A nemzeti érzésű jobboldali fehér magyarok miért istenítik az ősmagyarokat, miközben a Hunok és később a honfoglaló törzsek is többnyire mongolidok voltak?
„Ezt majd a jövő technikája eldönti, hogy létezik e magyar mint külön faj”
Egy fajunk létezik. A homo sapiens sapiens.
Nemzeti liberális vagyok. Én nem tartom magam fehérnek. A fehérség egy elmebetegség. Magyar vagyok, ez az egyetlen önazonosságom.
A rasszokat, mint német kitalációt elvetem (lásd Blumenbach).
A nagyhatalmak a rasszizmust ugyanúgy pörölyként használták Kelet-Európában, mint most a progresszivizmust.
Azért lenézni a honfoglalókat, mert Ázsiából jöttek, undorító rasszista szokás. Másrészt nincs bizonyíték rá, hogy a magyar nyelv nem volt jelen a Kárpát-medencében már akkor. Mellesleg, az összes törzsfő neve türk eredetű. Ez nem zárja ki, hogy érkezett velük nagyszámú finnugor köznép. De valószínűtlen, hogy pár 10000 ember néhány évszázad alatt mindenkit beolvasztott volna és nem fordítva. A középkorban nyelvileg eléggé homogén volt az ország, csak a tatárjárás meg a török dúlás utáni időkben voltak olyan nagy betelepítések, amik megváltoztatták az etnikai viszonyokat.
Másrészt ma már tudjuk, hogy a honfoglalók nagyon heterogének voltak, az akkori nomád, fél-nomád világ sokkal sokszínűbb volt, mint ma gondolnánk. Amennyi törzs annyi nép és nyelv.
Három kabar törzs is jött, ami kazárul annyit jelent, hogy lázadók. Bármelyik népből jöhettek a Kazár Birodalomból. Több tízezer különböző nép és kultúra keveredett. Nem homogenizált akkoriban még semmi, mint később a vallás és a nacionalizmus.
Szóval nem jelentheted ki, hogy a honfoglalók ilyenek, meg olyanok voltak. Mert nem voltak egyformák. Jobban különböztek, mint a jelenlegi magyarok.
Ezért a kérdés értelmetlen.
A nyugatiak osztották fel a világot civilizált és civilizálatlan részekre. Le is tarolták a civilizáció nevében.
Ez kultúrrasszizmus. Mindig is az erősségük volt. Ne vedd át.
A mongoloid szó meg már rohadt régóta a legmélyebb rasszismus gyűlöletszava, ha nem archeo-genetikai értelemben használják. Nem hiszem, hogy ilyen kutató lennél, úgyhogy te is rasszista vagy.
Másrészt büdös neked ázsia?
Itt meg minden liberális imádja a nyugatot és tolja a szekerét ezerrel, de közben simán beáll cigányozni. Na ez ugyanolyan képmutatás, mint amit az egybites, Himnuszt Deutschlandlieddel összemixelő, tudathasadásos "hazafiak" tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!