Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fontos az erkölcs?

Miért fontos az erkölcs?

Figyelt kérdés
2020. szept. 5. 08:45
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Vagy ott a jutalom.Te nap mint nap az asztalra rakod az ételt ,hogy mindenki jól lakjon.Ez mi ,ha nem jutalom?

Ismerek olyat ,aki az anyját se látogassa meg, pedig az anyja csecsét szopta.Ha nincs az anyja ő sem lesz sehol.

2020. szept. 6. 15:23
 32/45 A kérdező kommentje:
Szóval még mindíg áll a kérdésem, melyik a fontosabb ,az erkölcs ,vagy a jog?
2020. szept. 6. 15:25
 33/45 anonim ***** válasza:

Még mindig nem értetted meg jól az eddigieket.

A jutalom KELL! SOKKAL hatékonyabb, mint a büntetés!

Amíg ezt nem érted, addig nem érdemes továbblépned.

2020. szept. 6. 15:27
 34/45 A kérdező kommentje:
OK.És mi van akkor ha a jutalom se segít?Volt már rá példa?
2020. szept. 6. 15:35
 35/45 anonim ***** válasza:

Volt.

Ott újra kell gondolni a dolgokat, az elejétől kezdve.

2020. szept. 6. 15:50
 36/45 A kérdező kommentje:

Végül is ,elismerve,ez tényleg jó trüķk.

Egy könyvben ,olvastam egy olyan trükkről,hogy a gyerekekkel szerződéseket irtak.A szülőnek még volt a követelése, és a gyerek jutalmat vagy megvonást kapott, attól függően hogy el e végezte a feladatát vagy sem.

De most ez egy gyerekről szól.

Egy felnőttet is jutalmazni kéne?

2020. szept. 6. 16:00
 37/45 anonim ***** válasza:

Igen, őt is.

Persze nem a gyerekes dolgokért, mert azért - elvileg - már megkapta a jutalmát, ebből a szempontból befejeződött a nevelése.

A megfelelő, felnőttes viselkedésért kellene jutalmazni.

2020. szept. 6. 16:03
 38/45 A kérdező kommentje:
Oké, de ezzel megint felmerül egy jogi kérdés.Jön egy harmadik személy és azt mondja, ő mért kapott jutalmat, és én miért nem.Hol ott én jól viselkedtem.
2020. szept. 6. 17:11
 39/45 anonim ***** válasza:

Ez szervezési kérdés, ezt meg kell oldani.

Azon kívül, hogy ha valami már rutin, azért nem jár folyamatosan jutalom, csak néha.

2020. szept. 6. 17:19
 40/45 A kérdező kommentje:

De joggal jár.Joggal kérheti az összes többi is.Valami szinten kivételezel egy olyan emberrel aki nem akar együtt működni, és te meg akarod jutalmazni.

Inkább büntetni kéne.

Ez alatt most nem csak a verést értem.Vagy börtönt.

Ha egy csoport kap naponta egy szelet húst egy tojást és egy banánt, akkor a nem együttműködő embertől még kell vonni mondjuk a banánt.Ha akkor sem tud együtt működni megvonod tőle a tojást is.És a végső cél a verés.Vagy mondjuk a börtön.

Szerintem abból nem tud igazán tanulni senki akit jutalmazol.

Tapasztalatból is soha nem a jó tapasztalatokból tanul az ember hanem a rosszakból.

2020. szept. 6. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!