Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szólítsak meg egy kínait?

Hogyan szólítsak meg egy kínait?

Figyelt kérdés

Teljesen odavagyok az ázsiaiakért. A közelben csak kínaiak vannak, abból se sok. Olyan 4-5öt láttam eddig itt mert a többi elment. Egy kínai ismerősöm van (osztálytársam volt) de nem tartom vele a kapcsolatot mert nem voltunk valami jóba. Igazából neki köszönhetem ezt az egészet mert miatta szerettem meg őket :)

Szeretnék néhány ázsiai ismerőst akivel tudok beszélgetni. Viszont fogalmam sincs, hogy hogyan szólítsam meg őket. Vagy hogyan kezdjek el vele beszélgetni. Igazából van egy ötletem, hogy melyikkel próbálkozzak. Az a pasi nagyon kedves...akárhányszor voltam a boltjában mindig kaptam az anyukájától vagy tőle ajándékot. Mindig mosolygok rájuk és direkt hangosabban köszönök nekik. Van valami ötletetek?

13/L

Ezt csak úgy írom itt a végén...:D

Egyszer voltunk egy ilyen kínai étterem szerűségnél (az nem is étterem volt..hanem csak olyan hely ahol lehet kajálni kínai kajákat) és ott kértünk. Erre a kínai csaj adott ajándék kaját :D az összes ázsiai emberre mosolyogni szoktam.

2010. szept. 3. 22:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja ezt elfelejtettem. Normális válaszokat kérnék!
2010. szept. 3. 22:19
 2/13 anonim ***** válasza:
Azt irod hogy hangosan köszönsz nekik, milyen nyelven? Amugy meg szerintem angolul..
2010. szept. 3. 22:22
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Amugy nekem is tetszenek *.* XD
2010. szept. 3. 22:24
 4/13 anonim ***** válasza:

Huh hát nem tudom hogyan kéne...

Szerintem járj többet abba a boltba ahol az a pasi van. Maradj ott sokáig. Esetleg ha tudnak valamennyire magyarul kérdezgess, hogy milyenek a vendégek? Kérdezd meg ,hogy mikor jöttek Magyarországra? Előtte hol éltek?Ott milyen volt az élet? :D

Sajnos nem vagyok ilyenben szakértő.

Én egyébként a japán pasikat szeretem.:):P:D

2010. szept. 3. 22:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Hát csak heló ×D

és amúgy nem érdekel...attól hogy ők más nyelven beszélnek, más a kultúrájuk, máshogy néznek ki stb. ugyanolyan emberek mint mi...talán még normálisabbak is (na jó nem mindegyik de sokan azok).

2010. szept. 3. 22:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk így: Szia !, Jó napot ! nǐhǎo/wèi
2010. szept. 3. 22:31
 7/13 anonim ***** válasza:
Nihao-t odadobhatsz neki nyugodtan! :)
2010. szept. 3. 22:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Makarimasz...,mond ezt neki és várd a reakcióját!:)
2010. szept. 4. 00:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem szólítsd a nevén. 陳港生
2010. szept. 4. 01:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Hé, te kínai, figyu má ide!

Ha nem érti, minden oké, ha meg érti, akkor annyi, meg egy bambi! Lehet, hogy Kung-fu lesz belőle - úgyhogy előbb tanulj valamilyen hatásos harcművészetet.

2010. szept. 4. 03:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!