Hogyan szólítsak meg egy kínait?
Teljesen odavagyok az ázsiaiakért. A közelben csak kínaiak vannak, abból se sok. Olyan 4-5öt láttam eddig itt mert a többi elment. Egy kínai ismerősöm van (osztálytársam volt) de nem tartom vele a kapcsolatot mert nem voltunk valami jóba. Igazából neki köszönhetem ezt az egészet mert miatta szerettem meg őket :)
Szeretnék néhány ázsiai ismerőst akivel tudok beszélgetni. Viszont fogalmam sincs, hogy hogyan szólítsam meg őket. Vagy hogyan kezdjek el vele beszélgetni. Igazából van egy ötletem, hogy melyikkel próbálkozzak. Az a pasi nagyon kedves...akárhányszor voltam a boltjában mindig kaptam az anyukájától vagy tőle ajándékot. Mindig mosolygok rájuk és direkt hangosabban köszönök nekik. Van valami ötletetek?
13/L
Ezt csak úgy írom itt a végén...:D
Egyszer voltunk egy ilyen kínai étterem szerűségnél (az nem is étterem volt..hanem csak olyan hely ahol lehet kajálni kínai kajákat) és ott kértünk. Erre a kínai csaj adott ajándék kaját :D az összes ázsiai emberre mosolyogni szoktam.
Huh hát nem tudom hogyan kéne...
Szerintem járj többet abba a boltba ahol az a pasi van. Maradj ott sokáig. Esetleg ha tudnak valamennyire magyarul kérdezgess, hogy milyenek a vendégek? Kérdezd meg ,hogy mikor jöttek Magyarországra? Előtte hol éltek?Ott milyen volt az élet? :D
Sajnos nem vagyok ilyenben szakértő.
Én egyébként a japán pasikat szeretem.:):P:D
Hát csak heló ×D
és amúgy nem érdekel...attól hogy ők más nyelven beszélnek, más a kultúrájuk, máshogy néznek ki stb. ugyanolyan emberek mint mi...talán még normálisabbak is (na jó nem mindegyik de sokan azok).
Hé, te kínai, figyu má ide!
Ha nem érti, minden oké, ha meg érti, akkor annyi, meg egy bambi! Lehet, hogy Kung-fu lesz belőle - úgyhogy előbb tanulj valamilyen hatásos harcművészetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!