Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek van olyan aki nem...

Szerintetek van olyan aki nem a megfelelő házba került a Roxfortban? És ha igen, akkor miért? PL. : Longbottom inkább szerencsétlen, mint bátor.

Figyelt kérdés

2020. márc. 16. 12:33
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Az emberek nem feketék és fehérek. Egy ember személyisége igen összetett, nem lehet őket jókra és rosszakra bontani. Ezért hülyeség a griffendéleseket jóknak, a mardekárosokat rossznak beállítani. Amit a könyv konkrétan nem is írt le soha. De a gyerekek fejében ez így van, mert ők ilyen meséken nőttek föl, hogy van a jó és a rossz. Az előbbiek közt is voltak akik vagy erkölcsileg vagy jogilag tettek elítélendő dolgokat, lásd Férekfark, de én még ide sorolnám a James-Sirius-Lupin társaságot is. És ott van a mardekár, ahonnan jött Piton, és Lumpsluck is. Ha még Pitonon lehet is vitatkozni, Lumpsluck nem volt se halálfaló, se gonosz, talán kicsit elfogult a kedvenc diákjaival, amit egy tanár nem engedhetne meg, de ezért mondom, hogy senki se fekete és fehér.

Longbottom meg nem volt gyáva. Félt dolgoktól, de mindenkinek vannak félelmei. Nem az a bátor, aki nem fél semmitől, mert úgy nem nehéz bátornak lenni. Viszont legyőzni a félelmeinket, szembenézni a démonjainkkal, na ahhoz kell bátorság.

2020. ápr. 19. 17:49
 12/13 anonim válasza:
100%

Féregfark sztm. Hermionénél mecces, hogy Hollóhát-Griffendél, mert ugyan bátor, és önzetlen, de a Hollóhátban is vannak ilyenek is. Viszont a megfontoltság, a precizitás és a szorgalom nem jellemző a Griffisekre.

Lehet vitatkozni, de sztm. Sirius Bátyja, És Piton se a Mardekárba való. Nekem Draco kérdéses, mert igazából ő ,,jó", és ,,rossz" is.

2020. jún. 24. 12:05
 13/13 anonim ***** válasza:
46%

Féregfarkot szerintem is abszolút rossz helyre tették. Ő inkább a Mardekárba volt való.

Sirius testvére, Regulus is eléggé határeset. Mert befolyásolható volt, az igaz, de nem volt egy rossz ember, és végül is otthagyta Voldemortot. Piton is ilyen. Illetve, szerintem Tonks-ot is simán rakhatták volna a Griffendélbe.

2021. márc. 12. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!