A nemzeti érzésű jobboldali fehér magyarok miért istenítik az ősmagyarokat, miközben a Hunok és később a honfoglaló törzsek is többnyire mongolidok voltak?
A honfoglalók nem voltak többségben mongolidok. 50 százalékuk volt európai, 40 ázsiai, 10 iráni. Abban igazad van, hogy a honfoglaló magyarok mind nyelvileg, mind rasszban kevertek voltak. Nem lehet őket türknek nevezni (OV mániája ide, vagy oda), a mai magyaroknak meg aztán végképp semmi köze a türkökhöz. Viszont az nagyon valószínű, hogy türk eredű volt a magyarok szűk vezetői rétege (Árpád, Kötöny, Ajtony, ezeknek mind török nyelvelen van értelmes jelentése). Valószínűleg ők magyarul sem beszéltek. A mi nyelvi őseink a felső középrétegből kerültek ki, az ő nyelvük volt a magyar.
Mondjuk nem hiszem, hogy ilyenekkel az átlag széljobber tisztában van, úgyhogy a kérdésedre a válasz:
1. Vagy bele sem gondol.
2. Vagy pedig a hungarista, Szkíta elméletben hisz, melyben mind a hunok, mind a magyarok vezető rétege a királyi szkíták, tehát fehérek voltak.
Itt van néhány arcrekonstrukciói a honfoglalókról:
mongolid honfoglaló férfi
europid honfoglaló nő
europid honfoglaló nő
mongolid honfoglaló férfi
euro - mongoloid honfoglaló férfi
europid honfoglaló férfi
europid honfoglaló gyermek
10-es vagyok.
Igazából nem nagyon érdekel a téma.
De gondolom most ez is a -csinált- hiszti miatt lett felkapott, h jajj, tulajdonképpen, akkor nincs is olyan, hogy magyar, de európai sem.
Tény, hogy a magyarság több összetevőjű nemzet, és nálunk ez rendszeresen téma. Viszont nem tudom felfogni, hogy ott vannak pl az angolok. Alapból kelta-germán-őslakos keveredés eredménye, és volt, hogy a francia, vagy annak származéka volt náluk a hivatalos nyelv. Még sem halnak bele.
Ott vannak a franciák, kelták-germánok-latinok. Nem halnak bele. Spanyolok, portugálok, na ott még arab, zsidó keveredés is volt, és nem halnak bele.
Akkor Magyarországon ez miért téma, és miért halnak bele az úgymond nemzetiek is, meg találnak ki mindenféle teóriát? Bár tudom, ez egyes embereknek kedvelt támadási felület, a magyarok ellen.
Nagyon is magyar, ahogy a többi felsorolt nép is.
Ez az egész hisztéria igazából arra megy ki, hogy fogadják el az emberek a bevándorlást. Holott az egész téma (őstörténet, jelen, bevándorlás) kulturális kérdés.
Bár igaz, a mai nyugati/ európai kultúrához nem nagyon lehet asszimilálódni, mert olyan már nincs. :D
Egyébként ha nagyon bele akarunk menni (én nem akarok), de mindenesetre érdekes dolgok vannak a honfoglalás témában, minthogy olyan "ősinek" mondott magyar tájegységeket NINCS honfoglaló jelenlét (temető, sírok), ami mindig megkérdőjelezhetetlenül magyar volt, mégis magyar jelenlét van. Hogyan?
Valószínűbb, hogy már valamiféle magyar, vagy azzal rokon jelenlét volt a Kárpát-Medencében.
És ha belemennénk a hun témában, akkor kezdjük azzal, hogy olyan, hogy "hun" nem volt. Vagyis úgy kellene értelmezni, mint az "amerikai" fogalmat (bár ez rossz példa), ők is több összetevős nép voltak, és egyes törzsekben hol mongoloid, hol europid jellemzők voltak, attól függően, hogy kiket tekintünk hunnak.
10 vagyok.
Még annyit hozzátennék, hogy valószínű az előttem szólónak van igaza, hogyha a magyar köznép, -és az itt találtak- nem is voltak türkök, de a vezető réteg minden bizonnyal ilyen lehetett. A magyar nyelv meg a köznépé, illetve az itt talált emberek nyelve lehetett. Viszont szerintem a vezetők kétnyelvűek voltak.
Akkor megkövetlek kedves kérdező, mert én is ilyesmiben hiszek.
Bár egyes nézetek szerint nincsen túl nagy különbség európai és ázsiai között. - Én meg ebben is hiszek. Hiszen ezek "északi nemzetek". Bár sokan -én is- az indiánokat is ide sorolják.
És máris elérkezünk ezen gondolatmenethez, hogy a mai, csökkenő népességű északi Európába, déli, teljesen más kultúrájú nemzetek jönnek. És akkor itt vannak azok, akik ezt az egészet koordinálják, káoszt teremtve... oszd meg és uralkodj.
Jó dolgokat írtatok, de a honfoglalás előtti magyar jelenlét per pillanat nem tűnik valószínűnek. Régészetileg kimutatható, hogy a 9.század második felére a Kárpát-medence kiürült. Na nem szó szerint azért, de jelentősen lecsökkent a korábbi avar népesség, feltehetőleg szétvándoroltak az instabil politikai viszonyok és háborúk miatt(a horvátok, morvák, katantán szlávok között írásos források is említenek avar jelenlétet meg van ennek régészeti nyoma is). Ez érthető mivel a Kárpát-medence 3 hatalom ütköző zónája volt akkoriban. Nem kellemes ilyen helyeken élni, ma is az ehhez hasonló térségeket hagyják el rohamtempóval a lakóik.
Azt nem tudni, hogy ezek az avarok milyen nyelvűek voltak, akár magyar nyelvűek is lehettek. Viszont nem voltak túl sokan meg nem is ők domináltak, szóval nem tűnik esélyesnek, hogy a későbbi néptömegek ő miattuk beszéltek magyarul.
A honfoglaló lelőhelyek nélküli, ám mégis színmagyar térségekre valószínűleg az Árpád-kori országon belüli vándorlások a magyarázat. Ezekből is volt bőven.
Viszont a kalandozóink rengeteg foglyot behoztak közelről-távolról, illetve önkéntesen is telepedtek be emberek a környező országokból. Ezen alacsony státuszu emberek átvették a honfoglaló eredetű főnökök nyelvét, viszont genetikailkag kihigították az ázsiai géneket.
11
"Itt van néhány arcrekonstrukciói a honfoglalókról"
jaj ne, csak ebbe ne menjünk bele
Semmilyen bizonyiték nincs arra nézve, hogy az ősmagyar honfoglalók hogy néztek ki mivel itt nem volt divat a szoborkészités, nem úgy mint Itáliában vagy Egyiptomban
Majd ha a genetikai kutatás kideriti, hogy melyik gén milyen kinézetet takar akkor majd kiderül, hogy egy ősmagyar pontosan hogyan is nézhetett ki
De népvándorlás és népkeveredés már abban az időben is létezett úgyhogy lehet, hogy a magyar mint emberi külön faj nem is létezik, hanem egy mindenféle keverék népcsoport genetikailag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!