Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért utálják az...

Az emberek miért utálják az újságírókat? És a fotóriportereket?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom, hogy az emberek utálják, megvetik az újságírókat. Kíváncsi lennék, miért van ez?
2010. aug. 22. 20:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert a pénzért sokmindenre képesek. Tisztelet a kivételnek. Ezek a lesifotósok, meg bulvárújságirók egy külön állatfaj.
2010. aug. 22. 20:22
 2/31 anonim ***** válasza:
29%

Nos az újságírók általában szenzációhajhász, tanulatlan, iskolázatlan emberek, akik egy-egy szereplési lehetőségére akár édesanyjukat is gondolkodás nélkül meggyilkolnák.

Hogy miért van így, azt nem tudom, de talán az van a háttérben, hogy ez ez egyetlen terület, ahol munka és tanulás nélkül is lehet érvényesülni. Ez és a relatív ismertség, a feltűnési viszketegség pedig sajnos a társadalom söpredékét vonzza a pályára.

2010. aug. 22. 20:35
 3/31 anonim ***** válasza:
66%
Áh. Kedves 20:35! A hozzászólásodból süt a tudatlanság. Az a baj, hogy már minden szennylapot újágnak hívunk, és minden firkászt újságírónak. De sajnos erre van igény, a bulvárra. Lehetne vitatkozni azon, hogy ez kinek a hibája, ki indította el a lavinát, de úgy gondolom, az újságírók és az olvasók együttesen. Tehát emberek nem, aki Kiszel Tünde szemöldökéről, és a többi "médiajelenség" magánéletéről firkál, az nem újságíró. Nézzetek bele egy helyi, akár megyei napilapba, egy folyóiratba, gazdasági magazinba. Oda újságírók írnak, és őket nem is utálja senki. Sajnálom, hogy eddig süllyedt ez a szakma, mert én tényleg komolyan gondolom, hogy ez a jövőm.
2010. aug. 22. 20:44
 4/31 anonim ***** válasza:
55%

Tisztelt előttem szóló csak a mundér becsületét védi.

Mint minden szakmabeli dölyfösen ítéli (elítéli) az embereket.

2010. aug. 22. 20:50
 5/31 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudom, melyik mondatom volt az, amiből azt szűrted le, hogy elítélem az embereket. De mondjuk igazad van. Elítélem azt, aki az ilyen szennylapokat olvassa. De nem mint újságíró. Mint ember.
2010. aug. 22. 20:59
 6/31 A kérdező kommentje:
Én sem értek egyet azzal, hogy az újságírók tanulatlan, iskolázatlan emberek lennének. Példa: Kepes András
2010. aug. 22. 21:03
 7/31 anonim ***** válasza:
55%

Én tudtam, hogy az újságíróknak nem kötelessége sem emlékezni, sem hűnek lenni ahhoz, amit valaha is leírtak, de azt hittem, hogy ez napokban s nem percekben mérhető.

(légy oly kedves elolvasni még egyszer az első mondatod)

2010. aug. 22. 21:05
 8/31 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy látom, szövegértelmezési problémáid vannak. Bár lehet, hogy én fejezem ki rosszul magam. Ez esetben van még mit tanulnom. Nem tudom, mit írjak neked, nem tervezlek győzködni, mert úgysem tudnálak meggyőzni. Lényeg a lényeg, a válaszod tele van durva általánosítással. Nem csak az első, a második is általánosítás, ami a tudatlanságból fakad. Szóval szidhatsz engem, mint bunkó, tanulatlan, alja újságírót, nem érdekel, mert semmit nem tudsz rólam. És rengeteg olyan újságíró van, aki tökéletes ellentéte az általad leírtnak.
2010. aug. 22. 21:21
 9/31 anonim ***** válasza:
58%

"A hozzászólásodból süt a tudatlanság."

"Nem tudom, melyik mondatom volt az, amiből azt szűrted le, hogy elítélem az embereket"

"Ahogy látom, szövegértelmezési problémáid vannak. Szóval szidhatsz engem, mint bunkó, tanulatlan, alja újságírót, nem érdekel"

-A fent idézett mondatok nem alkalmasak a vitapartnerét tisztelő, érvre érvvel válaszolni kész, toleráns és művelt újságíró-kép kialakításához. Sőt.

2010. aug. 22. 21:33
 10/31 anonim ***** válasza:
6%

És tudod, hogy miért nem?

"Mint minden szakmabeli dölyfösen ítéli (elítéli) az embereket."

2010. aug. 22. 21:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!