Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha az USA-ban a 3. osztályos...

Ha az USA-ban a 3. osztályos földrajz anyagban benne van Magyarország, akkor hogyhogy az amerikaiak többsége nem hallott kicsiny országunkról?

2009. aug. 22. 19:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen műsoroknak soha ne higgy! A gyerek előre be lett tanítva vagy csak elemezte a térképet!
2009. aug. 22. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Látom, a jutubos kommentelők is ki vannak akadva, pedig ez teljesen természetes Amerikában. Én nem tudom, hogy benne van-e ez a harmadikos anyagban, minden esetre az amerikai polgárok túlnyomó többsége semmiről nem tud semmit. Csak úgy él bele a világba. Nem csak az nehéz kérdés neki, hogy hol van Budapest, de mondjuk az is, hogy ki volt Mozart vagy Shakespeare, és természetesen semmilyen idegen nyelvet nem beszélnek. Én olvastam egyszer egy texasi újságban tanácsokat külföldre utazóknak. És bizony az is le volt írva, hogy vannak olyan helyek a világon, ahol az se segít, ha lassabban vagy hangosabban beszélünk, előfordulhat, hogy akkor se értenek meg minket. (Tehát sokan azzal sincsenek tisztában, hogy más nyelvek is léteznek.) Ilyen hely lehet az Hángri, vagy mi a fene is...

Az amik el vannak foglalva magukkal, meg a szakmájukkal, és kizárólag arra állnak rá. Ennek megvannak a jól látható eredményei, de egy ilyen oldala is van. Ja, és azért az sem árt, ha mi is tisztában vagyunk a saját jelentőségünkkel. Vajon hány magyar tudná megmondani, hogy mi Benin fővárosa? Hát mi Amerikából nézve, még egy Benin se vagyunk.

2009. aug. 22. 20:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy ez igaz-e,de én sem emlékszem arra,amit 3-ban tanultam!Főleg,ha az apróbetűs volt!
2009. aug. 23. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Mert nem emlékeznek rá.

2. Mert valószínűleg nem tanítják, csak meg van említve, ami nem ugyanaz!

3. Mert az amerikai oktatás nem egységes és vannak olyan államok, ahol földrajzot egyáltalán nem is tanítanak.

És a videó, amit belinkeltél szerintem nem Budapest miatt gáz, hanem azért, mert nem tudja, hogy Európa kontinens és nem ország. De vannak így ezzel egy páran Amerikában...azok, akik az életben nem tették ki a lábukat. Főleg az ilyen déli emberek, akiknek csak az U.S.A. létezik csupa nagy betűkkel lesz.rja Európát meg a világ akármelyik másik részét vastagon. Magyarul ha a kérdés az lett volna, hogy mi Spanyolország fővárosa, azt sem tudta volna. Nem személyes sértés ez, tehát ez nem a magyarok kisebbségi komplexusát növelje.

2009. szept. 12. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!