haza és család, mint értékek elveszítésétől.
2022. jan. 4. 11:39
 18/27 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem ezt a szot az a propaganda alkotta aki szerint a legfontosabb humanitárius ugy a pár százalék szexuális kisebbség koztemaban tartása.

Akinek ez az irány nem tetszik, azt megbelyegzik hogy fobias.

Őszintén? Én pl magasról teszek arra ki hol mászik le az ereszen. Nem vagyok fobias, életemben szerintem nagyságrendekkel kevesebbet foglalkoztam volna a témával ha nincs mindenféle szivárvány propaganda.

De normálisnak nem fogom tartani, és ne is legyen kötelező.

2022. jan. 4. 20:19
 19/27 anonim válasza:
94%
#10-el értek egyet! Egy olyan 100°% hetero ember, aki rendben van önmagával és a világgal, nem lesz homofób, egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja a melegeket. Ha valaki szívből gyűlöli a melegeket, és büszkén hangoztatja is, ott bizony szóba jöhet amit a 10-es válaszoló leírt.
2022. jan. 4. 21:25
 20/27 anonim ***** válasza:
49%

A 10-es válaszoló vagyok, köszi, hogy egyetértesz. Annyit azért pontosítanék rajta, hogy előfordulhat, hogy esetleg a gyerekét félti valaki a homoszexualitás túlzott propagálásától, vagy a pride-on extrém módon magamutogató emberek miatt van rossz véleménye. Tegyük hozzá, sok meleg is haragszik ezekre, akik lejáratják a homoszexualitást.

De valóban, ha nincs kifejezetten negatív tapasztalata egy embernek, és rendben van az identitása, akkor nem lehet homofób.

2022. jan. 4. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!