A pénz boldogít? Szerintem igen és csak lóvás barátaim vannak. Nem is állnék szóba csóróval de még átlaggal sem.
Fontos a pénz, de ha nincs, úgy is lehet boldogan élni. Ha te pénz nélkül nem tudsz boldog lenni, akkor pénzzel együtt sem.
S téged boldoggá tesz, ha televásárolod a szekrényed mindenféle kacattal, melyeket nem hordasz?
A legtöbb embernek nagyon meg kell dolgoznia a pénzért, s talán pont ezért tudják az értékét. A pénz csak pénz.
Miért gyűjtesz olyan kincseket, melyeket a rozsda megrág?
VAn egy aranyos történetem!
"Egy agglegény ember életében rettentően zsugori és kapzsi ember volt, soha, senkinek sem adott egy centet sem, minden pénzét szépen kisimogatta és egy ládikában őrizte. Halálán volt, amikor a még élő rokonainak meghagyta, hogy ha meghal, pénzét temessék el vele együtt a sírba. Meghalt az ember, s a rokonság úgy is tett, ahogyan a gazdag rokon rendelkezett. Eltemették az összes pénzével együtt. Fel jutott az ember a mennybe, ahol látott egy mindenféle finomságtól roskadozó asztalt. Közelebb ment, s nézelődni kezdett. Kérdezte az asztal mögött álló angyalt:
- Mennyibe kerül az a halszelet?
- Ó, itt minden nagyon olcsó. - felelte az angyal.
- De mégis, mennyire olcsó? - kérdezte az ember.
- Itt minden csak egy aranyba kerül. - felelte az angyal.
- És az a tortaszelet, az is csak egy arany?
- Igen, amit itt lát, az mind egy aranyba kerül.
- Akkor kérem azt a halat ott.
- 1 arany lesz. - felelte az angyal.
Az ember adott neki egy 100-as bankót.
- Ó, sajnálom - felelte az angyal. Sajnos nem tudom felváltani a pénzét!
- Hogy-hogy nem tudja felváltani? Kérem nézze meg? - dohogott mérgesen az öreg.
- Sajnálom, nem tudom felváltani, de ez a pénz nálunk amúgy sem érvényes.
- Hogy-hogy nem érvényes, az én kis pénzecském, amelyet olyan nagy gonddal gyűjtögettem? MI az hogy nem érvényes?
- Itt csak az a pénz érvényes, amit egyszer már elajándékoztál.
Visszatette a halat az asztalra és az ember elkullogott."
megint2., nekem is eszembe jutott egy vicc :)
"az öreg Kohn bácsi meghal, az a végakarata, hogy minden vagyonát temessék mellé. a temetés után kérdezi az özvegyet egy barátnője:
-Rebekám, ugye nem voltál olyan meggondolatlan, hogy mindent pénzzé tettél, vettél rajta valami drágakövet és mellé raktad a koporsóba???
-tudod, hogy én az én uramnak sose mondtam ellent! mindent pénzzé tettem, beraktam a bankba, és írtam egy csekket az összegről, amit beraktam a koporsóba. váraok egy hónapot, ha beváltja beváltja, ha nem, nem..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!