Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek baj, hogy ennyire...

Szerintetek baj, hogy ennyire fontos nekem a pénz?

Figyelt kérdés

Bevallom nektek, imádom a pénzt. Szeretnék sokat belőle, jól élni, költeni minden földi jóra.

Alapvetően egy jóindulatú embernek tartom magam, figyelek a többiekre, kedves és nyitott vagyok. Ahová megyek ott általában sokan megszeretnek. Erre büszke vagyok, alapvetően jó embernek tartom magam.

Viszont (szinte) bármit képes lennék megtenni, tízmilliós nagyságrendű összegért. (Az egyetlen kivétel, hogy kisgyereknek soha semmilyen módon még áttételesen sem ártanék). De bármi más mocskos dologra hajlandó lennék sok pénzért.

Félek, hogy egyszer az élet próbára fog tenni, és elindulok a rossz úton... Szerintetek mit lehet ez ellen tenni?

2015. aug. 10. 02:51
 1/3 anonim válasza:
Dolgozz keményen és élj tisztességesen :) De ha a másik utat választod akkor lehet sitten kötsz ki ami sztem nem éppen életed célja :D
2015. aug. 10. 02:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem az a baj hogy fontos neked a penz, hanem az hogy nincs benned semmi erkolcsi tartas.
2015. aug. 10. 08:42
 3/3 anonim ***** válasza:

az erkölcs butaság, még az egyszerű józan ész is megcáfolja..

szerintem arra kéne rá jönnöd, hogy MIÉRT ennyire fontos neked a pénz.

azt mondtad, "szeretnél jól élni, költeni minden földi jóra".

legtöbbször így van ez: neked sem a pénz kell, hogy otthon egyedül ölelgesd, vagy fürödj benne, mint dagobert bácsi; hanem az, amit megvehetsz belőle.

a legtöbb dolog egyébként nem csak pénzel szerezhető meg (de ez tűnik a legegyértelműbb, legegyszerűbb útnak)

rá kellene jönnöd, hogy mi a kiváltó oka ennek az égető vágynak. talán gyerekkorodba szegények voltatok? vagy a szülők nevelték beléd a költekezést?

hogy baj-e, azt neked kell eldöntened, én nem ítélkezhetek mások felett. jó és rossz pedig nem létezik, csak dolgok vannak, kockázatok, és következmények. ezeket pedig szintén neked kell mérlegelned, hogy mit miért vállalsz be :)

2015. aug. 24. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!