Az amerikaiakról miért terjedt el az a sztereotípia, hogy azt sem tudják, hogy Magyarország létezik?
Szerintem ez eléggé buta feltevés. Amikor 4 éve New Yorkban jártam, mindenki, akivel szóba álltam, ismerte Magyarországot, senki nem mondta azt, hogy még sose hallott róla. Az persze lehet, hogy hirtelen nem tudnának rábökni a térképen, és hogy bővebb infójuk nincs. De hogy ne is tudjanak a létezésünkről, az kizárt. Tekintve, hogy temérdek magyar származású vagy magyar gyökerekkel rendelkező híresség (zenészek, színészek stb.) van az USA-ban. És az utóbbi években elég sok blockbustert forgatnak hazánkban. Most erre páran azt mondanák, hogy "Szerinted egy amerikai majd utánaolvas a kedvenc sztárja származásának és előéletének, vagy követi a médiában az általa várt film forgatási híreit?". Ez megint csak egy buta, lealacsonyító, negatív sztereotipizálás.
De való igaz, Amerika más részén még nem jártam, aki igen, az esetleg rámcáfolhat.
Altalaban nem tudjak hol van Magyarorszag, de tudjak hogy van ilyen orszag.
Kerdeztek mar hogy van e tengerpartunk, milyen nyelvet beszelunk es azt is megkerdezik hogy hol van. Nemetorszaghoz szoktam viszonyitani mert azt altalaban ismerik.
Gondoltam mar ra hogy legkozelebb azt mondom Afrikaban van es figyelem hogy mit reagalnak ra :D Biztos van olyan aki elhinne.
Az amerikaiak a Föld legbutább népe. És ezt most minden rosszindulat nélkül mondom.
Az összes modern vallási szekta amerikai gyökerekkel rendelkezik. Híresek arról, hogy gurulnak, mint a hordó, fánko, mekis kaját, hotdog... Ezekkel tömik magukat.
Paris Hilton egyszer azt mondta, szerinte Európában mindenki franciául beszél, ami az átlag amerikai lexikális tudását jól megvilágítja.
Soha az életben nem hallottak Magyarországról.
"Kerdeztek mar hogy van e tengerpartunk,"
Tessék, itt a bizonyíték a buta amerikaira. Soha nem látott még földgömböt.
Az itteni hirekben nincs benne ha egy amerikai szinesz Magyarorszagon forgat mert annak csak Magyarorszagon van hirerteke, Amerikaban nem erdekes.
Newyorkban sok a kulfoldi, igy elhiszem hogy osszefutottal olyannal aki talalkozott mar magyarral pl munkahelyen.
Nekem egyszer a bankban mondta a no hogy ismer valakit akinek ugyan ez a neve es magyar( tipikus magyar nevem van). Kerdem tole hogy itt a kornyeken van ez a magyar ismerose(erredele nincs sok magyar), mondja hogy nem, Newyorkban.
Nalunk sok a newyorki , a bankos is ott lakott regen. De a mi allamunkban nincs sok kulfoldi(kivetel hispanic es indiai) tehat ritka az aki talalkozott korabban magyarral.
Egyszer mikor telefonon beszelgettem anyammal akkor elmentem kozben boltba gyorsan es nem volt ott senki csak a manager. Kerdezi tolem a kasszanal hogy milyen nyelvet beszelek, mondom hungarian, erre kerdezi az melyik orszag :D mondom Hungary. Na ennyire tudja egy elvileg tanult, manager beosztasban levo ember hogy hol van Magyarorszag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!