Miért nem boldogít a pénz?
mert őszinte érzéseket nem vehetsz meg rajta..
nem boldogít,de boldogtalanná tesz,ha nincs..
Mert a boldogság nem "árucikk", nem vehető meg pénzen. Jó is lenne, reggel bemennél a henteshez: "Csókolom, tizenöt deka boldogságot kérek" - aztán tök jól lennél egész nap :-))) Tehát ha pénzed lenne, minden napodat így kezdhetnéd...:-))
Viszont a pénz által elérhetővé válnak olyan dolgok, amelyek jó érzést okoznak (kocsi, utazás, jó cuccok), de szerintem ezek nem egyenlőek a boldogsággal.
Huuu engem most ebben a percben boldogitana,hisz nagyon sok elintéznivalom van,amihez pénz is szükséges,meg jön a babàm,és rà is szerettem volna több pönzt forditani stb.stb.stb.
Szoval maga a kijelentés szàmomra nem teljesen igaz.
EGészséget,szeretetet ,szerelmet nem vehetsz rajta,de nagyon sok minden màst ami az élethez szükséges.
Mondjuk egy kilo kenyér.
Akit a pénz nem boldogit,annak vagy nagyon sok pénze van ,volt màr.Vagy nagyon sok kudarc,csalodàs érhette az életben.
annyi mindenre tudnám költeni ami boldoggá tenne
itt nem tárgyi dolgokra gondolok pl szórakozás utazás tanfolyam sétarepülni extrém sportra stb stb
A pénz azért nem boldogít, mert egy fiktív dolog. Nem fejezi ki a valós értékét semminek. Egy áru annyit ér, amennyire egy reklám el tudja hitetni veled, hogy az neked kell a boldogságodhoz. A pénz lényegében egyenlő a hiánnyal: ha a világon minden állam, minden ember, mindenki visszafizetné a tartozását, egy darab pezo nem lenne forgalomban.
Amúgy nézz körül, vegyük a gazdákat, lassan több pénzbe kerül megtermelni az árut, mint amennyiért el tudják adni, mert annyira megadóztatnak mindent. Ebből az fog következni, hogy nem fognak termelni (legalábbis nem dobják piacra). Igenám, de akkor a gazdagok, akik lefölözik jogtalanul a hasznot, azok meg nem fognak tudni mit venni azért a sok pénzükért. Ebben a példában vajon ki fog jobban járni? :)
A gazdáknak van valós értékük (pl. búza -> kenyér) a gazdagoknak viszont csak papíruk van, amivel tüzelhetnek, jól lakni aligha fognak :)
Ahogy meg előttem is mondták: pénzért nem lehet érzéseket venni, nem vehetsz meg egy olyan érzést, hogy felsétálsz egy hegytetőre és szétnézel a tájon...
Szvsz: a pénz a létező legnagyobb átverés a világon és rabszolgamunkában tartja az embereket, akik ebbe önszántukból mennek bele...hajszolják a semmit... :(
Peace
Alátámasztja a fenti írásomat ez a kisfilm:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!