Szerintetek az embernek alapvetően vannak jogai?
Én csak feltettem egy kérdést, és válaszokat vártam.Semmi féle világmegváltás nincs benne.Az ember ha jól tudakozik, rá jön mi a helyes út.
Az a baj sok dologban, hogy a nem jól informálódásból baj történhet.S bár ilyenkor erre lehet fogni, de az nem mentség a bajra.Ahogy a pénz se ,vagy a nemtörődömség.
Az biztos, hogy aki el akar hitetni valamit, azt idővel elhiszik.De előbb utóbb a saját házába is elkerül a rossz.
Az hogy nem foglalkozol az a jövőddel, arra ad okot ,hogy a jövőd bizonytalan.S csak a jelenlegi kényelmed biztos.De ha egy ilyen szépvilágot felépítettünk, tényleg így kell gondolkoznunk?S a mai modernizálódásunkból csak ennyire futja?Ilyen világot építettünk ki ,hogy hát majd lesz valahogy.De akkor kérdezem én, miért is kelünk fel nap mint nap, és megyünk munkába?Teljen az idő, vagy a kényelem végett?Egy ilyen élhető világ ,és egyik oldala éhezik,a másik bőségtől szenved, és azt mondjuk nem az én bajom.
Szebben is meg lehetne oldani.
Ezzel végleg zárjuk le a témát.Jó éjt!
Csak nem ez a helyes.
És mi van akkor ha mégsem úgy lesz ahogy te mondod?
Minden egyes generációnak aki a jelenben él, azon kellene szorgoskodnia ,hogy élhető jövőt teremtsen a következő nemzedékeknek.Nem tudom mi ebben olyan nehéz megérteni.
Hoz az emberiségnek valami értelmet, vagy jobb jövőt az ,hogy a fradi 3-2 re nyert .Vagy hogy ma legyen kék hajam, holnap meg lila?Mind értelmetlen , és pazarlás.
Egy értelemmel töltött élet az, ha már szereted a focit, akkor te magad mész le focizni.Hogy miért?Mert a spot egészséges.Annak ,hogy lemegyek és azt nézem ,hogy hogy focizik 20 ember, és örjöngök,értelmetlen időpazarlás.Sőt a pénzemet is lopja.Illetve az üzemanyag amit az a 3000 ember elcseszett, egy meccs végett, mert semmi jót nem hoz az emberiségnek.
Minek van értelme?Ha hallgatód a metallicat egy koncerten, vagy fogsz egy gitárt ,és megtanulod a metallica számait.
Az nem hobbi ,hogy ruhavásárlás, meg zenehallgatás.Mind mind csak a drága idődet lopják.Egy értelmetlen életfelfogás, amiben nem történik semmi.Nem sértegetés ez.Próbálom felnyitni a szemedet.És nem világmegváltás.De akihez tudok szólni ,És megcsillan az értelem kicsiny szikrája, ez.Próbálom vele beszélgetni ilyen dolgokról.Az egyiptomi piramisok falán az áll, csak a tették számítanak.Te ha szerencsés vagy 80 évet levélét, és lépsz tovább.Ezért nincs értelme megint a pazarlásnak, és az értelmetlen életnek.De te ezt nem akarod megérteni.Te ellenem játszol, mert téged csak a kényelmed érdekel.
Foglald már össze kérlek ,mik az alapvető életfeltételek egy embernek?Nem értem miről beszélsz.Mért kellene eladnod bármidet is?
Egy családiház,friss étel az asztalra, ruházat, iskoláztatásáé.Illetve olyan munkák ,amik előre viszik az emberiség jövőjét.Pl új energiaforrások kutatása.
Most gondolkozz el azon,mennyi felesleges munkát végzünk nap mint nap azzal ,hogy értelmetlen marhaságokkal töltjük el az időnket...
Maga az értelem ellen szólsz.Vagy úgy gondolod a test és az ész arra van ,hogy elenyésszen?Ha te elenyészni vágysz, éppen pont nem érdemelnél kényelmet.Az érdemel jobbat aki törekszik a jobbra.Szomorú tényleg ,hogy 21. Századot éljük ,és ilyen a felfogás.
De teljesen rájöttem, az a generáció tényleg ki fogja saját magát írtani, amelyik nem akar se értelemben se erkölcsben fejlődni.
Vagy elmondom még érthetőbben.
