Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért utálják az...

Az emberek miért utálják az újságírókat? És a fotóriportereket?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom, hogy az emberek utálják, megvetik az újságírókat. Kíváncsi lennék, miért van ez?
2010. aug. 22. 20:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
55%
-akárhogy is nézzük, ezt a csatát az ujságírók elveszítették..
2010. aug. 22. 21:40
 12/31 anonim ***** válasza:
38%
Megkérdezhetem, milyen újságokat olvasol? Csak kíváncsiságból. Amúgy sajnos, mint minden szakmának, ennek is van alja, csak ebben a szakmában jobban szem előtt van, mert rengeteg olyan írást megjelentetnek, amit nem kéne. De én még fiatal vagyok, és naiv, a világmegváltást tervezem, és ez a kérdés is csak emlékeztetett, hogy mi is az, amit szeretnék megváltoztatni.
2010. aug. 22. 21:50
 13/31 anonim ***** válasza:
59%

Kérlek gondolkozz el rajta, hogy talán nem mindig a csillogó, talán néha kicsit felszínes oldal jelenti a valódi értékeket! A munka nem szégyen, én személyesen nagyon bízom bízom benne, hogy -igaz nem lesz könnyű- a végén sikerül Meghoznod a helyes döntést!

Ha valóban úgy van az, ahogy írod, akkor még biztosan nem lenne késő valami tisztességes kenyérkereső foglalkozás után nézned!

2010. aug. 22. 22:03
 14/31 A kérdező kommentje:
Az újságírás miért nem "tisztességes, kenyérkereső állás"?
2010. aug. 22. 22:04
 15/31 anonim ***** válasza:
38%
Ember. Miért ítélsz el mindenkit, aki újságíró, vagy újságíró kezdemény? Szükség van rájuk, hogy tájékoztassanak. És lehet kicsit beképzelten hagzik, de úgy gondolom, inkább én tájékoztassak, mint a szőke barbibabák,akik milyen menő, hogy újságírók már!?
2010. aug. 22. 22:06
 16/31 anonim ***** válasza:
41%

A földműves búzát termel, a fodrász levágja a hajadat, a nővér pedig beteget ápol.

Mi hasznot hajt vajon egy újságíró?

Hagyományos információ-közlő szerepe megszűnőben: a művelt réteg ma már nyelveket beszél, mi több a világhálón minden forráshoz (eredetiben)hozzáférhet.

Ez, és nem más a valódi oka annak, hogy olvasót keresve ez a szakma egyre inkább kénytelen a primitiv témák felé nyitni. Ahogy szellemi háttere kiüresedik, úgy veszti el az újságíró megbecsülését, s előbb-utóbb tartását is. Hazudtatok (Örkény szavaival) negyven éven át.

Hazudott a Szabad Európa('56-ban).

Csoda lenne, ha ennyi csalódás után előbb megy át a teve a tű fokán, mint ahogy hinnének egy újságírónak?

Tudni illik itt egész egyszerűen túl gyorsan változnak a rezsimek ahhoz, hogy lenne időnk felejteni.

Ezek nem az én szavaim, minden közvélemény-kutatás is ezzel vág egybe.

2010. aug. 22. 23:01
 17/31 anonim ***** válasza:
54%
"a világhálón minden forráshoz (eredetiben)hozzáférhet. " Mit értesz eredeti forráson? A híreket is újságírók írják.
2010. aug. 22. 23:12
 18/31 anonim ***** válasza:
54%
Én is újságírónak készülök, mégsem érzem, hogy tanulatlan és műveletlen ember lennék, aki másokat lenéz és elítél. Valóban nem a Story-t és Hot-ot kell alapul venni a szakma megítélésére, hiszen számtalan szakújság van, ahova az adott témához igencsak értő és művelt emberek írnak, akiknek célja nem a szenzációhajhászás, hanem az írás öröme.
2010. aug. 23. 09:47
 19/31 anonim ***** válasza:
47%
mert nagyon szenzációhajhászok,mindent felfújnak,leírják egy újságba aztán a fele sem igaz.
2010. aug. 26. 08:22
 20/31 anonim ***** válasza:
45%
Mert keselyűk, hiénák! Az egész média! Nagyon szép dolgokat írt le az újságíró palánta ide, de az az igazság, hogy ezek a keselyűk mindent megtesznek az olvasottságért/nézettségért! A nézettség az Istenük! Átgázolnak emberen, más baján csámcsognak, és nem, ez már rég nem a tájékoztatásról meg a segítségről szól, hanem a nézettségről! Nem szent nekik semmi!
2010. aug. 26. 10:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!