Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak szerintem szól a netflixe...

Csak szerintem szól a netflixes sorozatok 80-90-a poliktikai korrektségről?

Figyelt kérdés
Nem rég fizettem elő, komolyan mondom szörnyű.. még a vajákba is képesek voltak beleerőltni, pedig eredetileg abban nincsenek is fekete bőrű katakter.. a többi sorozatban meg tuti van egy lmbtq karakter..
2020. máj. 9. 10:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És szerintetek kinek a kommentjéből lehet kiolvasni több előítéletességet? Ki általánosított kettőnk közül? Ki vont le következtetéseket azt gondolva, hogy fehér férfi vagyok?
2020. máj. 9. 15:30
 12/16 A kérdező kommentje:
Egy kicsit sem gondoljátok, hogy a saját elveinek mondott ellent ezzel?
2020. máj. 9. 15:34
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne is mondd...

Régen tök jó volt a Kisvárosi gyilkosságok, minden szereplő angol volt, és az egyik humorforrás pedig Troy őrmester homofóbiája volt. Az új évadok epizódjai tele vannak feketékkel, indiaiakkal, az egyik őrmester még bele is szeret az indiai kórboncnok csajba. Ja a kórboncnok George Bullard távozása után kötelezően nő vagy kisebbségi.

Ez már nem az igazi angol vidék...

Szóval nem csak a netflixre jellemző az, amit írsz.

2020. máj. 9. 15:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Igazából a Black Mirror is elég gyenge lett mióta a netflixen van. Igaz az nem a pc miatt.
2020. máj. 9. 15:58
 15/16 anonim ***** válasza:
30%
Alapvetően nem az a baj, hogy pl. a sorozatokban a kissebségek is helyet kapnak, hanem az, hogy már eleve úgy írják meg a forgatókönyvet, sőt piaci és kultúrális elvárás, hogy az ilyen karakter mindenképpen jóságos, pozitív, hősies legyen. Látott valaki 2000 után készült filmben intrikus meleg vagy fekete karaktert? Az a baj, hogy a multicégek, mint a Netflix, mindig a célközönségük igényeit próválják kiszolgálni. Ha az aktuális, fiatalok körében politikai divathullám teljesen más lenne, annak is minden erőfeszítéssel próválnának az élére állni, (Gondoljunk csak a náci Coca colára) pedig egy ilyen oriás cégnek hatalmas felelőssége lenne a kultúrális normák kialakításában, így alantas dolog egyetlen politikai mintának megfelelnie.Ne higgyük azt, hogy bármelyik multi cégvezetőt akár egy kicsit is érdekelné a kisebbségek helyzete. A politikai korrektség az új erkölcsnek hazudja magát, pedig kirekesztő és hallatlanul képmutató, kivételező. A magyar baloldal és fiatalság pedig szolgai módon sajátít el, vagy inkább utánoz mindent, ami nyugatról, főmént Amerikából átszűrődik.
2020. máj. 10. 04:44
 16/16 anonim ***** válasza:
58%
Az a baj, hogy nem tudom mit ér a lepontozás ellenérvek nélkül.
2020. máj. 25. 23:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!