Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért keverik sokan a japánt...

Miért keverik sokan a japánt és a kínait?

Figyelt kérdés
Olyan sok ember szerint "mindegy, hogy japán vagy kínai", nem értem, miért :S Állítólag azért, mert mindkettő keletre van, meg mindkét helyen ázsiaiak élnek, de akkor pl. az USA és Kanada esetében miért nincs ilyen? Azok meg nyugatra vannak, és észak-amerikaiak élnek ott, nem? :D
2009. okt. 31. 12:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

tudod a japán, kínai, mongol, stb. nevezzük ferített szemű népségnek őket. szóval: egy átlag európainak fogalma sincs róla mi alapján kell megkülönböztetni őket, ezért kapásból rámondja hogy kínai, ugye ők vannak a legtöbben . :) na, ez a külső. a japán és a kínai nyelv igaz mindkettő képírás, viszont a kiejtés lényegesen eltér. a kínai olyan csincsáncsung :D a japán pedig egész normális a beszédben szerintem.

az amerikaiaknak olyan a szemfelépítésük, mint nekünk :D köztük legalább különbséget tudunk tenni.

[ személy szerint én a kínai nők felét teljesen egyformának találom ]

2009. okt. 31. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Épp rossz példát mondtál,mert nagyon sok ember Kanadát is Amerikának veszi (USA) neki tök mindegy,hogy most az mi..amerika.kész.

amúgy én is mindig kijavítom a haverokat. Van vietnámi,koreai ismerősőm..és mindig kínainak mondják. Én meg mindig mondom,hogy koreai ^^

2009. okt. 31. 12:22
 3/8 anonim ***** válasza:
De csak addig, amíg Kína Koreát is le nem rohanja, mint Tibetet. Utána a koreai is kínai lesz :)
2009. okt. 31. 12:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Első: ha meglátsz egy fehér embert, meg tudod mondani, milyen nemzetiségű? Szerintem ugyanúgy nem lehet ránézésre megmondani, ahogy az ázsiaiakról se, hogy japán vagy kínai, vagy koreai vagy mittomén :D
2009. okt. 31. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
első vagyok: meg lehet mondani az ázsiaiaknál :) nagyon hülyeségnek tűnhet, de a szemüket kell megnézni :D méret, "ferdeség mértéke", stb-k alapján, legalábbis tesóm így tanulta az egyetemen :)
2009. okt. 31. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Mert távol állnak az átlag európai érdeklődési és művelődési körétől.

Amerikát azért tudják megkülönböztetni Kanadától, mert egy csomót szövegelnek róluk pl töri meg földrajzórán. De mondjuk megkülönböztetni már nem tudnánk őket. De pl Venezuelát, Kolumbiát meg Perut is egy kalap alá szokták venni. Kínával meg Japánnal is ez a helyzet, nem arról van szó, hogy ne tudnák hogy ez két külön nép, csupán annyi, hogy "keleten vannak, és mindkettő ferdeszemű."

Amit sokan kevernek az inkább a nyelv. De csak azért, mert egy átlag európainak fogalma sincs, hogy milyenek ezek a nyelvek. Hasonló emberek beszélik, hasonlóan írnak, arra következtetnek az emberek, hogy akkor a nyelvük is hasonló.

Na meg nem egyszer hallottam én is középsuliban (egy magát elitnek tartó gimi) a kínai nyelvről olyan fals információkat... mitől tudná meg a legtöbb ember, hogy milyen ez a két nyelv, amikor még az elit gimiben is a töritanár h*lyeségeket mond e nép írásáról és nyelvéről?

2009. nov. 1. 05:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért mert műveletlenek. Különben meg, hallani a beszélt nyelvben is (és látni az írottban), hogy teljesen másak. A külsejük is különböző, sok japánnak kicsit kerekebb a szeme, a velünk egykorúak közül sokaknak nincs már meg a mongolredője a szemeinél.

19/L

2009. dec. 27. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért a japánok sokmindent átvettek a Kínaiaktól. Japán ember szerintem jobban néz ki, férfiaknál nincs az a kövér lapos orr, nők sem olyan szépek, sárgább a bőrük. Japánok arckaraktere európaibb, szemük ferde, kevésbé sárgák, sőt.. Nem fújják ki az utcán a taknyukat, tisztábbak, műveltebbek, írástudatlanság 1%-alatt, kínaiaknál 40% körüli. Japán fegyelmezetebb, jobban ad az etikettnek is. Szóval én egy pillanatra sem keverném össze őket egy kínaival. Magyaroktól a Kodály-módszert is átvették...még jobban ismerik, mint mi.
2011. aug. 21. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!