Jobban tetszene a Notre Dame így?
Az első szempont szerintem is az, hogy olyannak őrizzük meg, amilyennek megörököltük.
Viszont annyira nem is rossz elképzelés szerintem, bár túl színes és giccses hatást kelt. Egy visszafogottabb, az eredeti stílushoz jobban illeszkedő forma- és színvilággal talán megfontolandó ötletnek tartanám. Szerintem a középkori emberek is örömmel használtak volna ilyen megoldásokat, ha az akkori technika megengedte volna.
És egyébként csak a mai szemléletünk ilyen, hogy feltétlenül az eredeti formájukban akarjuk megőrizni a régi épületeket. Régebben simán átépítették a koruknak megfelelő stílusban, ha felújításra vagy bővítésre volt szükség. És talán ez is a természetesebb hozzáállás. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nagy híve vagyok a műemlékek eredeti állapotukban való megőrzésének.
Személyes álláspontom:
Ami 2. vh. előtt épült, annak kizárólag a legpontosabb eredeti állapotát kell visszahozni, ami 45 és az ezredforduló közt azt vagy elbontani, vagy modern állapotúra visszahozni, új épületeknél pedig mindenképp az adott városképbe illeszkedő modern épületet kreálni. Ami régi, és nem ízléstelen szocreál betontömeg, mindenképp a lehető legpontosabban kell visszaállítani eredeti állapotára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!