Egyértelmű hogy a feminizmus és a modern női divatirányzatok és ideológiák felelősek a felmelegedés jelentős részérért?
Nőkre épül az egyik legnagyobb ipar, a szépségipar.
Régen ha megvolt egy nőnek a havibaja, vattát,vagy gézt rakott oda magának, esetleg, néha kicserélte.Manapság ezerféle tampon, betét, amiért rengeteg fát kivágnak és feldolgozzák, egyéb összetevői miatt a vegyi ipar is sok mellékterméket állít elő.
Modern divatos ruhák, amire fejlett feldolgozóipar épül, szintén a vegyi üzemekkel kiegészítve gyártja a hatalmas mennyiséget a nőknek.
Rengeteg divat újság, amiért amazoni esőerdők sok 100 ezer hektárját vágják ki, szintén hogy a nők hétvégente lapozgatni tudják.
Flancos éttermek, amikben nem csak hatalmas energia leadással a konyhában meg kell csinálni a tányérösszepiszkítós kajákat, hanem az alapanyagok beszerzése szintén rengeteg környezeti sokkal jár, mert túltermesztés és túltenyésztés kell bizonyos állatokból és növényekből, amik szintén felerősítik a felmelegedést.
Majd jön a közösségi oldalak szociális kontrollja, hogy utazz láss világot,vásárolj ott is ahova utaztál.Így megint csak szennyezed a környezetet a repülőutakkal, meg az ottani termékek megvásárlásával is.
Ha a nők visszavennének ezeknek a modern dolgoknak a hajszolásával, egyszerűbb lenne a bolygónak is, meg a férfiaknak is, és a lecsökkent igényszint miatt, többen találnának nőt?
1. Ez hogy jön a társkeresési problémák rovatba?
2. Én mosható betétet használok ugyan, de amit a mosógép elhasznál áram+víz se kevésbé környezet barát sajnos. Nehéz itt jól választani, és nem jó kedvünkből használjuk ezeket…
A többi meg értelmetlen, a szépségipar népszerűsége annak köszönhető, hogy a media elérhetetlen szépség ideált állított fel a nőknek, de nem kötelező járni, én nem járok ilyen helyekre…
Etterembe/utazni meg tudtommal mindkét nem jár , szóval miért is csak a nők hibája ez?
A feminizmus megjelenése előtt is volt divat meg szépségipar, és általában sokkal femininebbek voltak a férfiak mint napjainkban.
Nézz meg pl egy barokk pasit, paróka, púder, parfüm, pitosító, magassarkú.
Nézd meg pl az ókori egyiptomot, ott is volt mindenkin festék, illat, paróka.
A modern pférfidivatot a puritán erkölcs okozta, előtte a pasik is pávakakasok voltak, mert volt rá igény.
És mindez jóval a feminizmus előtt volt.
25
Egyébként én az egészségem miatt váltottam mosható betétre, mert egyszer láttam egy képet milyen vegyi anyagokat tartalmaz egy tampont és betét…vagy igaz vagy nem, mindenesetre úgy döntöttem váltok. Legjobb döntésem volt, nem tudom hogy mitől de azóta a görcseim is elmúltak. De nem rá beszélni szeretnélek csak elmondtam a tapasztalataim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!