Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem boldogít a pénz?

Miért nem boldogít a pénz?

Figyelt kérdés
2008. dec. 10. 22:24
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
95%

A penzedbol megvasarolt, kifizetett dolgok boldogitanak. Gondolj csak bele, elszeretnel jarni sportolni, de nincs ra penzed. Boldog vagy? Nem. Ha viszont kifizeted a sportot, akkor boldogabb leszel, millio elonye van a sportnak.

Szeretnel tanulni egy idegennyelvet, de nem tudod kifizetni a nyelviskolat, vagy a nyelvtanart. Boldog vagy? Nem. Viszont ha kitudod fizetni, akkor boldog leszel, tudasra teszel szert, es a tudasodat kamatoztatod.

Szeretnel karacsonyra gondtalanul elmenni egy kicsit vasarolgatni. Penz nelkul boldogan jarsz uzletekbe? Nem. Es ha van penzed? Igen.

A penz nem boldogit, de hianya igenis boldogtalanna tesz. Szerintem mindent, mindent a vilagon megtudsz vasarolni penzert, kiveve a legeslegfontosabbat, az egeszseget nem. Mert egeszseg nelkul minden>SEMMI!

Szerintem boldogit a penz, egyszeruen nyugalmad lesz tole.

2008. dec. 11. 10:58
 12/42 anonim válasza:
79%
Az utolsó választ annyiban cáfolnám, hogy sajnos manapság egészséget is vehetsz pénzért. A hálapénz olyan mértéket öltött az országban, hogy a legtöbb helyen csak akkor foglalkoznak veled, ha dugtál pénzt a doki zsebébe, amúgy meg felfordulhatsz. Számtalan ilyen példát tudnék írni, de nem koptatom a klaviatúrát, meg az idő pénz...:-) Engem mindenesetre boldogítana az tuti!
2008. dec. 11. 11:17
 13/42 anonim ***** válasza:
67%

Boldog lennél, 25 M forinttal, és pl egy tüdőrákkal?

Na ugye.

Na, ezért nem boldogít.

2008. dec. 11. 13:09
 14/42 anonim ***** válasza:
94%

11:17-es, sajnos az egeszseget nem tudod megvenni, akar hany milliod is van, az orvos sajnos nem tudja a milliokat beledvarrni, vagy nem tudom hogy ertsed meg.

Az igaz, hogyha nincs penzed, akkor pl. maradsz fogatlan, vagy nem tudsz egy maganklinikara befekudni, vagy megfogadni egy nagyon jo orvost, de a baj az, hogy millio osszegek sem segitenek millio betegen, mert a betegseg gyogyithatatlan, ezt akartam leirni a valaszomban, elotted.

De meg mindig ugy gondolom, hogy igenis szukseges a boldogsaghoz a penz, ezt mindenki tudja.

De, talan a legjobb ugy, hogy elso az egeszseg, utana a penz, amit egeszsegesen elvezni, ertekelni tudsz.

2008. dec. 11. 13:17
 15/42 Hintalow ***** válasza:
0%
Mert ócska íze van.
2008. dec. 11. 16:40
 16/42 anonim ***** válasza:
85%
Akinek van 2 milliárdja az semmivel sem boldogabb mint akinek csak egy van.
2008. dec. 11. 22:19
 17/42 anonim ***** válasza:
86%
A pénz nem boldogít. Én azért kipróbálnám, hogy tényleg így van-e. :)
2008. dec. 12. 12:04
 18/42 anonim ***** válasza:
88%
Akkor nem boldogít, ha azon kívül semmid nincs, ami a boldogsághoz még szükséges...
2008. dec. 13. 08:20
 19/42 anonim ***** válasza:
85%
Mindenem megvan, amit pénzen lehet venni. Gyerekünk nincs, 10 éve "kínlódunk". Meg tudtuk fizetni a rengeteg lombikbeültetést, vizsgálatot. Annyiszor bőgöm el magam, ahányszor kisgyereket látok. Szerinted boldog vagyok?
2008. dec. 13. 09:41
 20/42 anonim ***** válasza:
94%
Azért, mert a pénz egy eszköz. A gazdaság elengedhetetlen eszköze. De ez az eszköz magában nem tud boldogítani. Boldogíthat az ahogy hozzájutsz, az ahogy elköltöd, az ahogy összegyűjtöd, az ahogy adományozod, az ahogy tanácsot adsz pénzügyben stb. Maga az élet boldogít, aminek velejárója a pénz jelenléte.
2008. dec. 13. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!