Hogy szólítsak meg 20 évesként egy 50 körüli nőt?
Figyelt kérdés
Szemtől szembe találkozáskor, vagy telefonon, akivel nem ismerjük egymást, nevét sem tudom.2010. dec. 17. 15:51
2/11 anonim válasza:
Asszonyom, hölgyem, legalábbis szerintem.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Mi alapján lehetne választani a hölgyem és az asszonyom között?
2010. dec. 17. 16:00
4/11 anonim válasza:
Hát, mivel azt írtad, h a nevét sem tudod, ezért leginkább sehogy, amelyik a szádra jön. Ha pl. ismernéd a nevét, és az xyné lenne, akkor ugye az asszonyom lenne a kézenfekvő, de így nem nagyon tudsz választani.
5/11 anonim válasza:
Hölgyem, azzal nem lőhetsz mellé.
Mondjuk én kerülni szoktam ezeket a megszólításokat, inkább használom az Önözést.
"Jó napot kívánok, xy vagyok, xy-nal szeretnék beszélni."
Innentől pedig minden ráutalásnál "Ön"-t használok.
7/11 anonim válasza:
Attól függ mit akarsz tőle. Általánosan a legjobb Ön-özni és jónapot kívánok, maga-semmiképp... Hölgyem, ha nagyon kedves akarsz lenni és kezeit csókolom :).
8/11 Srapnel válasza:
Mindenképp attól függ, hogy mi a viszonyod vele, vagy minek kapcsán kommunikáltok. A hölgyem teljesen rendben van szóban; levélben, megszólításként "Úrhölgy". De a legjobb az, hogy ha megtudod a keresztnevét, akkor udvariasan magázva és "kedves x" (x a keresztnév) megszólítással mehet.
10/11 anonim válasza:
Általában házas nőket szoktak asszonyomozni, a hölgy az pedig olyan előkelőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!