Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem boldogít a pénz?

Miért nem boldogít a pénz?

Figyelt kérdés
2008. dec. 10. 22:24
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
*mert
2009. nov. 28. 13:52
 32/42 anonim ***** válasza:
Mert ha nincs, akkor azért nem. Ha meg van, akkor több kellene belőle. Ha több van, akkor mégtöbb kellene... és így tovább. Mindennek persze nem az ártatlan fizetőeszköz az oka, hanem az emberek kapzsisága. Tehát valójában a kapzsiság, a gazdagságra való vágyakozás az, ami elrontja a boldogságot, amit a pénz is hozhatna amúgy.
2009. nov. 28. 23:59
 33/42 anonim ***** válasza:

lehet hülye példa, de mindig eszembe jut, mikor ez a kérdés elhangzik...

süllyed a hajó, ugye kevés a mentőcsónak. a gazdag csávó rengeteg pénzt felajánl az első tisztnek, ha bekerülhet a mentőcsónakba. aztán a tiszt végül eldobja a halom pénzt, és főbelövi magát...

szóval ebből nekem az jön le, hogy lehetsz akármilyen gazdag, vannak helyzetek, ahonnan a pénz sem húz ki...

2009. nov. 29. 04:35
 34/42 anonim ***** válasza:
háát azért én boldogabb lennék ha lenne pénzünk.. :(
2009. nov. 29. 12:05
 35/42 anonim ***** válasza:
89%
Engem speciell azért, mert nincs :)
2009. dec. 7. 12:52
 36/42 anonim ***** válasza:
boldogít. ha nem szeret senki, nincsenek barátaid, gyereked, stb, csak elmész nyaralgatni és már boldogabb vagy
2010. márc. 28. 21:17
 37/42 anonim ***** válasza:
mert pont a legértékesebb dolgokat nem tudod vele megvásárolni...
2010. máj. 14. 00:39
 38/42 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet,szerintem boldogít.Csak emberfüggő.Akinek nincs igénye az őszinte érzésekre,érzelmekre,azt boldogítja. hisz ha sok a pénz,akkor semmiről nem kell lemondani, van egészség,változatos élet, megfelelő szintű szórakozás, szerthető élet, és ez mellett még lehet hogy szeret a nő magam miatt is,de egy működő párkapcsolatnak szerintem a pénz valamilyen elfogadható szintű jelenléte is mozgató rugója.Egyrészt a kitartot/ság effektus visszatetsző, másrészt ha egy nő már megszokja a pratnert,a szerelem kevésbé lángol,és pénzhiány miatt nincsenek szórakoztató közös elfoglaltságok,szerintem egy idő után még unalmasabbá tud válni a párkapcsolat,és a nő meg fog pattanni.De lehet hogy hálából mert kedves vele marad,de unalmas párkapcsolatban fog tengődni. Sok viszon a pénzprolémák miatt megy tönkre. Ha választani kéne,hogy pénzes élet vagy csóróság szerelemérzettel,én a pénzes életet választanám. Szerelem nem tart élethosszig, egy idő után igyis ugyis alábbhagy, de a pénz az okosan élethosszig kitart,és a könnyebb élet összességében nagyobb élmény rengeteg területen.Nem csak a szerelem az egyetlen szórakoztató téma az életben,rengeteg más kellemes dolog is van szerintem ,ami adhat akkora élvezetet. Nalam amugy a párkapcsolat sosem volt akkora központi téma mint az emberek többségének.
2010. szept. 25. 04:19
 39/42 anonim válasza:
Azért nem boldogít a pénz, mert hiába hogy sok van, nincs kivel megoszd ezt. Egy ideje elég jó helyre kerültem az otthonomtól elég távolra. A havi fizetésem az otthoninak 15szöröse. De nem érek vele az égvilágon semmit sem, mivel bármit veszek, bármire költöm nem tesz boldoggá. A családom otthon van, ideköltözni nem tudnak. Haza tudnék menni, de otthon nem jutnék semmire. Igy marad a több éves sporolás, majd hazaköltözés egy biztos helyre a családhoz. Hiába van ez az egész, ha nincs szeretet, barátok, sőt semmiféle kontaktod olyan emberekkel akikkel bármit is tenni tudnál. Akinek pedig nincs pénze (mert ezen az oldalon éltem 20évig) azok a pénz helyezik első helyre, mert ha nincs az a probléma. számlák,fizetni velók,tárgyak stb.. ez egy ember életében mindig másodlagosnak kellene hogy legyen. nekem is újdonság volt hogy bármit megtudtam venni amit csak akartam rövid időn belül. rengeteg drága és haszontalan dologra vertem el sok pénzt. de ezek nem érnek semmit sem :)) ha van családod szeresd őket, mert nem lehetnek mindig ott veled. senkit se a pénz vezéreljen mert értelmetlen időpocsékolás.
2016. márc. 28. 23:39
 40/42 anonim válasza:

Ha valakinek közeli hozzátartozója súlyos betegség miatt külföldi és/vagy drága gyógykezelésre szorul és van elég pénze, hogy kifizesse és ennek következtében meggyógyul boldogabb lesz?

Egy facér szegény fiatal férfi kap valakitől pénzt, vagy nyer a lottón annyit, hogy be tudjon regisztrálni egy társkereső irodába (30 ezertől indul a tarifa) és így megtalálja a párját boldogabb lesz?

Egy szingli nő hozzájut annyi pénzhez, hogy el tud mennyi nyaralni és megtalálja szerelmét, akkor boldogabb lesz?

Ha egy édesanya hozzájut annyi pénzhez, hogy a gyermekének meg tudja venni azt a játékot, vagy be tudja íratni olyan foglalkozásra, amire a gyermeke vágyik, akkor az anya és a gyermek boldogabb lesz?

És még sorolhatnám azokat a példákat, amikor a pénz boldogít.

Ma már úgy hangzik helyesen a mondás, hogy a "Pénz nem feltétlenül boldogít", vagyis valóban vannak olyan helyzetek, amikor nem lesz boldogabb a pénztől vagy akár még boldogtalanabb lesz.

Egyén függő is, mert a legtöbb ember nem tud bánni a pénzel. Valaki képtelen arra, hogy boldogabbá tegye a pénzel az életét.

Továbbá vannak emberek, akik pénz nélkül is boldogak tudnak lenni. Őket lehet irigyelni!

Tehát azért a sok ellenkező vélemény, mert az adott személytől függ, hogy miként viszonyul a pénzhez.

2017. júl. 25. 07:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!