A pénz boldogít? Szerintem igen és csak lóvás barátaim vannak. Nem is állnék szóba csóróval de még átlaggal sem.
És boldog vagy?
Tudtál szeretetet venni a pénzedből? Egy baráti kört, akik tényleg a barátaid, és nem azért vannak veled, mert pénzed van (elvégre te is csak azért tekinted őket barátaidnak, mert pénzük van... ha az egyik legatyásodna, az már nem is lenne a barátod?; egy szerető családot, akiknek nem a pénz a fontos; és úgy egyáltalán, egy boldog, kiegyensúlyozott életet, amelyet a pénz nemhogy egyengetne, de egyre inkább tönkretesz?
A boldogság szerintem nem a pénzben, hanem az elégedettségben rejlik. Egy nincstelen is lehet boldog, ha nem sóvárog a dúsgazdagok élete után.
sztem nem a pénz boldogít, hanem a hiánya tehet boldogtalanná :) meg biztonságot ad...pl. az én férjem vállalkozó, jól megy a cége, mégis fontos neki, hogy nekem is jó állásom legyen. pedig az én fizumn az övéhez képest aprópénz, úgy is szokta kérdezni, hogy na, utalta már Neked a főnököd a havi zsebpénzt :P? de, komolyra fordítva, azt szokta mondani, hogy neki nagy biztobságot jelent hogy jó fizum van, mert gyakran gondol arra, hogy ha esetleg vele történik valami, nem csak a tartalékokból kell élnünk a kislányunkkal...nekem rosszul esik, ha így beszél, de végül is igaza van...az hogy MOST nem kell az a pénz, nem jelenti azt, hogy sose fog kelleni...
de azért a barátaimat nem anyagi helyzetük alapján válogatom :) ez a hozzáállás, meg az egymás zsebében turkálás neveletlenségre vall szerintem :) én pedig büszke vagyok a neveltetésemre.
20:03 vagyok, még annyit, hogy pénzzel mindent meg lehet vásárolni, kivéve a boldogságot, és minden ajtót ki lehet nyitni, kivéve a menyországét :)
(ez egy kuvaiti mondás, pedig ha VALAHOL, hát OTT van pénz...)
remélem ez csak egy ironikus kérdést, hogy ráébressze azokat, akik úgy viselkednek, mint te a kérdésben, hogy milyen undorító...
de ha mégis azt gondolod, amit írsz: mit tennél akkor, ha hirtelen csóróvá válnál és nem barátkoznának veled többé a lóvés barátaid? fejbe lőnéd magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!