Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fontos az erkölcs?

Miért fontos az erkölcs?

Figyelt kérdés
2020. szept. 5. 08:45
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Látom, képtelen vagy kiszakadni a büntetésből.

Fölösleges tovább folytatni.

2020. szept. 6. 17:34
 42/45 A kérdező kommentje:

:D mert akkor újra beleesel a jogba.Ezért van büntetés.De ezen túl lehet menni másképp. Ha egy csoportot a szeretet vezérli.

Egy csoport felett mindég van egy vezető, aki megadja a méltó büntetést.Megvonja tőled a banánt.

Míg végül a csoportban felajánlják a banánt neked.Ez azt jelenti ,hogy szeretnének a csoportban látni, és azt akarják hogy működj együtt velük.

Remélem nincs harag.Jó volt veled ezt levezetni...:)

2020. szept. 6. 17:44
 43/45 anonim ***** válasza:

Nincs harag, csak szerintem továbbra sem érted rendesen a helyzetet.

Az egy középkori álláspont volt, hogy amit akarunk, azt csak erőszakkal lehet elérni, máshogy nem.

Azóta már fejlődött a világ, és tudósok derítették ki, hogy az az ideális, ha a jutalom ötször annyi, mint a büntetés.

Persze lehet nem ideálisan is nevelni, csak az akkor nem lesz annyira hatékony, és más mellékhatásai is lesznek.

Például ilyen emberek, mint te, akik egyszerűen elképzelni se tudják azt az életet, ami nem a büntetésen alapul.

2020. szept. 6. 17:55
 44/45 A kérdező kommentje:

Elsősorban ,azért akartam ezt levezetni, hogy hogyan lehet a jogrendszerből kilépni.

Úgy gondolom, minden ember tudja ,ha kicsit átgondolja mi a jó.

Mind szóvárgunk az elismerésért és a szeretetért, de egy hazug ember érdemes a szeretetre?

A büntetés azért kell, mert megállít egy olyan folyamatot ,ami romláshoz vezet.

Egy jogrendszerben milyen emberek vannak?Legtöbb esetben egyénre alakul, aki saját céljait tűzi maga elé.Úgy is mondhatjuk ,hogy mikor egy városban elvásik egy ember, ott a többség átlép az emberek.Egy faluban ahol mindenki ismeri egymást, ott az elesett emberhez mindenki odarohan.

Én nem tudom ,hogy ami most folyok ,hová vezet.Lehet hogy én tévedtem.De az is lehet hogy nem.De egy erkölcsi csoportban mind egyben hisz és egymásnak segít.

2020. szept. 6. 18:25
 45/45 A kérdező kommentje:
Most ugrott be a tudományos kísérletedről is valami.Az is jogszabály szerint van kísérelve.Vagyis emberi jogokat ne sértsen.Vagyis ne büntess.
2020. szept. 6. 18:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!