Mi az értelem maga.Ha megfigyelted ma már mindennek van "minőségi értéke".Az egyik gyár jobb terméket gyárt le a másiknál.De mind arra törekszik ,hogy egy bizonyos ideig működjön.Utána veszed másikat.Tehát alapvetően, -rosszul gyártjuk le a terméket a haszon miatt.Na ez már maga az értelem ellen megy.
Mit csinálsz, mikor otthon elromlik valami, és meg kell csinálnod?A tudásodhoz mérten a legjobban csinálod még.Miért?Mert ez maga az értelem.Most gondolkozz el azon ,hogy mennyi ember megy be nap mint nap úgy, hogy értelmetlen pazarló munkát végez.
Most légy őszinte, szerinted ezt kéne csinálnunk?
Miért kellene eladnom bármimet is? A te felfogásoddal jobb, ha semmire nem pazarlom már az energiámat meg a pénzemet. Komolyan, jobban járnék, ha hajléktalannak állok, mert egy kicsit gazdagabb embertől vonnád meg az igényeit, hogy azokon a másikokon segíts. Csak tudod, ő azért megdolgozott, és hamarabb ütne le téged, minthogy behódoljon neked.
Értelmetlen munka, hát Istenem. Valaki ahhoz ért, amit csinál. Nem tudsz egy csomó gyárat bezárni, hogy tessék, neked ez a munka nem is kell, inkább halj éhen, mert értelmetlen amit csinálsz. Szerinted miért van annyi vállalkozó? Mert nehezen találnak olyan munkát, amibe nem döglenének bele. Máskülönben én nem vagyok ezermester, ezért ha otthon elromlik valami szakembert hívok. De ott vannak a termékek. Igen rengeteg fajta van például egy margarinból is, mert nem mindenki fizetne érte ugyanannyit, nem tudnak egyszerre annyit gyártani egy fajtából, hogy mindenkinek elég legyen, nem mindegy az embereknek a minősége, ami itt elérhető, nem biztos, hogy mondjuk Amerikában kapsz olyat.
Mi az, hogy a test és a lélek elenyészik? Egyszer úgy is meghalunk, a férgek eledele leszel te is. 100 év múlva a kutyát se fogja érdekelni, ki voltál, ha csak nem teszel valami tényleg becsületre méltót. De ha te ezzel mind elmennél azokhoz a nagy emberekhez, hogy ezt meg ezt kéne tenni, szemberöhögnek és rád csapják az ajtót. Nagyon sok pénzed és kiállhatatlan személyiséged kell legyen ahhoz, hogy egyáltalán talpon maradj a politikában.
Nem tudsz mit tenni, ilyenné fejlődött a világ. Nyugodtan tördelt még magad száz darabra, Amerikában sőt máshol még úgy is éhezni fognak, attól függetlenül, hogy én autóval járok-e koncertre egy almalé társaságában vagy sem. Zsörtölődhetsz itt napestig, hogy nem értenek meg, az embereknek már éppen elege lett a sok rendszerből.
Figyelj, én nem dühöngök vagy ilyesmi.Megosztottuk egymással a nézeteinket ennyi.
Én úgy gondolom ,valahol mindenki tudja mi a helyes.Az hogy ide jutottunk, vagy megengedtük azt hogy valaki nem több ezer hold földje lehessen, megint csak mi vagyunk hibássak.A gazdaggal egy nagy gond lesz.Ha tényleg igaz ami a közeljövőnket fenyeget,és éhezések és hasonlók várnak ránk, bizony a gazdagok lesznek az első áldozatai ennek a világnak.Igazi célpontokká válnak.De bízom benne ,hogy neked van igazad, és minden történet ,mint ez is happy endel végződik.
De még egy kicsit had okoskodjak.Te mondod azt ,hogy a gazdagok véddik a vagyonukat.
Most képzelj el egy olyan szituációt, hogy hoppá, elfogyott a vas.Vagy inkább légyen az,hogy nem tudunk minden országnak vasat exportálni importálni.
Mi fog történni?
Minden csődbe megy.Mivel szinte minden egyes dologhoz használunk vasat.És ez csak egy szaros vas.Leáll minden.A traktor alkatrészei vassból vannak.Mit csinálsz a pénzeddel akkor?
Mit fog csinálni millió ember aki lakásokban él ,és nincs földje hogy megművelje?Aki nap mint nap bement dolgozni a gyárba,majd hírtelen minden összeomlik.Nézd csak meg Venezuelát.Annak az egy szerencséje abban az országban, hogy jelenleg olaj folyik még a fülükön is.De nagyon jó példázza azt ,ami a közeljövőben mindenkire vár.Lehetsz te gazdag ,vagy Einstein.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!